Originally Posted by
bezginbekir
İlaç, yatırm paritesi bilindiği gibi tarihi ortalama 1 e 2-2,5 idi. Bu burum geçen yıl yaklaşık 14 ay önce değişti. Zaman zaman 1 e 8 i bile geçti. 1 e 5 ile 1 e 8 arasında gitti geldi. Bu akşam kapanışla parite 1 e 5.24 oldu. Bu yeni normale uzun aylar boyunca alıştık. İlaç 29. kr temettü verdi Yatırım ise bugüne değin hiç atmadığı kadar temettü farkı attı ilaca ve 1.524 Tl temettü verdi. Ve bu akşam kapanışla yatırımın ilaca temettü oranı 1 e 5.255 oldu. Yeni normal bu olmalı. İşte alıştırma böyle oluyor. Diğer taraftan ne yapıyorlar yatırıma ilaç hissesi alımı yaptırıyorlar. Bu geri alım değil. Geri alımı şirketin kendisi yapar. Buradaki durum ilacın fiyatını baskılayarak yatırma ilacı peşkeş çekmek.Diğer taraftan bilanço bazlı paritenin 1 e 3.5 olduğu ezberimiz de yavaş yavaş bozuluyor.. Sanırım son alımlarla 1 e 3.6 ya gelmiştir. Aslanı kediye boğdurma işi başarıyla devam ediyor.
Bu adamlar manastırdaki rahipler kadar sabırlı. Hiç zaman sorunları yok. Simyacı gibi işlerini yapıyorlar. O kadar rahatlar ki. Aslında yaptıkları suç. Bir yatırımcı genel kurullarda bu konuda şerh koyup bunları uyarmıştı bir kaç yıl. Alımları durdurmuşlardı. Şimdi tekrar başladılar. Spk ya şikayet boş iş. Ben defalarca ettim. zamanında. Orada öyle kariyerist memurlar varki, hepsi bir süre sonra eczacıda bir iş kapabilmek için hepsini görmezden geliyor. Mahkeme desen uzman mahkeme yok, bu işleri takip edecek çaptaki avukatlar bizim işi almaz. Bunu ecyapta yaşadım. Önce olumlu karşılayan anlı şanlı prof. Eczacıbaşı ismini duyunca hemen çark etti. O dönem yazıştığım bu işle ilgili yazan gazeteci iş ciddiye binince çark etti. Dediğim gibi uzman mahkeme yok hakim ne anlar bizim anlattığımız durumdan. Sayıştayın devreden çıktığı yerde, Merkez bankasının arka kapıdan içinin boşaltıldığı ülkede kim uğraşır eczacı ilacın patron tarafından KY aleyhine içinin boşaltıldığı ile.