Isbtr ye 200 bin verse. 28 bin lot 5 6 milyar civarı bir para ediyor. Bu hisselerin bir kısmının da bankada olduğu düşünülürse çok fazla değil. Tahminim 200 300 bin aralığı düşebilir ısbtr ye. Tabi hakkaniyetli olunursa
Printable View
Aşağı yukarı ışkur a 6 milyar ısatr da 4 5 milyar civarı bir parayı banka yedeklerinden bulabilir bence. Ayrıca bir kısmı zaten bankanın elinde. Bu işlemlerden sonra bedelli sermaye arttırımı ile parayı yerine koyar. Sadece kendi düşüncem. Abes veya yanlışım varsa hesaplarda düzeltin
Dillendirdigimiz rakamlarin hangisi hesaba dayaniyor. Nasil hesaplanacagi bile bilmiyoruz. Hangi kriterler giriyor bilmiyoruz. Belki cahilligimizden belki başka şeylerden. Bazen diyorum cok farkli sulardami yuzuyoruz. Kur için demiyorum onun konumu farkli. İmtiyazli için çok ciddi bir hayal kirikligi yasamayalim.
Genelde borsada işkurun 7 de 1 i gibi fiyatlama gösteriyor. Hesaplamada da 10 da 1 i veya 12 de 1 i olabilir diye düşünüyorum. Tabi ki sadece tahmin. Kesin bilgimiz olsa herkes ona göre hareket ederdi. Tahminden öteye gidemiyoruz
Hocam 7de biri diye resmi bir durum yok. isbtr nin hisse sayısının çok olması ve fiyatının daha düşük olması sebebiyle elinde çok parası olmayanlar işbtr ye yöneldi ( benim gibi) ve fiyatını yükseltti. Oran olarak da İskur un 7de 1rine denk geldi.
Sadece isatr ile isbtr arasında 1-20 kat oranı var. İsbtr yi Esas alırsak A nın 880 binlerde olması, isatr yi esas alırsak isbtr nin şuanki fiyatından çok daha düşük olması gerektiği ortaya çıkıyor.
Ama burası borsa. Alıp satılması kolay olduğu için isbtr daha çok ilgi gördü.
Bakın iskur bile çok hareketlenmesine rağmen hisse sayısı çok az olan isatr de hiç hareket bile yok. Elinde tutanlar satmıyor yani.
Son olarak isbtrnin 500 bin-1milyon hedefi çok abartılmış geldi. Diğer arkadaşların da dediği gibi banka bunun altından kalkamaz. 200-250 bin yeter bize [emoji3]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
7 de 1 in olmadığını biliyorum. Borsadaki genel hareketi kastettim bu oranla. Açıkçası 500 ü ben de abes buluyorum. 200 300 arası tahminim var. Tabi üstü de altı da olabilir. Bankanın ne yapacağı belli olmaz. Kısmet artık
ya once yarin ne acar bilmiyoz. hayirlisi kendimizi ac tavuk gibi dari ambarinda gormeyelimmm..
Aç tavuklukla pek alakası yok. Günlük hareketlere çok bakmadığımız için insanlar sonunu merak ediyor ve tahminde bulunuyor. Görünen bu iş bu yıl olacak gibi çünkü