Originally Posted by
remolarano
Bilgi kirliliği var maalesef.
Ya burası Alacahan Köyü ve civarı değil ya da devlet erdemir den bu sondajlara karşılık CED istemedi.
Bence bu drone ile çekilen görüntülerin olduğu yer Demir Export un maden sahası olan yeri.
Erdemir Alacahan köyü cviarındaki ruhsatını 2023 te aldı.
İlk yıl Ön arama dönemi olur 2023-2024 arası (sondaj olmaz, olsa bile daha önceden sahanın çalışılmış olması gerek ve CED dosyası olur).
2 ve 3. yıllar genel arama dönemi olur 2. ci yıl sonu belki sondajlara geçilir (çok zor ihtimal) ve yine CED raporu olur.
Bu kadar yakın aralıklı sondajlar sadece IN-Fill diye tabir edilen maden işletmesine yönelik sondajlardır, yani artık herşeyi tamamlamışsınızdır ve artık proven reserve e ilişkin kesine yakın tenör-tonaj hesaplayacaksınızdır. Maden arama bu kadar yakın metrajlı karelajda yapılmaz.
Erdemir'e sordum ama geri donus yok, muhtemelen yatırımcı ilişkileri teknik konudan habersiz.
Kısacası Erdemir Demir madeninde bile herşeye CED gerekirken bu kadar yoğun sondaj olan bir yere CED olmadan sondaj yaptırmaz devlet (En azından CED gerekli degildir kaydı olur, oda yok).
Ben güncel takip ediyorum meslek geregi. Bende de eregli var ama yine de bu görüntülerin Erdemir'e ait olduğuna bir türlü (haklı nedenlerim olduğunu düşünüyorum) inanamıyorum.