Sibel ablam darilir valla, altyapiyi 1980 ihtilali engelledi yoksa deyelim, konuyu kapatalim!:oleyo:
Printable View
Tarım ve hayvancılık çökmüş durumda.!!
Tarım girdileri ithal tohumundan ilacına kadar.!!
Tarım ürünlerinin bir çoğu ithal
Et ithal, saman ithal
Hepsi dövizle .!!!
Enerji giderleri çok yüksek
Üretimde verimlilik Yok.!!
100 birim ihracat için
70 birim ithalata göbekten bagımlı
Ülkenin risk pirimi çok yüksek
Döviz borçlarınında maliyeti yükseldi, dahada yükselecek
Kredi faizleri yükselme trendinde
Döviz faiz girdabında.!!!
Bu kısır döngüler.!!
Hiperpower enflasyon üretir.!!!
Phillip Cocu: "Beşiktaş maçına yüzde ikiyüz konsantre çıkacağız" demiş...:)
3-4 ayda bu güzel akıllı adamı da bozduk gitti...Ona yanarım.
Şu anki kur üzerinden hesap yaparsak, dolar 1 ayda 0.125 yükselse bile, yani örneğin 6.25'ten 6.375'e gelse bile vadeli TL faizle ancak aynı hesaba gelebiliyor. Ancak dolar 4.5'ken 4.9'ken Mert Yılmaz da bu muhabbeti yapıyordu hep. O objektif şekilde anlatsa da, bu muhabbetten yıl sonu veya gelecek yıl dolar nasıl 5.5 olsun 6 olsun canım mümkün değil diyorduk (diyordum). Mert Bey bugünkü videosunda bile TL faizi garantili getiri diyor. Evet öyle ama bir taraftan da kime göre neye göre garantili getiri. TL faizi TL'ye göre garantili getiri. Dolar 4'ten 4.5'tan kalktı 6'ya 7'ye geldi birkaç ayda, ne oldu bizim garantili getiri, eridi gitti. Bu yüzden evet haklısınız ama ben bir kez o bakış açısıyla hareket etmekten yandığım için aynı açıdan bakamıyorum şimdi. Bir kez de bu açıdan yanarsam düşene bir de sen vur durumu olur bana, bir tokat TL'den, bir tokat da USD'den, tokat manyağı olurum, ama yine de bu yolu seçeceğim. En kötü %50-%50 sepetle devam ederim. Tekrar %100 TL'de kalma riskini göze alamıyorum. Ben artık onu garantili getiri değil garantili risk olarak görüyorum.