Kenan yerine Kerem, Orkun yerine Cenk girmeli. Net..
Printable View
Kenan yerine Kerem, Orkun yerine Cenk girmeli. Net..
Gol tam zamanında geldi. Şans bugün bizden yana.
Montella'nın tüm hatalarına ve lüzumsuz inatlarına karşın şansın da yardımıyla turu atladık. Ama Hollanda maçında bu oyun aklı ve saçma sapan oyun formatı ile işimiz zor.
Rutin günlük işlemlerim gereği açılıştan 1 dakika sonra % 1,72 gibi bir kâr ile TUPRS paylarımı satıp tekrar nakte döndüm. THYAO yerine TUPRS seçmiş olmak dünkü doğru kararmış. Hal-i hazırda satış fiyatımdan daha yüksek seyrediyor. As usual.
Hayırlı ve bereketli olsun inşaallah.
'Kapanışta al, açılışta sat' basit stratejimiz devam ediyor. En son mukayese yaptığımız tarih olan 27 Mayıs'tan bugüne bu basit yöntemimizin bileşik getirisi % 17,07. O tarihten bu güne endeks % 0,66 zarar basmış anlık endeks verilerine göre.
Evet böyle bir endekste uçacak kaçacak hisseler aramıyoruz. Portföyümüzün hedefi aylık bazda aylık enflasyonun asgari 2-3 katı büyüklüğünde aylık getiriler oluşturup anlamlı ve tatminkar reel büyümeye devam etmek. Basit ve şimdilik etkili çalışan bir yöntemle devam ediyoruz.
Nasip olur olmaz, onu zaman gösterecek. Her şeyin hayırlısı.
Büyük tahtalarda ve endeks genelinde son 3-4 yıldaki büyük konsolidasyon dönemleri ve sonrası dipten çıkışın başlaması sürelerinin ortalamalarını inceledim. Benzer bir büyük konsolidasyon oluşumu olması durumunda, bu dipten yukarı çıkış hareketinin başlama süresi ortalama 1 Eylül-12 Eylül arası tarihleri işaret ediyor. yani muhtemelen 2 ay civarı kadar daha yatay düşey ya da yatay takılacağız gibi görünüyor. Bu benim kendi gözlemlerime dayanmaktadır. Sonuçta bunlar subjektif gözlemler. Gözlem hatası olabileceği gibi, gözlemi yorumlamada da hatalar olabilir. Ayrıca doğru gözlemde dahi benzer bir olayın tekerrür etmeme ihtimali de söz konusu. Ben kendi planlamamı bu gözlemlerime ve bu beklentilerime göre yapmaktayım, ama bunun aksine pozitif ya da negatif yönlü bir gelişme olursa, uyguladığım yöntemlerde bir değişikliğe gidebilirim.
Yatırım tavsiyesi değildir.
"All financial markets are manipulated in one way or another. And the only way to know whether a price move was genuine or false was by using volume. Volume cannot be hidden. It is there for everyone to see."
"Bütün finansal piyasalar öyle ya da böyle manipüle edilir. Ve bir fiyat hareketinin gerçek mi yoksa yanlış mı olduğunu anlamanın tek yolu hacmi kullanmaktır. Hacim gizlenemez. Herkesin görebileceği bir yerdedir."
Anna Coulling
Şekil 1
https://i.hizliresim.com/sk7kncu.jpg
Şekil 2
https://i.hizliresim.com/1ew2yu3.jpg
Bu kadar göstere göstere olmamalı. Rapor çıkar, fiyat güncelle.. % 49 gelir potansiyeli blah blah de.. Sonra tahtada en büyük satıcı ol..
Yorum yapmak bile gereksiz. Yatırım tavsiyesi değildir.