[QUOTE=Mausolos;2243529]Umarım haklı çıkarsınız. İlk olarak 1,77-1,80 aralığını bir geçelim o hesapları o zaman yapmaya başlayalım.
Printable View
Borsada iyi hisse kötü hisse yoktur ( operasyonel hisseler ve adı çıkmış üç kağıtçı patronların hisseleri hariç) zamanlama vardır, tartışmasız bıstın en iyi hissesi aselsan , onu 45 în üzerinde alanlara sormak lazım bir de , o fiyattan aldığı için haketmiştir o ayrı
kur mart sonu 3,95 ve 4.70 artışlar % 5 ve % 7 şimdiki kur 4,61 ve 5.4 artış % 16 ve 19 öncekinden arındırırsak ekstra % 11 ve 12 kur zararı var. kredi miktarı dolar bazlı 21 milyon ve eur bazlı 44 milyon dolardan 2.3 milyon Eurdan 5 milyon ekstra zarar yazacak toplam 7,3 milyon ekstra kur farkı olur. Vergi öncesi kar ilk çeyrek 6,5 milyondu yaklaşık 800 bin zarar eder. buda 6 aylık toplam karın 4,5 milyona gerilemesine yol açar. Piyasaların bozulduğu ve iş hacminin düşmediği varsayıldığı takdirde. Herşeye rağmen yıl sonu bilançosuna kadar bekleyecek bir hisse. Ben sadece Bankalara satışlar, seçimin belirsizliği ve zarara girme ihtimalim olduğu için çıktım. Buna bankalara 2 gündür sert satış gelmesi, kurun yeniden yükselmesi ve firmaların kurla birlikte satışlarında düşme ve alacaklarını tahsil edememe riskine ekledim. Ayrıca 2 gün önceki harekette Yapı Kredi 200.000 lot sattı daha öncede 9 aylık bilanço geldiğinde 400.000 satıp kağıdın gtmesini engellemek için Tebe malı çakmıştı. daha sonra Gedikin 650.000 lot satmasıyla 1,39 a kadar düşmüştü. Mal sahiplerinin bekleme derdi olmamasını malların patron tarafında olduğunu düşünmem. YKB ve Oyak Sonuç olarak Kız güzel ama oğlanın durumu şu anda belli değil malın bir çoğu sahipli. Herşeye rağmen 1.kağıt 1,7-1,8 ralığında kalmalıydı. Tahtaya yeni bir spek girdiğinde yanınızdayım. Sizden tek ricam forumda günlük takasların paylaşılması işler düzelirse biraz yukarıdan maliyetlenmiş olurum.
Sağlıcakla kalın forumu takip etmeye devam edeğim.
Döviz borcu olan bir firmanın kur zararını hesaplarken döviz alacaklarını da hesaba katmanız gerekir. İhracat yapan bir firma bu aynı zamanda. Kur zararı elbette olacak ama bunu net olarak elimizdeki verilerle hesaplamak mümkün değil. PD/ DD 0,64 e gelmiş piyasa değeri 65 Milyona düşmüş. Bu fiyata mevcut fabrikanın içindeki makinaları satın alamazsınız.
bilicinin ihracatı yok %21 ortağı olan biteksin ihracatı var. Onun ne kadar var bilmiyorum.
otelde tamamen blcyt varlığı olarak mı görülüyor yoksa iştirak olarakmı