2023 faiz totonun finali nasıl olacak acaba
Reiz 40 iyidir düz rakam orada artık durun
hem berekettir mehmet bahçeli’ye de jest olur 40 da bırakalım der gibi gibi sanki
2023 faiz totonun finali nasıl olacak acaba
Reiz 40 iyidir düz rakam orada artık durun
hem berekettir mehmet bahçeli’ye de jest olur 40 da bırakalım der gibi gibi sanki
Eylül sonunda gaza geldik
O günlerde çıkarılan Tebliğ ile bankalara kkm için verilen politika faizinin taban faizini verme zorunluluğu kaldırılınca o dönem % 30 idi
sinyali aldığımı zannettim
faiz artışının bu kararla sona erdiğini varsaydım patladım
Bunlar 30 da bıraktı artık faizi dolar da yılbaşına kadar 31-32 e yürür dedim 29 da tıkandı kaldı zaten OVP de 30 küsürler açıklamışlardı kurdelelerle kurabiyelerle
kesin 31-32 görür dedim seçime kadarda oralarda kilitlerler sandım
Odeanın 50 oranını kabul etseydim keşke kkm sona erdirip düz tl klasik mevduata geçeydim oturup ama bu sefer 3 ay ekran başında dolar artmasın duasına çıkmak vardı
Zaten düz tl geçsem dolar 35 e yürürdü
Şimdi 2 ocağa kadar 30 dan bağladığım kkm yi en baba 30,31 civarı orandan alır otururum aşşşağıya
Başabaşı 29,57
Carklarin donmesi icin betoncularin yasamasi sart.
Ulke is gucune dayali ihracat ulkesi. Bu zamana kadar bunu yapanlar gene bastalar.
Soyle bir bakin bakalim ekonomi politikasinda faiz disinda değişen ne var diye.
Yonetenler reform sinyali mi verdi de kacirdik.
Zaten katma degersiz urun uretiyoruz. Uzerine birde doviz bazli giderler arttı.
Farkinda olmayanlar icin soyleyeyim tekstil sektoru durmak uzere.
Btun buyukler mısır, vietnam bagladese yatrimlarini kaydriyor.
Betoncular, müteahhitler vb uygulanan düşük faiz ve baskılanan kur politikalarıyla son 2 yılda zaten fazlasıyla ihya oldular..
Ancak, kullanılan kaynaklardaki tıkanma iyice artınca bunun yürümeyeceğini gördüler ve istemeden de olsa faizler artırılmaya başlandı. Sistemin yürüyebileceğini görseler faizleri asla artırmazlardı.
Netice itibarıyle bu faizler buralarda ve üzerinde ne kadar kalıcı olursa konut fiyatları o kadar süre artmaz ola ki nominal olarak artsa bile artış oranı enflasyonun altında kalır ve reel olarak gerileme sürecine girer..