Dolar grafigi Yukari bir tepki yapmaya hazirlaniyor gibi bir goruntu veriyor...Eger borsada bir duzeltme baslarsa USDTR 3.650-3.700 civarlarina kadar yukari bir tepki verebilir.
YTD...
Printable View
Dolar grafigi Yukari bir tepki yapmaya hazirlaniyor gibi bir goruntu veriyor...Eger borsada bir duzeltme baslarsa USDTR 3.650-3.700 civarlarina kadar yukari bir tepki verebilir.
YTD...
benim üzerimde deneyebilirsin.. 3 gündür short poz taşıyorum dolarda, ağustos vade 3.5460 maliyet.. 220 kontrat short taşıyorum, 220 bin dolara tekabül edşyır.. bugün ilk defa biraz kar yazdı, bekliycem.. şelale umut ediyorum.. doların kısa vadede yukarı yapması üzerine senin bildiğin bi şey varsa söyle de zarar etmeyelim, kaldıraç kullanıyoruz neticede :)
yada hiç söyleme, bu kadar aptalca pozsiyon açan biri olarak edeceğim zararı hak etmişim demektir
zannetmiyorum.. hatırlarsan geçen aralık ayına kadar yıllarca dolar/bist arasında bir korelasyon vardı, aralık'tan beri öyle bir korelasyon yok.. son zamanda parite ile döviz sepeti arasındaki korelasyon da tarihe karıştı..
son zamanda eur/usd paritesi yukarı yaparken, usd/try yatay kaldı.. şimdi olur da eur/usd geri çekilirse, usd/try'nin aşağı yıkılmasını üzerine bir trade planı kurdum (olması gerekenin tam tersi).. maksat korelasyonların yerle yeksan olması üzerine bir oyun planı..
kur 3.70- 3.80'lerdeyken, eximbank kredi geri ödemeleri için 3.53 hakkı verilmişti.. o exim opsiyonunun süresi dolu, tarihe karıştı falan, lakin kur 3.53 yatayda ısrar ediyor uzundur, en aşağı ne yukarı kalıcı bi trend kazanamadı.. bi iş var bu işte.. inşallah yerle yeksan olur da, short-usd pozisyondan para yazarım.. sonuçta kumar :)
dxy 94 gördü bugun yukari gidecek gibi .
Dolar/TL yi kurban bayramı baskılıyor, kurbandan sonra yukarı kopar fakat en fazla 3.75 gibi tepe olması lazım, belki 3.65den de dönebilir. Bankaların 3.80 üzeri kitledikleri doları geri almamaları lazım.
Bankalar hangi tarihlerde acik kalacak bu sonradan ilan edilen tatil isini hic anlamam .