Necip Fazıl kısakürek de "Büyük Doğu İdeologya Örgüsü" kitabında seçkin kişilerin yönetimi ile ilgili teklifler getirmiş.
Printable View
Dar bölge milletvekilliği yürürlüğe girse çok yerinde olur. Bu ülke için 600 milletvekili çok fazla, 400 yeterli bana göre. Ülke 200-250 bin civarında nüfusa göre 400 seçim bölgesine ayrılır ve her bölgeden 1 milletvekili seçilir. Ayrıca milletvekili maaşları düşük olmalı ve milletvekilliği sona verdikten sonra maaş kesilmeli. Ek olarak liyakatlı, bilgili, kendini kanıtlamış kişilerden oluşan 100 kişilik bir Senatonun olması da şart diye düşünüyorum.
Adına demokrasi dediğimiz mevcut sistemde işi bilen liyakatlı adamların yerine ağzı en iyi laf yapan demagoglar ülkeyi yönetiyor. Maalesef gerçek bu. Öte yandan demokrasinin bu büyük eksikliği ve topluma zararı 2500 yıl önce de biliniyordu. Sokrates, Aristo, Plato sırf bu yüzden demokrasiye karşı idiler. Mesela TR deki yönetim sisteminin adı demokrasi ama gerçekte oligarşiden bir farkı yok.
Goldman Sachs AL reytingiyle YKBNK için 50 TL., AKBNK için AL reytingiyle 105 TL, İSCTR için nötür reytingiyle 15 TL, GARAN için nötür reytingiyle 163 TL 12 aylık hedef fiyat verdi. Neye dayanarak bu seviyeleri hesapladı acaba? Hiç gerçekçi durmuyor bu hedefler. 😊
QNB due diligence yapma kararı versin artık. Dedikodular diz boyu. 8 milyar dolar QNB için büyük para değil. Kendi bankasının piyasa değeri zaten 23 milyar dolara yakın. İşbankasını sollayıp TR'nin en büyük özel bankası olacaklar.
Haziranda faizleri indirecekler. Bakarsınız 5 puan iner faizler çünkü piyasa çok sıkıştı.
Dolar kurunu baskılıyor TCMB. Zaten bütün planları dolar kurunun fırlamaması üzerine kurulu. Kur çıksın ama sürüne sürüne çıksın istiyorlar. Faizler düşmezse ekonomi iyice kaput olacak. Biraz Nas'a doğru kaymanın zamanı geldi.
Ne oldu da Goldman YKBNK için 50 TL fiyat verdi? Bu fiyat defter değerinin 2 katına tekabül ediyor. Hiç mantıklı gelmedi bana.
BİST'te işlem gören 700 civarı şirketin halka açık olan kısımlarının toplamı yıllık GSMH nin %6 sı ancak ediyor. Bu oran gelişmiş ülkelerde %100-200 aralığında. Acaba bizde eksik olan ne?