Geşmişe doğru taradığımda 2013 orma halka arzı dışında çoğu halka arz edildikten sonra epey tavan tavan gitmiş. Belki başka istisnaları olmuştur gözümden kaçan ama bunun dışında kötü sonuçlanana pek raslamadım son yıllarda.
Printable View
Geşmişe doğru taradığımda 2013 orma halka arzı dışında çoğu halka arz edildikten sonra epey tavan tavan gitmiş. Belki başka istisnaları olmuştur gözümden kaçan ama bunun dışında kötü sonuçlanana pek raslamadım son yıllarda.
Yaklaşık 3 sene önce safkar'ın halka arzına katılmıştım.
Bir kaç gün tavan gitmişti.Sonra halka arz fiyatının yaklaşık yarı fiyatlarına gelmişti.
Mac ın bugün maşallahı var.
Araştırma için çok teşekkürler üstad, benim hatırladığımda yok gibi. Karınca kararınca hem spor olsun hemde destek amaçlı hepsine bir miktar alım girerim. Özellikle bu yılki arzlarda fiyat hareketleri çok anlamsız yükseldi. %50 altında sattığımı hatırlayamadım şuan. zaten düşen 3-5 lot ama hareketler ilginç gerçekten. Gerçi bu bir furya ve dünyada da şuan bu şekilde gidiyor. Hatta ABD piyasasında bizdeki gibi %10 sınırı olmadığı için arz sonrası ilk gün %100 e varan artışlar oluyor. Geçen twiterda bir kullanıcı bunla ilgili güzel bir çalışma yapmıştı orda gördüm detaylarını.
Peki bir şey soracağım, daha önce çok katılmadığım için, ( bir kere katıldım 33-34'te biri geldi ) bu talep edenlere, oransal pay verme mevzu yani 2 talep edene 1 talep edenin 2 katı olacak şekilde lotların dagıtılması hep böyle miydi, başka usulde dagıtım da oldu mu geçmişte başka halka arzlarda .