DEĞERLİ PAYDAŞLAR LÜTFEN OKUYUN VE CEVAP YAZIN
Bildiğiniz üzere şirketimiz güzel faaliyet karları üretmekte fakat bu karları finansman giderleriyle ve döviz artışlarındaki giderlerle eritmektedir. Bunun sonucu olarak bilançolarımız dövizin iniş ve çıkışına göre şekillenmekte ve dengesiz bir bilanço sonucunda, dengesiz bir şirket görüntüsü vermektedir. Bunun sonucunda ise uzun vadeli yatırımcı bu şirkete güvenememekte, bilanço bozulur düşüncesi ve hissenin sığ olması, dolayısıyla hisseden istediğinde çıkamama korkusuyla yatırım yapamamaktadır.
Bu sıkıntılar olmasına rağmen ise şirket yönetimi döviz hareketine karşı bir hedge işlemi yapmamakta ve biz yatırımcılara hiçbir getirisi olmayan bir oteli sırtında taşımaktadır.
Benim şöyle bir önerim var;
Şirkete imzalı bir dilekçe toplayıp (herkes isim imza yazıp taratır, birbirimize atarız. En sonunda imzalar tamam olunca mail atar veya faks çekeriz.) neden tedbir alınmadığı ve bu otelin neden sırtımızda taşıdığımızı sormalıyız diyorum.
Eğer olur derseniz şirket yönetimine yazalım diye düşündüğüm dilekçe örneğini yazıyorum.
DİLEKÇE ÖRNEĞİ
Değerli bilici yatırım yönetim kurulu üyeleri
Biz hisse senetlerinize yatırım yapmış ve şirket yönetiminizden genelde memnun olan yatırımcılarız. Fakat 1-2 husus konusunda kaygılarımız ve isteklerimiz var. Şöyle ki şirket hisseleri 7 yıldır piyasada olmasına rağmen dolar bazında halka arz fiyatını 1/3 fiyatında işlem görmektedir. Temettü vermenize, kar etmenize ve şirketi büyütmenize rağmen bu nasıl olmaktadır? Eğer sizde bizim gibi bu sonuçtan rahatsız iseniz lütfen bize kulak veriniz
Biz yatırımcılar olarak artık yatırımımızın sonuçlarını almak istemekteyiz. Aksi takdirde samimiyetinizden şüphe duymaya başlayacağız. Şöyle ki bizler bu şirket değersizliğinin sebebini 1-2 hususa bağlamaktayız ve aşağıda bu hususları açıklamaktayız.
1- Şirketimiz ciro ve faaliyet karı artışına rağmen dövizdeki dalgalanmalar nedeniyle karını törpülemekte bunun sonucunda ne kar getireceği belli olmayan, bir sene iyi kar eden bir sene az kar eden dengesiz bir bilanço görüntüsü vermektedir. Bunun sonucu olarak uzun vadeli yatırımcı ve yerli, yabancı fonların riskli kategorisinde yer almaktadır. Bu fonlar giriş yapsa bile dövizin yükselmesiyle beraber hızlı bir şekilde çıkış yapmakta ve hissemiz çok fazla değer kaybı yaşamaktadır. Gerçekler böyledir piyasa iyi bir bilançoyu eninde sonunda fiyatlar ama bu dengesizlik, şirketi dengesiz, öngörülemeyen bir şirket kategorisine sokmaktadır. Bu sıkıntılara rağmen sizin şirket yönetimi olarak hiçbir hedge işlemi yapmamanız, döviz artışına karşı bir tedbir almamanız bizlerin kafasını karıştırmaktadır. Bu tedbirleri alsanız şirket düzenli bir seviyede kar eden bir şirket olabilecek ve piyasa bunun fiyatlayacaktır. Bu şartlar şirketi ÖNGÖRÜLEMEZ BİR BİLANÇO AÇIKLAYAN ŞİRKET kategorisine sokmaktadır.
2- % 50 ortak olduğumuz otel projesi. Biz yatırımcılar olarak bu oteli daha fazla sırtımızda taşımak istemiyoruz. Bilançoya katkısı yok. Belki sizin için bir prestij projesi olabilir ama bizim için hiçbir değer teşkil etmiyor. Biz yatırımcılar olarak bu otel ile ortaklığımızı sonlandırmak istiyoruz. Buradan gelen parayla finansman borçlarımızı kapatmayı ve döviz açığımızı dengelemek istiyoruz. Bu yapılırsa şirketin daha sağlam bilanço yapısıyla öngörülebilir kar artışları sağlayacağını ve hızla şirket değerinin artacağına inanıyoruz.
Öncelikle şunu söylemeliyiz ki genel olarak bizler şirket yönetiminden ve yönetim kurulumuzdan memnunuz çünkü sizler yapılabileceklerinizi yapıyorsunuz. Temettü veriyor, geri alım yapıyorsunuz. Gerisini piyasa değerlemeli ve yapmalı. Fakat saydığımız nedenler bunlara engel olmaktadır. Ayrıca bir çok kez şirkete anlatmamıza rağmen şirket tanıtımı yapılmamaktadır. Bilici ailesini, Adana harici yatırımcılar bilmemektedir. Aracı kurumlara ve fonlara gerekli bildirimler yapılmalıdır. Şirket ille de geri alım yapmak zorunda değildir. Yönetim kurulu üyelerimiz de hiç beklenmeyen bir zamanda sert alımlar yaparak aşağıya oynayan piyasayı da yenmeye yardımcı olabilir.
Bizler bu sorduğumuz sorulara yönetim kurulu olarak yazılı cevap verilmesini ve KAP ta ilan edilmesini istiyoruz. Aksi taktirde (bu kesinlikle tehdit değildir, sadece âcizane isteğimizdir. Yönetimin bizimle olduğunu hissetme isteğimizdir.)% 5 azınlık paylarımızı toplayarak ve organize olarak olağanüstü genel kurul çağrısı yapacak ve bunları olağanüstü genel kurulda sizlere soracağız. Lütfen yatırımcıları koruduğunuzu bize gösterin ve bizimle olduğunuzu bize hissettirin.
Saygılarımızla (yatırımcılar ve imzalar)
En az 20-30 imza toplarız diyorum. % 5 için 2.250.000 lota ihtiyacımız var ve ben bunu sağlayacağımıza inanıyorum. Çünkü bende de ciddi bir lot var. Kimse lotlarını yazmasın. sadece dilekçeye imzamı atarım diyenler “ ben imzalarım†derse ona göredilekçeyi imzalar şirkete göndeririz. Eğer yönetim bize bir cevap vermez ve kapta ilan etmez ise 2.250.000 lotu toplar olağanüstü genel kurula gideriz. En azından yönetim bizimle mi değil mi onu öğreniriz.
NE DERSİNİZ DOSTLAR DİLEKÇE UYGUN MU?
İMZALARMISINIZ???