Allah gönlüne göre versin
En çok ümit 2011 de ülkerle görüşme sırasında vardı.
Masadan kalkmış haberimiz olmadı.
2017 de azaldı. Ama vardı.
Çekirge hikayesi doğru olabilir.
Printable View
65 mlyn ciro yapan frigo bile 100 milyon piyasa degerine ulastı.. Hadi kaldır o güzel poponu :)
Allah dan BGC tahtayı bos bırakmıyor sıkılan bunalanın malını itina ile alıyor onu gören yandaslar da bir üst kdm pesinde :))
Evveett..
VARAN 1
Hisse ile ilgili olumsuz yazmamın sebebi bu durumdu.Borclari ödemeyecekler, bankalarla yeniden anlaşıp uzun vadeye yaymaya çalışacaklar.Tabii bankalarla anlaşırsak.20 milyon dolar borcu oderlerse hisseye çok olumlu yansır.Hisse kaça katlar bilemem.ytd
Redmi 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İste birde okuduğunu anlayamayan diyeceğim ama hakaret etmis olacağım bir nevi.. He okuduğunu anlamadın diyelim o zaman susarsın ama oda yok..
"Bina ve arazilerimizin geri alımı ve ilgili protokol kapsamın da ""TÜM BORCLARIMIZIN KAPATILMASI"" üzerine ilgili kurumlar ile başlanılması.
İlgili kurumlar /
Vakıfbank
İşbankası
TKB
Birleşim Varlık
Yani şirket diyor ki ben popoyu düzelttim siz şimdi görün dardaneli :)
Şimdi şu var tabii ki tahtaya start verecek kurumlar istedikleri kadar topladıklarını düsünuyorlar mı..
Bana göre 2.60 direnci bu haberle kolay lokma bir önceki 3 lira tepesine odaklandım.
Simdi şunu da gözden kaçırmayın 9 aylık da yıllardan sonra sembolik de olsa 1 milyon ( bir önceki 95 eksi idi ) kar acıklaması ve bugun ki haber ile STRAT verildi. Şimsi sırasıyla özsemaye düzeltmesi ve 12 aylık kar önem kazanacak
Dardanel, fabrika arazisinin geri alımı için borçların kapatılmazı
müzakerelerine başlanmasına karar verdi.
Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler
verildi:
"Şirketimizin 05.12.2019 tarihli yönetim kurulu toplantısında
İlgili protokol ile mülkiyeti Vakıflar Bankası, İş Bankası,
Birleşim Varlık A.Ş. ve Türkiye Kalkınma Bankasına geri alım hakkı ile
devrettiğimiz Çanakkale ve Edirne – Enez'deki fabrika bina ve
arazilerimizin geri alımı ve ilgili protokol kapsamında tüm
borçlarımızın kapatılması müzakerelerine ilgili kurumlar ile
başlanmasına karar verilmiştir."
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/802125
Eğer bu borç işini hallebilirlerse şirketimiz yakın izleme pazarından çıkabilir ve gerçek potansiyeline ulaşabilir. Büyük bir potansiyel barındırıyor bu haber....
Bence son 2-3 yılda büyük işler yaptı şirket..... 2 kata varna döviz kuru artışına rağmen 100 milyon tl lik zararı azda olsa kara çevirebilmek büyük bir olay bana göre
Şirketimizin gelişimini hep birlikte görelim :
2017 yıllık satış : 250 milyon tl....
2018 yıllık satış : 343 milyon tl....
2019 yılı 9 aylık satış : 352 milyon tl.....
-----------
2017 yılı yıllık zarar : 20 milyon tl.....
2018 yılı yıllık zarar : 70 milyon tl....
2019 yılı 9 aylık dönem : 1 milyon tl kar....
görüldüğü üzere daha 9 ayda geçen yılın cirosunu geçtik. bir dönem 100 milyon tl ye ulaşan zararı bitirdiğimiz gibi ufakta olsa kara geçirdik....
böyle devam eder ise çok güzel günler göreceğimizi düşünüyorum şahsen
Bende ekleme yapayım..
Dokuz aylık daki ciddi degisimden sonra bankalar tüm borc kapatma haberi manidar.
Son ćeyrek en yuksek ceyrek dir 450/500 arası bir ciro gerceklesebilir.
CİRO = PIYASA DEGERI
Baskada lafım yok
Borçlar bitmeyecek. Yeni borç anlaşması yapılacak. Eğer borçlar uzun vadeye yayılırsa ve tl bazlı olursa riskleri de azaltmış oluyor. Üzerine aldığı arsalarda değerleme yapıp bilançoya eklerse ozsermayede duzelme olacaktır. Bu arsaları keşke satabilse. Hemen nakit girse ve borçlar aşağı çekilse. Keşke %100 bedelli sermaye artisi yapabilse ve 60 milyon tl borçları aşağı çekebilse.
9 aylık brüt kar 100 milyon ve finansman gideri öncesi faaliyet karı 37 milyon. Yıl sonu rakamlar dahada artacak.
Borçlar ödenecek noktaya geldi gibi. Şimdi esas olan önümüzde ki yılda %40 gibi bir ciro artışı yakalayabilir mi. Yakalarsa bilançolarda gelecek karlara şaşırmayın derim.
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn Fatih eğer ki bu dört banka tüm borcu başka bir banka kredi anlasması ile kapatacaksa onu bilemeyiz fakat diyelim ki böyle olacak, peki yeni kredi verecek banka teminat istemeyecek mi ?
Kap haberi tüm borcların kapatılması ve ipotekli taşınmazların geri alınması der.
Ben mi yanlıs yorumluyorum kap haberini acaba..
Şuda bir ihtimal ( gerçi patron artık ortaklık düsünmüyoruz dese de ) kısmi bir ortaklık olamaz mı %20/30 gibi mesela bu kapama nasıl finanse edilecek sorusuna çok fazla cevap yok sanırım.
Aklıma son olarak şu soru da geliyor, niye yapılandırma değil de kapama görüşmeleri..
Bir, birbuçuk ay civarı bir haber düsecektir
Tüm borçları kapatmak için para lazim. 200 milyon civarı. Şu bilanço ile ipoteksiz çözebilirler. Yakında anlaşırlarsa detaylara bakarız. Bence uzun vade düşük faiz bir kredi anlaşması olumlu olacaktır.
1-Üstad bence arsaları şimdi satmasınlar. Çanakkale 1915 Köprüsü ve otoyolu bittikten sonra o civardaki arsaların değeri katlanacak o zaman satılması daha makul...
2-hissenin 30 milyon dolar civarıborcu var. Bu borç tl ye çevrilir ve uzun vadeye yayaılır ise kur riski sıfırlanacağından bence çok olumlu olur...
3-Teminat olarak yine fabrikanın arsaları ile hisseler gösterilebilir. Kredi geldikten sonra hissemiz yakın izleme pazarından çıkabilir değeride olması gereken değeri bulur. Bu şekilde sadece hisse satışı yolu ile bile bankalar borçlarını kapatabilir ama onlar garanti parayı ve somut şeyleri görmek isteyeceklerdir. Hisse ve taşınmaz ipoteği daha mantıklı duruyor.
4-Şirketimiz her geçen gün satışını , karını , ihracatını artırıyor piyasadan çok daha hızlı büyüyor. 100 milyon tl lik zararlardan kar noktasına gelebilmesi bile çok büyük başarı bence...
sonuç olarak artan fiyatına rağmen ben hala çok umutluyum şahsen.
Arsaların satılması bana göre çok yerinde olur. Gelen para ile borçlar azaltılırsa finansman giderlerinin bir kısmından kurtulmuş olur. Köprüyü bekle, inşaat yapması için müteahhiti bekle derken bir bakmışsın ..... milyon daha finansman gideri ödemişsin. Arsalar satılsa peşinden bir bedelli gelse borçlar sıfırlansa, o zaman dardanel satış ağınıda güçlendirecek parayı bulacaktır. Yüklü faiz ödemelerinden kurtulacaktır. Bir çok ülkede yeniden yapılanma şansı bulacaktır ve ciroyu çok yukarılara taşıyıp global bor firma olma yolunda sağlam adımlar atacaktır.
Dardanel Önentaş Gıda Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi
Önen, Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yapılan saha
çalışmaları hakkında bilgi almak için OSB Müdürü Alper Altınok’a
ziyaret gerçekleştirdi.
Organize Sanayi Bölgesi ve gelinen son durum hakkında bilgi alan
Niyazi Önen, ofis ziyaretinin ardından sahada da çalışmalar hakkında
bilgi aldı. Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin Çanakkale
için çok önemli bir yatırım olduğunu söyleyen Önen, burada yatırım
yapmanın firmalara çok büyük faydalar sağlayacağını ve kendilerinin de
yer tahsisi için başvurularının bulunduğunu belirterek, "Yakından
takip ettiğimiz Ezine Gıda İhtisas OSB’nin bir an önce faaliyete
geçmesini bekliyoruz, OSB Müdürü Alper Altınok’a da ilgilerinden
dolayı çok teşekkür ediyor, başarılar diliyorum" dedi.
OSB Müdürü Alper Altınok ise ziyaret ile ilgili yaptığı
açıklamada, Dardanel markasının bir dünya markası olduğunu ve mutlaka
Ezine Gıda İhtisas OSB’de olması gerektiğini vurgulayarak, "Sayın
Niyazi Önen ile sürekli olarak görüşüyoruz, bugün de bölgeyi yerinde
görmek için ziyaret gerçekleştirdiler. Yapılan çalışmalar ve bölgenin
genel durumu hakkında bilgi edindiler. İnşallah Çanakkale Köprüsünün
açılışı ile birlikte OSB’mizi de faaliyete geçirmiş olacağız. Dardanel
gibi birçok markamız da OSB’mizde yapılacak kümeleme çalışmalarıyla
dünya ile rekabet gücüne ulaşacaktır" şeklinde konuştu.
Niyazi by taşınmazlar satıs tarafında degil. Olursa hasılat paylasımlı iş yapar. Fabrikayı osb ye taşıyacak olması da bunun icin. Adam bu kadar beklemis kalkıp tam degerini bulacak iken taşınmaz satmaz satsaydı şimdiye kadar satardı. Uzun vade yapılandırma yada minumum bir ortaklık makul duruyor. Fakat 2019/12 bilancosuna bir hazırlık yapıldıgı aşikar..
Yapı kredi abandi ama oyak malum takas lideri izin vermedi
Drdnl guzel olacak gıbı duruyor...
Masallah diyelim. Sarkmasına izin vermeyen ytf ve bgc bunlar 2 altı maliyeti olan yüklü alanlar. Son dakika tacirler 3 de kalan 58k yı da cizince alısda kapattı.
3.00 ihlal yemedigi sürece hersey yolunda ve baska bir kanal açar kendine
Herkes sattımı dardnlciler neredesiniz :)...
Buradayız bekliyoruz. Sabırlıyım.
Bugün bi düzeltme sinyali geldi fakat ytf aynı kişi ise son dk yine alıs yaptı bakalım ne isteyecekler
Yeni bebek şirket sezeryanla doğum :))[
Şıh'ın müritleri de gelmis bugün :)
Yeni bebeğimiz hayırlı olsun :)
Daha arge gelecek durun hele yeni başlıyoruz ama iki dir dillendirmeye başladı onay versin bu iş tamam :)
Kapta haber yok, biri neden tavan oldugunu söyler mi
Slm arkadaşlar, neler oluyor kısaca özetleyecek olan var mı?
POCOPHONE F1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaslar gerçekten neler oluyor kuşlu sitede uyuyan dev uyandı falan demisler arge falan derken tahta (××) olacak ondan sonra mı işte budur diyecekler. Durun bakalım neler olacak heyecanla izlemekteyim gelişmeleri😊
Günün özeti frigo ve oylumu almamıştım dardanelde niyetine girdim ama tavandan gelmedi kısmet .https://i.hizliresim.com/7B47Wa.png
Kuşlu site dediğiniz nedir.... POCOPHONE F1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sebebsiz çıkarsa sebebsiz de inme ihtimali var, sebebsiz inip çıkan hiss spek oyuncağı olmuş hissedir
Bir tavan daha. Yaklaşık 153 bin lot. %93 satıştan.
Cistik vardı, kurnaz tilki, toyacemi, geymeneli ve diğerleri. Nerede bunlar satıp gittiler mi ne oldu. Yoksa küstüler mi...
POCOPHONE F1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
5138 lot ile tavan bozuldu. Cıstık, Geymeneli, Kurnaz Tilki satmamışlardır. Vay be zamanında ya xx ya son diyorduk.
Onlar çalı dibinde.. 😊