Moralinizi bozmayın arkadaşlar. Bu hisseden daha iyi bir hisse yok. Emin olun. Borsada böyle fırsatlar ve böyle fiyatlamalar her zaman ele geçmiyor. Bir anda her şey değişecektir. İnşallah.
Printable View
Moralinizi bozmayın arkadaşlar. Bu hisseden daha iyi bir hisse yok. Emin olun. Borsada böyle fırsatlar ve böyle fiyatlamalar her zaman ele geçmiyor. Bir anda her şey değişecektir. İnşallah.
İnşallah allah sabrımızı mükafatlandırır
3213 Avatarı kitapci0 kitapci0 şu an forumda
Kıdemli Üye
Duhul
Aug 2017
Gönderi
1,142
BISTTE KAZANMAYA DAİR SORULAR ,CEVAPLAR
Abi ne güzel hayatınız var ya hisseyi düşünce al yükselince sat, bedava yaşıyorsunuz anasını satayım
O iş senin bildiğin gibi olmaz
Hadi canım sende bal gibi de öyle yapıyorsunuz işte , bakıyorum hisseler gün içinde % - 5 bir süre sonra % + bilmem kaç 30 / 40 bin lira parayla hergün 2000 tl kazanırsınız
E Ne duruyorsun sende yap ,gün de bir maaş
Abi bende o para yokki
Merak etme olanlarda öyle senin dediğini yapamazlar
Ya ne yapıyorsunuz abi yeme beni
Bak güzel kardeşim piyasada bir takım doneler var
Neymiş done dediğin şey
Temel analiz diyorlar adına , uzun hikaye
Uzatma abi ben senin ne yaptığını anlamadım gitti
Bak kardeş bir takım doneler diyorumya onlara bakıp ,firmaları bir birleriyle kıyaslıyorsun
Eeeee sonra
Sonrası şu, o veriler de ucuz kaldığını düşündüğün hisseyi seçip alıyorsun
Aldın ne yapıyorsun
Diğer insanlarında senin gördüğünü görmesini bekliyorsun
Ne kadar
İşte zurnanın zırt dediği yer orası
YANİ
Yanisi şudur , bu piyasaya yön veren kişilerinde o hissenin ucuz olduğunu görmesini bekliyorsun
Ben ne kadar diyorum sen uzatıyorsun abi
Ona yatırım derler süresi de 1 ile 5 yıldır , doğru hisseyi seçmişsen çok kazanırsın
Ya abi bazen hisse senetleri bugün şu kadar kazandırdı bakıyorum % 20 ler görüyorum , adam yazmış bugün 5000 kazandım
Bakma sen onlara kaybettiklerini pek söylemez kuyruğu dik tutarlar
Abi bende borsada oynamak istiyorum
Ben yatırım diyorum sen oynamak istiyorum diyorsun , boş ver sen işine bak, zannetiğin kadar olsaydı kimse işe gitmeyip yattığı yerden sefa sürerdi...
Haydi bana eyvallah....herkes işini yapsın bu işler herkesin harcı değil piyasanın kurtları bile çok zor kazanırlar, sadece sabırlı ve o paraya ihtiyacı olmayanlar kazanır , oradan para kazanarak hayatını sürdüremezsin....
Son düzenleme : kitapci0; Bugün saat: 11:22.
Sn izci dostumun affımı bekliyor , hakkını helal etsin diyorum
SİLVER-CAN SORU/CEVAP KÖŞESİ
SORU:
-Abi, bu hisseyi diğer hisselerden önemli kılan faktörleri sayabilir miyiz.
CEVAP:
-1) 35 milyon TL sermayeye 11 Milyon TL kar etmesi. Bununla beraber aşağıdaki unsurların da birlikte olması.
2) 2.5-3 yıla kadar cironun 1 Milyar TL beklenmesi. (şirket açıklaması)
3) Bağlı ortaklıklarını devralarak birleşmeye gitmesi ile, pazarlamayı da birleştirecek umudun doğması.
4) Ürettiği mamüllerin, her zaman tüketicinin ihtiyacı olabilecek ve talep oluşturabilecek ürünler olması. (çok önemli)
5) Finansal borçları yok denecek kadar az olması. (çok önemli)
6) Üretim kapasitesinin müthiş oranda düşük kapasitede olması. (yüksek talepleri karşılayabilecek durumda bulunması)
SORU:
-Bu şirket, başka bir sektörde olsaydı aynı heyecan olur muydu.
CEVAP:
-Sektörüne bakardık. Bu kadar yine olmazdı sanırım.
SORU:
-Niye olmasın ki.
CEVAP:
-Talebin yoğun olabileceği sektörde faaliyet gösteriyor. (şu anda, bana da Aspiratör lazım.)
Yıl sonu 14.500.000 tl kar gelse hisse başına karı 0,4060 tl olur. Böylece F/K oranı 5,68 e geriler. Fiyat kazanç oranı firmanın elde edeceği her 1 TL kar için ne kadar ödemeye razı olduğumuzu gösterir. 5,68 de sudan ucuzdur ancak aklımda koca bir soru var kapasite kullanım oranı neden bu kadar düşük ? Bu yatırım yapılırken bu tesis kurulurken yapılan hesapmı tutmamış yoksa beklenen talep mi alınamamış nedir yani ? Bilen biri cevaplarsa sevinirim.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi