Teb ve iş yatırıma bakarsak buraların üstü olmaması lazım, zaten 1014 e çarpıp dönmeli ama 2 tane beklenti var...
Beklentilerle piyasayı canlı tutup yatayda tutarlar bugün, haftaya kaldığımız yerden kaymaya devam ederiz
Printable View
Teb ve iş yatırıma bakarsak buraların üstü olmaması lazım, zaten 1014 e çarpıp dönmeli ama 2 tane beklenti var...
Beklentilerle piyasayı canlı tutup yatayda tutarlar bugün, haftaya kaldığımız yerden kaymaya devam ederiz
Alarko 1.7 milyar dolar
Arçelik 3.3 milyar dolar
Çimsa 1 milyar dolar
Dohol 1 milyar dolar
Ekgyo 1.3 milyar dolar
Enerjisa 2.2 milyar dolar
Eregli 5 milyar dolar
Migros 2.7 milyar dolar
Oyak 2.7 milyar dolar
Petkim 1.8 milyar dolar
Pegasus 2.6 milyar dolar
Şişe 4.6 milyar dolar
Tcell 4.4 milyar dolar
Tekfen 500 milyon dolar
Astor 3.6 milyar dolar piyasa değerinde. 7 tane tekfen ediyor. %2'sine 72 milyon dolar ödeyip alıyorsun. İyi para. 72 milyon dolara sıfırdan astor kurulur. Yaptığı işin kar marjı düşük, arge gerektiren know how gerektiren komplike bir iş değil. Borsada bu şekilde o kadar şirket var ki, bu halka açık milyar dolarlık değerlemeli şirketler 5 sene önce falan batmaya yakındılar. Şimdi milleti iyi kandırıyorlar ama hikayelerle de destekleyebiliyorlar malesef. Malı bi yıkabilseler hepsi gerçek değerlemelere gelir de işte satamadıkça sür babam sür yukarıya. Bu fiyatlar en az 5'e belki 10'a bölünmeli.
ekonomik büyüklükleri ve rasyoları Türkiye ile kıyas kabul etmeyecek düzeydeki
Kamerun, Moğolistan , Kenya Ruanda, Uganda, Namibya, Ürdün gibi ülkeler Türkiye’den daha yüksek nota sahip.
ne hikmetse
Fitch son olarak 9 Eylül’de Türkiye’nin kredi notunu “B” olarak teyit ederken not görünümünü iki yıl sonra “negatif ”ten “durağan”a revize etmişti.
O günlerde not artışı bekleyenler de vardı .ben o zamanda beklemeyenler tarafından biri olarak pas geçeceğini ve takvimi seçim sonrasına öteleyeceğini düşünüyorum .Bilindiği gibi takviminde açıklama gibi zorunluluğu yok
Benim görüşüm
.
Bu arada G.S li olarak Fener ve taraftarlarını tebrik ederim iyi bir takımı iyi skorla ekarte ettiler
Masal anlatıyorsun şu an. Sen patron musun ? Değilsin. Resmi doğru okusan o beğenmediğin şirketlerde çoktan voleyi vurup şimdi o parayı çok beğendiğin şirketlere yatırmış olurdun. Bunu yapamadınsa konuşmayacaksın o zaman. Nokta.
Bazı şirketler evet doğrusun ama ASTOR onlardan biri değil. Bu kadar da işkembeden atma.
Ha ona bakılırsa ASELS bence borsanın en değerli şirketi olmalı.Gerisi teferruat.
Not: Ülkede acayip trafo kapasitesi sorunu var.Daha fazlası da yaşanacak. Kimse boş yere yürü ya kulum demiyor yani....Hatta bu sorunlar savaş biten yerlerde de fazlasıyla olacak.Şu an tuzu kuru AB de de olacak bilgilerinize.
seçşm bitip memedin durumu kesinleşmeden ve acı reçeteler ortaya dökülmeden not mot yok
baksanıza merkez son 1 haftada dolar satışlarını köklemiş
gene -100 demişiz
nebatiden ne farkı var memedin
ne değşti nebatiden bu yana
dolar yukarı
merkezin açığı yukarı
enflasyon yukarı
eld egörünüşte tek şey cari açığın azalması var
oda rahat bi kış geçirmenin ve altın ithalatının yasaklanmasından kaynaklı pansuman niteliğinde bi düzelme
Sen benim sektörden bir habersin. O da bana yeter. Senin gibi patron dolu piyasada. Afedersin her b.ku çok biliyorum sanıp hiçbir b.k bilmeyen. Sıkma canını günün birinde ben olmasamda benim gibi birinin kapısını el mecbur çalarsın.Şimdi çarşın pazar ola.Ayıdan büyük fil var bunu bilmen lazım.
Not: Benden Üstad olmaz ama sana ortamdaki Hüstadlar bile fazla.
Astor un patronuna da sahip çıkarım tabii ki. Adam eder etmez şirket o pd yi hem kendisine hem yatırımcısına kazandırdı.Ne yapsaydı ülkedeki kendini akıllı sanan patronların çoğunluğu gibi bankalara el pençe divan mı olsaydı.....