TL faiz getirisi orta vadede daima emlak fiyatlarının altında kalır. Hele bir de igüzel bir muhitten almışsanız tartışılmaz bile.
Yıllık maaş artışı %19 u geçemeyen bir beyaz yakalı aldığı ev kredilerini yakında ödeyemez ise geşen sene şişirilen emlak balonuda patlayabilir ihtimal dahilinde şimdi.
Boşuna uğraşma bahri anlamazlar...
Mevduat topiğinden daha çok dolar ve beton topiğine dönmüş burası, herkes çıkarı ne tarafta ise ona göre konuşuyor...
Bedava para politikası hata idi, on defa söyledik... Konut fazlası olan bir ülkede bir yılda %30 konut fiyat artışı nedir??? 250bin'e ortalama bir araba almak nedir??? Hala bunlar normalmiş gibi aynı devran dönsün istiyorlar...
Şuna seviniyorum ki bu kararları alanlar da her şeyin farkında... Her kararın içerisinde bu durumda bedava kredi politikasının payını vurgulayıp duruyorlar haklı olarak...
Ama öyle bir jeopolitiğe, tüketim ve tasarruf yapısına, politik düzleme sahibiz ki, işte bunlar bu yoldaki çakıl taşları... Bir yandan da dış dünyadaki tahvil faiz artışı gibi gelişmeler...
Umarım bu alınan risklerin karşılığı alınır...
Dostum onlar 'salak mevduatçılar' deyip mevduatçılarla dalga geçmeye devam ettiği sürece mevduat musluğu akmaya
ve kazandırmaya devam edecek. Ne zaman ki Beton lobisi :"N'oluyor yaaa" diye ağlamaya başlayacaklar işte o zaman emlak zamanı olur. Misal hatırlarsan Mayıs 2020 de Coşkun Sabah bile "Onlarca gayrimenkulüm var ama bendeki fakirliği bilemezsiniz" diye ağladı işte orası konut sektöründe dibe yakın bir yerdi ve bir anda sert bir şekilde konut faizlerini düşürüp konut sektörünü şişirdiler. Şu an gayrimenkul hala zirvelere yakın seyrediyor.
Sonuç olarak insan zihni geçmişte yaşananların aynısını gelecekte de yaşanacak zannediyor. Yani son 1 yılda gayrimenkul çok kazandırınca önümüzdeki yılda da kazandıracağını zannediyor zihinler ama tam da bu nedenle çoğunluk son vagona biniyor piyasada
https://twitter.com/Merkez_Bankasi/s...369156608?s=19
Yabancı satmaya devam etmiş.
HSBC der ki:
Stopaj uzamaz uzayacak olsa 200 baz puan artirmazlardi...
Stopaj uzamayacak diye 200 baz puan artirmislar..
Syg,
Sayın dudu hsbc 21 vermemek ve şu an hemen aşağıdan para toplamak için diyor dolarada 6,50 demişti