İthal mal girdisi zayıf, elektrikle üretenler zayıf, enflasyon yüzünden mal alımı olmalı, Avrupa kaliteli malı Ereğli’den temin etmeli. 2 olmasada 1,8 milyon ton satış ile 5 veya 5,5 milyar olabilir.
Printable View
3 ve 4.ç toplamında şahsi beklentim min 9 milyar TL kar böylelikle yılı 21 milyar TL üstünde bir net karla kapatacağımızı ve geri alım yapma gereği duymayan Eregl yönetiminin beklenenden daha iyi bir temettü (6 TL üstü) dağıtacağını tahmin ediyorum. Şahsen 6 TL üstü temettü beni son derece memnun eder ve enflasyon karşısında da alım gücünü koruma anlamında hoş olur. Hisse fiyatı ne mi olur? Gram umrumda olmaz yıllık yumurtayı alalım tavuk satılık değil:) 2023 ile ilgili öngörü yapmak çok kolay değil seçimdi fed faizlerinin artırılmasının yarattığı hoşnutsuzluk vs vs çok fazla değişken var ilk yarısı farklı ikinci yarısı farklı bir yıl olabilir şimdilik yakın geleceğe odaklanmak lazım.
Sn. Ortaklar bu arada iyi haftalar.
Ünlü yatırım 3.ceyrek beklenti 4263 favok 1720 net kar, vay anam vay ya biz hiç birşey bilmiyoruz ya da bu adamların kulaklarına birşeyler fisildaniyor
Şirket her zaman ki gibi kurumlara fısıldamış bir şeyleri belli ki
Hiç şaşırmıyorum
Her zaman yaptıkları şey
Yatırımcıya sıfır bilgi Kurumlara iltimas
Bu arada işler cidden berbat
Aslolan da fiyat değil talep diye burada çok yazdım
Benim bilançoda en çok merak ettiğim husus
Berbatlık hali sansasyonel mi değil mi ?
Her halükarda kötü bekliyorum
Bu çeyrek ve son çeyrekte daha berbat bekliyorum
2023 de berbatlık derecesinin bir tık daha artmasını
ve en az 1 yılı gözden çıkartmamız gerektiğini bu yüzden sık sık tekrarlıyorum
Objektiflikten duygusallığa geçenler için uyandırıcı bilançolar devri açılıyor
not: esas faaliyet dışı kalemlerle dengeli bilançolar gelmesini canı gönülden arzu ediyorum