Bunlar faizleri yıl sonuna kada 6 puan düşürmek düşüncesindeler.
İlki 25 Temmuz, 3 puan cepte diyor uzmanlar.( Bloomberg HT tv.)
Faizlerin düşüş trendine girmesi Lidfa'ya ilaç gibi gelir.
Bugün yazalım, burada dursun.
Printable View
Bunlar faizleri yıl sonuna kada 6 puan düşürmek düşüncesindeler.
İlki 25 Temmuz, 3 puan cepte diyor uzmanlar.( Bloomberg HT tv.)
Faizlerin düşüş trendine girmesi Lidfa'ya ilaç gibi gelir.
Bugün yazalım, burada dursun.
Onu bilmem de , sayın Lider Faktöring yatırımcısı ortağım, bu şirket, faiz düşse de kazanır, yükselse de kazanır. Süper bir hissedeyiz.Böyle güzel bir şirkete ,bu kadar ucuz fiyattan ortak olmakla çok iyi yaptık diye düşünüyorum. Spek, artık bizlerden hisseleri geri alabilmek için, fiyatını yükselterek, uğraşsın dursun. Şirketin fiyatını bu kadar düşürdükten sonra ,bu kadar uzun süre hisseyi başıboş bırakırsa, hisseye ky. ler üşüşür.
10 Mayıs 2019 günü gelen son bilançoda OZKAYNAKLAR 163.924.000 TL.
Kar yedekleri toplamı 66.095.000 TL. Bunun 12.303.000 TL.si Yasal Yedekler, 53.792.000 TL. Olağanüstü yedekler.
45 Milyon sermaye ile ilk 3 ayda kazancı 7.731.000 TL.
İkinci çeyrek bilanço 19.08.2019 günü gelecek.
Şirket halka açıldığı günden ( Haziran 2014) bu yana en yüksek özsermaye ile çalışıyor.
Bu durum daha az borçlanma demek.
Teslim alınan 14 ofis/konut, CS'in paylarının satın alınması, 2 varlık yönetim şirketi son 2 yılın getirileri.
Sonuç olarak şirket bu fiyatla çok ucuz değerleniyor.
Gerçi İst.Bel.Bşk.lık seçim yenileme kararı ve sonrasında, belirsizliğin had safhada olduğu,çok olağandışı bir dönem geçirdik.
ASELS'ın %37 değer kaybettiği bir dönemde LİDFA'nın %20 değer kaybı çok görülmez belki ama şirket, ikinci üç aylık bilancoyla birlikte layık olduğu fiyatlara gelecektir.
Hiç şüphem yok.
Şimdi merak edilen soru şu.
Bu yıl nakit kar payı verir mi ?
Eğer brüt 40 kuruş ( net 34 kuruş) verse, 45 Milyon hissede 18 Milyon TL.yapar.
Bu paranın % 91.5 'ğu yine aileye gidiyor. ( halka açıklık oranı % 8.5 olduğunu var sayarsak)
Biz küçük büyük ortaklara ödenecek miktar brüt 1.530.000 TL.
Şimdi düşünülmesi gereken soru şu, kar payı versin mi, yoksa bu 18 Milyonu sermaye olarak mı kullansın ?
Benim için şahsen fark etmiyor, 2015 yılı başlarında aldım.
Şu ana kadar 4 nakit kar payı ( toplamda 1.29 TL.) ve 1 kez % 50 bedelsiz aldım.
Şirket kar ediyor, dolara dövize, enerjiye bağımlılığı yok.
Benim de satmak gibi bir düşüncem yok.
Aldığım ilk günden beri aldıkları nefesi takip ettim.
Hiç de pişman olmadım.
Çeşitli oyunlarla,sahte çıkışlar yaptırılan bazı hisseler var. Ben, buradaki ky.lerin bu oyunu görerek , kısa bir zaman içinde , oralardan çıkıp buraya yöneleceklerini ve hatta bu oyunu çeviren speklerin bile, buradaki potansiyeli görerek, buraya yönelmek zorunda kalacaklarına inanıyorum.
Ben ilk aldığım malları 1.70 den almıştım.
7'leri gördüğünde, 6.90 gibi bir kısmını vermiştim.
Ben şimdiye kadar en büyük kar'ı bu hissede elde ettim.
Sermayem 5 haneli rakkamlara vardı.
Hep söyledik, söylüyoruz.
Kar ediyor, dürüst yönetiliyor, teminat almadan kuruş işlem yapmıyor.
Normalde 700 Milyon gibi borçlanarak döndürdüğü bir sermayesi var, sadece kendi müşterisi olan teminat yatırmış KOBİ lerin çeklerini kırıyor.
Bunun için aldığı teminat 11 MİLYAR'ın üstünde, bilançoda yazıyor.
Bizim ki biliyor ya, faktoring işi bu, mahkemeler allaha emanet, nerden kurtaracak parayı.
Bir türlü bu soruyu aşamıyor.
Bu şirketin eski adı Şetat Faktoring di, 1992 den beri iş yapıyorlar.
Bankalar dışında en büyük müşteri sayısı bunlarda.
Adı o yüzden Lider.
Her türlü Faiz krizinde hissedeydim, Gezi olaylarında, 15 Temmuz'da, ikinci seçim rezilliğinde.
Sürekli kar etti ve kazandı şirket.
Hala faktoring diyor.
Adam namuslu çalışıyor, vergisini kuruşuna kadar ödüyor, bankaların tefeciliği yanında sütten çıkmış kaşık gibi ama kime anlatacaksın.