-
Park Elektrik bağlı ortaklığı Konya Ilgın, Yener Lojistik ile dekapaj işi için sözleşme imzalanmasına karar verdi
06/03/2023 06:23:30
Park Elektrik bağlı ortaklığı Konya Ilgın, Yener Lojistik Madencilik ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi ile (+/-) %20 toleranslı toplam 7.000.000 metreküp dekapaj işi için sözleşme imzalanmasına karar verdi.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Bağlı ortaklığımız Konya Ilgın Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş.'nin Yönetim Kurulu; Konya İli'nin Ilgın ilçesindeki linyit sahasında 2019 yılında hayata geçirilmiş olan ön madencilik planlaması kapsamında, sahada devam eden kömür üretim faaliyetleriyle ilgili olarak, 2023 yılı için planlanan dekapaj çalışmalarının gerçekleştirilmesi için Yener Lojistik Madencilik ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi ile (+/-) %20 toleranslı toplam 7.000.000 metreküp dekapaj işi için sözleşme imzalanmasına, sözleşme başlangıç birim dekapaj fiyatının 37 TL/metreküp olarak belirlenmesine ve sözleşmede belirlenecek şartlar doğrultusunda baz fiyatın eskalasyona tabi tutulmasına karar vermiştir."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Alarko Holding bağlı ortaklığı Alarko Tarım, Gürlük Jeotermal'in yüzde 40 payını satın alıyor
06/03/2023 06:24:30
Alarko Holding bağlı ortaklığı Alarko Tarım, Gürlük Jeotermal'in yüzde 40 payını satın alıyor.
"Bağlı Ortaklığımız Alarko Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulunun 03.03.2023 tarihli toplantısında;
Gürlük Jeotermal Enerji Tarım Seracılık Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin 400.000,-TL nominal değerli 400.000 adet hissesinin 75.468.000,-TL bedelle satın alınmasına karar verilmiştir."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Manas Enerji, Cep Telefonu Yenileme Merkezi olarak yetkilendirildi
06/03/2023 06:25:30
Manas Enerji, Cep Telefonu Yenileme Merkezi olarak yetkilendirildi.
"Şirketimizin, Türk Standardları Enstitüsü tarafından Şubat 2021 tarihinde yayımlanmış TS13906 standart numaralı İş Yerleri-Cep Telefonu (İkinci el) yenileme merkezleri için kurallar standardı çerçevesinde, yetkilendirilmiş ikinci el cep telefonu yenileme merkezi olmak için 12.10.2021 tarihinde Türk Standartları Enstitüsü'ne yapmış olduğu başvurusu incelenmiş olup, 24.01.2023 tarihi itibariyle Hizmet Yeterlilik Belgesi alınmıştır.Konuyla ilgili olarak Ticaret Bakanlığı'na"Yenileme Yetki Belgesi " almak üzere yapılan başvuru 03.03.2023 tarihi itibariyle olumlu karşılanmış olup, Şirketimiz "Yenileme Merkezi " olarak yetkilendirilmiştir. "
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Kayseri Şeker Fabrikası, halka arz için SPK'ya başvurdu
06/03/2023 06:26:00
Kayseri Şeker Fabrikası AŞ, halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu'na(SPK) başvurdu.
Buna göre, Şirketin 600 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin 750 milyon TL'lik kayıtlı sermaye tavanı dahilinde 600 milyon TL'den 706 milyon TL'ye artırılması suretiyle ihraç edilecek 106 milyon TL nominal değerli 106 milyon adet payların halka arzı gerçekleştirilecek.
Şirket konu ile ilgili taslak izahnamenin onayı için 3 Mart'ta SPK'ya başvurdu.
Açıklamada, "Şirketimiz tarafından Kurul'a yapılan başvuru incelenmekte olup, İzahnamenin Kurul tarafından henüz onaylanmadığı ve Kurul'un onayını takiben kesinleşen İzahnamenin ayrıca ilan edileceği hususlarını kamunun bilgisine sunarız." denildi.
Şirket halka arzına Gedik Yatırım Menkul Değerler AŞ aracılık yapacak.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım, "AHL Ahlatcı Finansal Yönetim AŞ" unvanlı bir şirket kurulmasına karar verdi
06/03/2023 06:23:00
Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım, "AHL Ahlatcı Finansal Yönetim Anonim Şirketi" unvanlı, 100 milyon TL sermayeli yeni bir şirket kurulmasına ve yüzde 70 oranında iştirak edilmesine karar verdi.
"Şirketimiz Yönetim Kurulu, 03 Mart 2023 tarihinde:
Şirketimiz esas sözleşmesinin "Amaç ve Konu" başlıklı 3 üncü maddesi kapsamında, "AHL Ahlatcı Finansal Yönetim Anonim Şirketi" unvanlı ve 100.000.0000 TL (Yüzmilyon Türk Lirası) sermayeli yeni şirket kurulmasına; kurulacak şirkete %70 (sermaye payı: 70.000.000 TL) oranında iştirak edilmesine karar verilmiştir. Kurulacak şirketin ortaklık yapısında kalan sermaye oranları, Şirketimizin bağlı ortaklığı Enerya Enerji Anonim Şirketi %29 (sermaye payı: 29.000.000 TL) ve Ahlatcı Holding Anonim Şirketi %1 (sermaye payı:1.000.000 TL) şeklindedir."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Karsan, Romanya'da 2 ihale birden kazandı
06/03/2023 06:26:30
Karsan, Romanya distribütörü Anadolu Automobil Romania (AAR) iş birliği ile Aiud şehrinde 16 adet, Siret şehrinde de 4 adet e-JEST satışını kapsayan ihaleleri kazandı.
Şirket'ten yapılan açıklamaya göre, her iki ihalenin de sözleşmelerini distribütörü AAR aracılığıyla imzalayan Karsan, böylece Romanya’daki elektrikli otobüs parkını daha da genişletecek.
-Yılın son çeyreğinde teslim edilecek-
Karsan’ın, Romanya distribütörü Anadolu Automobil Romania ile birlikte kazandığı ihaleler kapsamında e-JEST’in yanı sıra, 20 adet de şarj istasyonu kurulumu gerçekleştirilecek. Teslim edilecek e-JEST’lerin hem Auid hem de Siret şehirlerinin ilk elektrikli minibüsleri olacağını söyleyen Karsan CEO’su Okan Baş, “Bu yeni anlaşmalarla birlikte 2023 yılına hızlı bir başlangıç yapmış olduk. Bu yıl içerisinde Romanya’daki Karsan markalı elektrikli araç sayımız 200 adedin üzerine çıkacak” dedi.
-Karsan e-JEST Avrupa’da lider, Amerika’nın yeni lider adayı-
Karsan’ın Romanya’daki elektrikli araç dönüşümünde öncü rol oynayan bir Türk markası olduğunu vurgulayan Okan Baş, “Romanya’nın birçok şehrinde Karsan markalı elektrikli otobüsleri görmek mümkün. Romanya, Avrupa’nın elektrikli toplu taşıma dönüşümüne öncülük eden ülkelerden biri. Romanya’nın bu vizyonu ile Karsan olarak bizim 5 yıl önce başlayan elektrikli dönüşüm yolculuğumuz birbiri ile oldukça örtüşüyor” diye konuştu. Romanya’nın, tıpkı Fransa ve İtalya gibi Karsan’ın ana hedef pazarlarından birisi olduğunu ifade eden Okan Baş, “Karsan, kısa sürede Romanya’nın elektrikli araç pazarında 6 metreden 18 metreye kadar en büyük filosuna sahip Türk markası konumuna ulaştı. Avrupa elektrikli minibüs pazarı lideri Karsan e-JEST ile Aiud ve Siret şehirlerinin elektrikli dönüşümünün bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
*KMPUR-Kimpur 2022 yılı 12 aylık konsolide net dönem karı 597.361.454 TL (Önceki 316.423.046 TL )
-
HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-Şeker Yatırım, KRDMD-Kardemir (D) için hedef fiyatını 22,81 TL'den 26,05 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu