Ne kadar lot satılmışsa o kadar lot da alınmıştır.
Evet son üç aylık takaslarda ak yat 13 bin lot satmış iş yat da 12 bin lot almış gözükse de tam olarak öyle değil.
Zaten 5500 lot tahtada işlem görmeden virman yoluyla akdan işe aktarıldı. Öte taraftan ak mallarının azalmasını ve işte toplanmasını daha değerli buluyorum.
Tahtada akümülasyonun başladığını gözlemliyorum. Akümülasyonun fiyat artışı veya azalışı ile direkt korele olmadığını da biliyoruz.
Bir kısmı ak bir kısmı meksa üzerinden 8 bin lot doçe çıkışı gözlemledik. Doçenin hep en dipten satma olayı ilk sabıkası değildir. Yaklaşık olarak 100 bin lot yabancı takası da sabit durmaktadır.
Günlerce garan üzerinden tahta baskılandı ezildi ama takasa bakılınca garanın hiç izi yok.
Tahtadaki güç veya çete bir çok aracı kurumu kullanarak hukkka cukka cebe işlemleri yapmaktadır.
Şimdilik yukarı yönlü taşıyıcı operatörlerin işlemlerini göremiyorum. Siz sordunuz diye yanıtladım sn Amsterdamer yoksa yanıtlayacağımdan emin değildim.
Haftalık bazda 10.500 üzeri geçildiği anda bir çok aracı kurumdan alışları görmek zor değil.
Onlar iş ziraat Oyak Osmanlı ak ve garan olacak diye düşünüyorum.