Sayıları gizliyorlardır üstadım.
Printable View
Bugün BIST 30 takaslarina bakarken farkettim.emekllilik fonları inanılmaz poz kapatıyor.
Ben böyle zamanlarda destek olacağını düşündüğüm fonlar bazı hisselerde neredeyse tamamen kapanmış...
İyi günlerde bu fonlar da giriş yaparsa yabancı yatırımcı eksiğini bir nebze tamamlayabilirler...
Edebiyat işini öğrenmekte çok geciktim. Öte yandan içi boş tenekeden güzel de ses çıkmaz derler.
Hayatımda sadece bir şiir yazdım o da ilkokulda beğenilmiş, bir yerel gazetede yayınlanmış, ama ara ki bulasın. Şiir ağaç üzerine idi sanırım, yani herkesin eşit ölçüde bilgi sahip olduğu bir konu, basit ahenkli belki bir tekerleme havasındaydı ki birileri beğendi ama gerçekten hatırlamıyorum.
Yaş ilerledikçe akıl mantık sahiplerinin şiir yazması zorlaşıyor, ama yazdıkları zaman güzel oluyor diye tahmin ediyorum. Neyse ki şiir yazmaya merakım yok.
Şiir ben bilirim siz ne anlarsınız şeklinde hafif kibirli bir sanat, o yüzden çok saf adamlar ya da çok iddialı adamlar şiir yazıyor olabilir, düz yazı gibi değil yanlış anlaşılmaya da müsait, o kaygı da şiir yazabilecekleri geri tutuyor olabilir.
Rahmetli bir dayım vardı adamın iki cümlesinden biri "yanlış anlama" şeklinde idi. Üniversitede bir arkadaşım kendi akrabasından bahsedip "yanlış anlama" hikayesi anlatmıştı onu taklit edip "yanlış anlama" diye de arada espri yapardı.
Yani insanın sevdiğine, saygı veya hayranlık duyduğuna vs şöyle oturaklı laf edebilecek bir yetenek olsa iyi olurdu.
Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?
"Gömelim gel seni tarihe" desem, sığmazsın.
yaşam şartlarının ucuz olduğu küçük şehirlere dönüşler özendirilmeli ve hatta mecburi hale getirilmeli devlet yardımı alacak olanlar için..büyük şehirlerde bu haliyle yuksek nufuslar sürdürülebilir değil..
istanbulda 4-5 bin tl den aşağı geçinemeyecek aileler aynı para ile anadoluda çok rahat geçinebilirler.. hala para kazanabilen, vergi veren bireyler bu işşizleri ve geliri olmayanları uzun süre bakacaksa bu tür beklentiler oldukça normal karşılanmalı.. ülkeye yeni bir format gerekiyor şehircilik anlamında..
kriterler belirlenmeli..yani istanbuldasın işşizsin devletin yardımını bekliyorsun: devlet istanbulda kalırsan 1000 tl , anadoluda memleketine dönersen 1500 tl vereceğim diyebilmeli.. anadoluya transferler büyük şehirlerin devlete olan yükünü azaltacaktır ayrıca trafik gibi konularda rahatlama verimliliği arttıracağı için milli gelire katkı bile yapabilir..
ayrıca.. unutmamalı ki istanbul için 4-5 bin lira dedim ama bu para aslında sürünme seviyesi.. normal bir aile için günümüz şartlarında bir eve en az 8-10 bin tl girmeli.. daha düşük rakamlarla bazal metabolizma şartları var demektir..
Alttaki yoruma birisi, o göbek haramla dolu yazmış, korona bi yakalarsa işi kötü[emoji850]
Redmi 4X cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İngiltere'deki Cambridge Üniversitesi öncülüğünde yapılan bir araştırma yeni tip koronavirüs (SARS-CoV-2) yayılımının eylül ayında başlamış olabileceğini ortaya koydu.
Yani Çin aslında aylardır Covid-19'u tüm dünyadan gizlemiş olabilir....