Originally Posted by
friendly_1980
konuyu araştırdıkça çıkmaz bir batağa saplandığını hissediyor insan..evimin yakınındaki anadolu hayat sigorta acentası biz bes'e bakmayız bankaya gideceksiniz diyor, iş bankasına gidince bu bankanın meşhur evlere şenlik benim ta 20 sene önceden hatırladığım umursamaz tavırlarına maruz kalıyorsunuz. bes müşterisi olmak istiyorum dediğiniz halde gişe işlemleri yapacak olanların arasında banka dışında sıcakta 20 dk sıra bekliyorsunuz. içeri girince bir 15 dakika daha bes sırası bekliyorsunuz(şaka değil ev kirasını, faturasını, kişisel borcunu ödememek için 50 takla atan millet parasını bese yatırmak için sıraya girmiş) sıram gelince görevli bayan önce öyle bir fon hayatımda duymadım diyor, sonra biryerleri arayıp soruyor ve sizin söylediğiniz ah6 fon özel bir fondur onu alamazsınız faiz fonlarımız var diyor(banka mevduatları aylık net %1,5 getirirken bu fonlar aylık %0,3 civarı faiz getiriyor) arkama bakmadan kaçıyorum. avivasa'nın avr teknoloji fonunu sormak için genel merkezine gideyim diyorum(çünkü ne google haritalarda öyle bir acenta var ne de kendi kurumsal web sitelerinde antalyada acenta bir ismi verilmiş, haritada agesa diye birşey de yok) koca antalyada tek bulabildiğim genel merkez plazasında kapıdaki görevli buraya müşteri kabul edilmiyor acentalara gideceksiniz diyor: ) son çare avivasa'yı telefonla aramak, telefon 5 dakika boyunca cevap vermiyor, sitelerinde başvuru formu var ama tc kimlik no dahil çok detaylı bilgiler vermeden başvuru formu gönderemiyorsunuz.(sadece form gönderdi diye bes hesabı açılanlar olmuş tuzağa düşmek istemiyorum) Ondan da vazgeçiyorum son seçenek allianz'ın amy ve alr fonlarını araştırmak için yola çıkınca şükür ilk kez sorunsuz bes yapan bana it muamalesi çekmeyen bir acanta buluyorum. o da %25 bes katkısından başka birşey beklemeyin eski promosyonlar kağıt üzerinde kaldı diyor.(eskiden devlet katkısına ilave %5 de biz ekliyoruz falan derlerdi) bir hafta süren bu tuhaf gidişat üzerine şikayetvar sitesinden bes şikayetlerini okuyorum, en başta bes'ten vazgeçenlere inanılmaz zorluklar çıkarılması, hadi zamanı doldurmadan ayrılan hakediyor diyelim 15 yılı dolduranlara maaş bağlama ve para ödemede çıkarılan binbir sorun, ilk taksitlerden ertelenmiş giriş aidati veya yonetim gideri adı altında %75 %100 kesinti alınması, devlet katkısının sizin istediğiniz fon dışında alakasız yatırımlarda değerlendirilip zararının ana paranıza yansıtılması, devlet katkısını hiç alamama, biriken parayı ve artan değerini online görüntûleyememe gibi çok can sıkıcı sorunlarla boğuşuyor insanlar. bu forumda bence asıl bu konulardan bahsedilmeli!