Global ölçekte son büyük kriz o
o nedenle ona benzermi diye bakıyorum
Printable View
2008 veya 1929 krizi dünya genelini şaşırtıcı şekilde 2029-2031 arası gelecek. Henüz 7-8 yıl daha rahat bir dönem olmalı. Sadece ABD değil tüm dünya borsaya %60-70 oranında girmeli. Ülkemizde son bir kaç aydır %0,001 gibi girişler var ama bunlar yetmez. Hesap sayısı ülkemizde 50-60 milyona çıkmalı. Bu rakam 7-8 sene içinde mümkün olacaktır.
Memet abi olsa anlatırdı, 2029 da grand süper cleyn var, bunları 2008 sonrasında DEVİR hoca uzun süre anlattı.
vop endekste bütün vadelerde aps sayısı artmış.
olumlu gösterge.
Işık Ökte’yi bilen bilir bilmeyen de araştırsın. 2-3 hafta önce youtube yayınında İstanbul’da ki evimi sattım borsadayım dedi.
Zaten seçimden sonra konut fiyatlarının düşeceğini en azımdan uzun yıllar artmayacağını ön görüyorum. Ytd
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence koşullar çok farklı. Finansal mühendislikle risklerin katlanması, mortgageların değerlendirme yapılmadan verilmesi, açgözlülük vs. Büyük yıkım getirdi.
Oysa ABD ekonomisi şu anda hiç olmadığı kadar sağlıklı. O kadar ki, işsizlik halen tam istihdam olarak kabul edilen %5'in altında. Tek sorun enflasyon. Onu da çözecekler gibi.
Parasal bolluk yüzünden oluşan balonlar da patlatıldı. (Tech hisseleri, coinler vs).
2008'de büyük bir parasal genişleme başlarken, bugün parasal sıkılaşma var.
Bazen olumlu gibi karşılanan koşullar (parasal genişleme) sorunları büyütürken, olumsuz görünen koşullar da (parasal sıkılaşma) daha sağlıklı bir ekonominin temellerini atabilir.
ABD krizini EU ya iteledi. Biraz o gözle değerlendirmek lazım