Bunlar dedikodudan öte bir şey değil. Böyle olursa serbest piyasa kalmaz. Bana inandırıcı gelmedi. S400 haberi vari bir şeyler seziyorum.
Printable View
Bunlar dedikodudan öte bir şey değil. Böyle olursa serbest piyasa kalmaz. Bana inandırıcı gelmedi. S400 haberi vari bir şeyler seziyorum.
Yeni Şafak’tan ilginç manşet: Bankalar ülkeye ihanet mi ediyor?
Yeni Şafak gazetesi bugün manşetine kasasında döviz olmasına rağmen döviz alan şirketleri ve onlara kredi veren bankaları taşıdı.
Yeni Şafak Gazetesi, “Dövizi olana kredi vermek ülkeye ihanet” şeklinde başlık attığı haberde “Piyasaların dengesini bozan 400-500 sermayedar, bankalardaki mevduatın yüzde 70’ine karşılık gelen 180 milyar dolarlık dövize hükmediyor. Ancak ellerinin altındaki dövizi bozdurmak yerine hala ucuz kredi peşinde koşuyorlar” dedi.
BANKALAR İHANET Mİ EDİYOR?
Gazete manşetinde bankaları da üstü kapalı bir şekilde ülkeye ihanet etmekle suçladı. Gazete, “Döviz stokçuları, böylece yatırım, üretim ve istihdama gitmesi gereken parayı da kapmaktan geri durmuyor. Bunun önüne geçmenin yolu bankaların artık stokta dövizi olana TL cinsi kredi vermemesi” diye uyarıda bulundu.
BDDK’YA DA GÖNDERME
Gazetenin haberinde örtülü olarak BDDK’ya da gönderme ve eleştiri yapıldığı şeklinde yorumlandı.
VAY ANASINA...İcat bitmiyor...Bu kadar çetrefilli yolllardansa politika faizini yükselmemek neden?
Hipertansiyon hastasının tuz kullanmaya devam etmekte ısrar edip, tüm sistem ve organları geçici olarak korumak için sürekli lokal tedbirler alması gibi olmuş.GÖZ-BÖBREK-KALP VS...hepsi için ayrı çözüm lazım..
Oysa sadece tuzu kessen işin %70-80 hallolur.
Patagonya nin Zübuk leri gitmeden memleket düzelmez. Serbest piyasa adı üstünde serbest bırakılır mı?
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir ralli yakaladık ve devam ediyor gibi. Spottaki malları ucuz toplamak için her şey yaparlar. Bu kadar dedikodunun medyaya düşmesi hoşuma gitmedi. Ben olayı böyle okudum. İsteyen tersten okusun.
“Enflasyon her zaman ve her yerde parasal bir olgudur.†Türkiye’deki enflasyona ünlü iktisatçı Friedman’ın iktisat tarihine geçmiş sözlerinin ışığında bakıldığında da enflasyon ve parasal genişlemenin el ele yürüdüğü görülmekte. Bu gerçeği en açık şekilde gösterebilmek amacıyla önce Temmuz 2020 ile Temmuz 2021 ayları arasında para arzı M1’in yıllık genişleme oranı ile yıllık enflasyon oranına (TÜFE) bakalım. İkinci aşamada ise Eylül 2021’de TCMB’nin başlattığı faiz indirimlerini de içine alan Temmuz 2021 ile Temmuz 2022 arasındaki parasal genişlemenin oranı ile yıllık enflasyon oranına bakacağız. Göreceğiz ki parasal genişleme hızlandıkça enflasyon oranı da yükseliyor.
Bu arada M1’in para arzı tanımları içinde en sık kullanılanlardan biri olduğunu hatırlayalım. M1= Dolaşımdaki para + Vadesiz Mevduat eşitliği ile ifade edilmekte.