Akbank 14.50
Teb 14.50
Ing 14
Printable View
Akbank 14.50
Teb 14.50
Ing 14
ne demisiz salı aksamı duserse sasırmam ama carsamba dustu :) ..yurtdısıdan dondu ya :) bu 3.oldu artık yolu buldum cumhur yurtdısına gittinmi al cumhur donunce sat ..bu bir tesaduf olamaz 3 tur tutarmı bir sey..buda bende artık 4.10 ustunde dolar fiyatıyla merkez bankasının kendisinin oyanıdıgı kanısına iyice inandırdı
daha da düşecek gibi haftasonuna kadar
eskiden develuasyonlar 1 gunde olurdu artık zamana yayarak yapılıyor ..once kur artar sonra faiz artar 25 yıldan fazladır takip ederim bu hep boyle oldu ..simdi degisen ise kur fazla ama faiz arkasından az artıyor ..o zaman zamana ayak uydurmak lazım ..enflasyon ustunde ek getiri saglamak icin tl mevduata ek olarak ya risk alıp al sat yapacaksınız ya da yine risk alıp belli bir miktar dovizi hep tutacaksınız
TEB özgüven patlaması yaşıyor.
Dün açtırdığım marifetli hesaba, elden 200 bin tl. yatırmak istedim. Bankadan getiriyorsanız dekontu verin yoksa beyan formu doldurun dediler. Böyle bir şeye yasal olarak haklarının olmadığını, suç işlediklerini söyledim. Müdür geldi, bir yerleri arıyor, bu arada gişede paralar sayılıyor. İnsanlar sırada izliyorlar. M.t. yahu bir siz mi akıllısınız, herkes imzalıyor siz cinslik yapıyorsunuz dedi. Tamam verin parayı, sizinle işim olmaz, 15 değil 30 faiz verseniz ilkesiz yerde olamam dedim. O zarif kadınlar birden atmaca kesildiler. Neredeyse beni parçalayacaklar. Çünkü ; kalabalık insan topluluğu - vay be burada tutan tuttuğunu öpüyormuş, adam öptürmedi helal olsun - türü söylenmeye başladı.
Sonuçta, hem gn. Md.lüklerine hem de BDDK ya şikayet yazdım, sonuç çıkmayacağını biliyorum ama, göle bir taş attım artık. Bir de dün marifetli açarken 60 sayfaya yakın evrak imzaladım. Birer suretini elden aldım diyede imzalattılar. İş bittiğinde - verin suretleri dedim- boş evrakları veriyor. madem ki sözleşme yaptık, ben nasıl taraf olarak imzaladıysam, banka adına da siz imzalayacarak vereceksiniz kavgası da ayrıca yaşandı.
misal eskiden 1 gunde %40-100 arası devaluasyonlar yapılırdı ama tl oranları da buna karsılık aynı zamanda %200-500 arası artılırdı ..mesela 2001 hatırlıyorum dolar kuru 0.60 dan 1.10 yapıldı ..ben 2 gun sonra %23 olan tl oranımı %106 dan bagladım yani asagı yukarı tl oranı %350 artmıstı ..simdi ise zamana yayılı develuasyonlar yapılıyor her yıl mesela son 5 yılda 1.70 den yukselisin basladıgını varsayarsak %165 artıs yaptı dolar ..buna karslılık tl getirisi %60-65 aralıgında kaldı kabaca ...yani yaklasık %100 dolar fazla kazandırdı son 5 yılda kabaca %20 dolar faizide alındıysa 5 yıl icinde ..%120 fark olustu tl getirisiyle ..yılarca tl ondeydi son 5 yıldır dolar onde ..uzun vadede birbirine yaklasır ya tl oranlar fırlar ya dolar geri gelir .