görürnen o ki bu gun yabanci cikisi olmus. batum satmis gibi...pazartesi yabanci takasa yansir ancak bu gün...
https://resmim.net/f/q5wy6i.jpeg
https://resmim.net/f/CACQbx.png
Printable View
görürnen o ki bu gun yabanci cikisi olmus. batum satmis gibi...pazartesi yabanci takasa yansir ancak bu gün...
https://resmim.net/f/q5wy6i.jpeg
https://resmim.net/f/CACQbx.png
ustad bedelli surecine girmis kagitta grafik pek uygun olmaz ama ginede pc de degilim yarin buyuk resimdeki grafiklere bakar sunarim. diger veriler dusunce aksam paylasirim henuz dusmedi. spk ya basvursun sorasi 1.5/2ay surer...basvuruyu geciktirirse bir capanoglu var deriz ;) henuz erken.
İlim kardeş bu bedelli açıklaması dün seans içinde gelmiş aslında
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
yabancı satışı gelmiş. bu kötü oldu. umutları iyice körelttiler. bundan sonra da pek bir cacık olmayacak.
2,5 sene önce 2,60 - 2,10 - 1,90 - 1,45 den aldığım kağıtlar duruyor , ortalama 1,95
Kağıt 0,80 leri gördü de satmadım
(daha da almak için borsaya yatirmalik param yoktu)
1 sene borsaya bakmadım doğru düzgün
Bedelli olursa da gireriz artık ne yapalım
1 liradan AVGYO almış olurum ,
Amacim kimseyi yönlendirmek değil , ister sat ister al , ister bedelliye gir ister girme
Ben içimi dökmek istedim sadece
Burada yazılanlara bakarak paranıza yön vermeyiniz..Galip in olduğu yerde grafik, takas falan anlam taşımaz..Yıllardır da işi bilen yatırımcılar zaten Galip in kağıtlarını almaz satmaz..Bu böyle biline, dikkatli oluna.
https://i.hizliresim.com/1pRgVB.png
yat.tav.değildir.
Herkese selamlar, Öncelikle iyi eğitim ve tecrübenin özellikle ülkemizde çok pahalı bir enstrüman olduğunu belirterek birkaç kelam edeyim sizlerin bakış açısına, maalesef borsada yatırım yapanlar değer yatırımı yerine kolay yoldan altın vuruş yaparak sermayesini parasını katlama hayali peşinde bir girdaba girip hem maddi hemde manevi olarak kendilerini üzüyorlar , dünyada yatırımcı psikoloji üzerine artık kitaplar yazılıyor araştırmalar oldukça çok ,bunuda iyi bilen üst akıl elimizdekini alabilmek için her yeni gün ertesi günden daha üzerimize oynuyor, oyunun kuralı öncelikle bu...
Her hissenin yada emtia veyahut adı konmuş enstrümanın tekniğide trendide vardır, teknik işlemez olmaz demek para ilmine matematiğine aykırıdır ( bunlar genelimiz ).
Gelelim özelimize, AVGYO ; elimde sembolik olarak bu tahtanın bana keyif verdiğini düşündüğüm için uzun zamandır işlem yapmayı severim, ama kimseyi etkilememek için birşeylerini yazıp çizmem, şimdi bu tarz kuleli hisselerde dip çalışması yapılırken dibi belirlenip ordan abartmamak kaydıyla alım yapılır hisseden %20-30-40 kar alınıp çıkılır, 1 lirasını 6 tl. acı çektirmeden Eyüp sabrı gösterttirmeden yaptırtmazlar, Şimdi bu sene ne yaptık kısa hafızayı zorlayalım dipte kuruşlardan sıyrılıp ilk al verdiği nokta 1.16 nisan ayıydı oralarda 1,26 gibi ufak bir goldencross oluşturdu pat pat 1,46-48 gibi ilkbaharda ilk hasadı biçti, ardından geri bas 1,26 lar 1,14ler 1,08ler hatta 1,03 ile endeks düşüşüne paralel seyir izledik ( bu arada şahsi fikrim mal bu arada kiracıya verildi tahtada) tekrar toplanan mallar ile güzel bir kar yakalandı bu aya kadar( 1 senelik getiri maliyet sizin hayal gücünüzde hesaplaması ).
Gelelim günümüze,Bedelli sermaye arttırımı haberi seans biter bitmez geldi, bu tarz durumlarda içerideki malın ne kadar haber öncesi satıldığını anlamak adına anında ben tabana sembolik satış girerim ertesi sabah açılışta kaçtan satıldığını görerek SPK ve yasa olarak yasak olan INSIDER TRADING ( önceden içeriden haber alımı ) kısmının %lik kaç olarak gerçekleştiğini done almak adına ( 1,51 den sattı açılış 1,49 yani satışın %8-9 luk ilk satışı içeriden açılışta verildi, keşke buna yaptırım yapabilecek kurumlarımız olsa)
Yatırım yapan büyüyen kar amacı güden projeleri olan şirketler tüm gelişmiş ülkelerde bedelli sermaye arttırımı ile desteklenir , fakat maalesef ülkemizde kurumsal birkaç şirket dışında bu amacı dışında kullanıldığından yatırımcıyı küstürüyor zarar ettiriyor, AVGYO bazında şahsen şirket paranın nerede kullanılacağını başvuruda açıklasın o zaman net değerlendiririm ama şuanki şartlarda SPK onayı gerçekten kolay kolay vermiyor , verir vermez buna bakarız ama örnekleri incelerseniz bu yola soyunan şirketlere bakarak belki bir fikir edinebiliriz Karsn Katmr Odas Akguv direk aklıma hemen gelenler...
Bir arkadaş güzel demişti kuruşlu hisseler 1 liralardan çok uzaklaştıkça temkinli olmak lazım diye doğru söylüyor, ilk başta dediğim eğitim ve tecrübe pahalıdır argümanı 1 tl altı ve azüstü maliyeti olanlara şuan sivrisinek saz, ama yukarıda olanlara pahalı bir tecrübe olabilir.. Hepinize bol kazançlar dilerim, başınızı ağrıttıysam affola,sadece benim penceremden gözümdekini anlatmaya çalıştım,iyigeceler.
Bedelli başvurusu nezaman olur, gerçekten başvurur mu, basvurursa spk iptal edermi, kabul görürmü bu sorular hep muallak...ancak bu süreci yaşayarak öğrenebileceğiz kim ne dese boş sadece olasılıklar üzerinden yorum yapabiliyoruz... yani bedelli onay görürse ne olur vazgeçerse ne olur red yerse ne olur gibi gibi...
büyük resimdeki grafik görüntüsü destekler bu şekilde...haber akışına belirsizliğin süremesine göre göre bu destekler denenir yada denenmez desteklerden dönüp ivmelenebilir, buda çift yönlü olasıklar dahilinde...kararı tabiki tahta yapıcı verecek veriyor...şuan için grafiklerden daha önce temel veriler konuşulmalı elde olan en güncel temel veri bedelli sürec açıklaması, bunun dışındaki bilinen temel verilerde herhangi olumsuzluk yok gibi...
sonuç olarak görüntü bu şekilde...ne demişler grafige aldanma grafiksiz de kalma...
https://resmim.net/f/xfOMN7.png
AVGYO alınan Karar Yönetim Kurulu kararıdır. Sermaye arttırım kararı Genel Kurul Onayına tabi değil mi?
SPK dan önce Genel Kurul sonrasında SPK olmalı ben anlamıyorum. Bu haber manüpilasyon amaçlı.
düşsün maliyeti yüksek olanlar sıkılsın versin sonrasında alayım gideyim yukarlara hareketi.
Kayıtlı sermaye sistemindeki şirketlerde Yönetim Kurulu kararı ile karar alınabiliyor bildiğim. Ama burada önemli olan NİYET ve SONUÇ'tur. NİYETin son derece yakışıksız olduğu açıktır. Ama bu şirketin sahibinin bunları yapabilecek karakter(SİZ)likte biri olduğun bilerek bu tahtaya geldik değil mi? Burada bilinmeyen bir durum yok, her şey beklenirdi kendisinden, bu dahil. Normalleştirmek için söylemiyorum ama durum bu.
Diğer konu ise taarflar açısından oluşan SONUÇ'tur. Elde edilmek istenen sonuç malum kişi tarafından elde edilmiştir, belirsizlik yaratılmıştır. Tam çakalların sevdiği hava diyebiliriz. Bizim için ise ortaya çıkan SONUÇ, her şeyin yeni başladığıdır. Sabır gerekiyor,
SPK ikna edilse de edilmese de bizim için her şey yeni başladı. Artık geçmişe bakmanın manası yok, önümüze bakacağız.
Aslında Sayın İllim'in bahsettiği şekilde, dün malın bir kısmı verilerek devam edilmeliydi ve ben öyle yaptım ama, insanları burada hiç bir şey olmayacakmış gibi yönlendiren insanları da anlamakta zorluk çekiyorum.
Boş beleş ve avaneleri gene iş başında...herkes hissesine sahip çıksın...kimseye kanmayın...burada 1.2-1.3 değer verip millete olumsuz hava pompalayanları ifşa ettim diye topa tutuyorlar...ben inmez çıkmaz demedim ki, herkes doğru bildiğini yapsın dedim....kesinlikle al sat tut yat tavsiyesi değildir
İş yatırım 1.41 maliyetle 1.alıcı ( bu güzel ) ikincisi yükselen kanalın kırılımının destek olarak çalışması kapanışın ordan olması ( belki onay ? haftaya anlarız ) günün özeti... Birşey demek yorum yapmak önündeki günler için çok beyhude hissenin , zamana bırakıp gün gün değerlendirilmeli , iyi haftasonları
yeni yatirim proje diyor ama ney demiyor ilk once bedelli pasa keyfim geldiginde aciklarim -ecek -acak diyor galipcim...spk tatmin olurmu ki; gercekten basvuracaksa yeni bir kap gelir bir proje sunulur...yoksa spk kabuletmez cunku birikmis kar var...bakalim macera daha yeni basladi bana gore gelecek son bahar operasyona gebe öncesi zor gibi...galipcim orakamlara geleceksin yakalarsam mucuk mucuk...
bu arada galipcim biriken sermayeyi ve bedelliyi de icine alacak bir proje alım aciklarsa ozaman ok cikabilir spkdan ancak...ama bence daha bir 5/6 ay bu hikaye surer cunku galipcim ky.yi ikna edip malini toplayamamis belli ki...yoksa bu gunki kapi da vermezdi. bu kap ky.ye yani siz hala aliuonuz yada satmiyonuz ama ben ciddiyim mesaji bu...kacin gozusun sen galipcim hep psikolojiye oyunun :)
almadim ustad metroda alsatla oyalaniyorum simdilik....avgyo daha kelepir alimlara gebe...adam asil 2 yil onceki operasyonda mallanmis ky.nin pesinde onlari biktirip sattirabilirse ancak baski kalkar yoksa kimseye para kazandirma gibi bir emeli olamaz...gecen yil metrodaki ky. biktirma sureci aynen bu aylarda benzer senaryolarla baslamis suruyordu...avgyo bana gore bu biktirma gel gitleri ile yazi gorecek fakat 20 son bahari muthis olabilir...bakacaz artik takipteyim sadece...birikmis sermayeyede pek guvenmemek gerek cunku metrodada birikmis sermaye cok fazlaydi otel alimina harcayarak eritti...yani bir yolunu bulup sermayeyi eritebiliyor malum hayal gucude hikayeside cok. batumdaki otelin iki katini satin alir olur biter sag cep sol cep misali...galipcim belirsizlik ve hayal gucunden beslenir...galipcimin kagidinda ky. gibi degil galipcim gibi dudunmek gerek, ky. ne bekliyorsa tersi olur...hepimiz yukselis beklerken bir yere kadar ite kalka gitti ve malum haberi patlatti...herkes öldük birtik lanet olsun dedigi an hisseye takibim, ky. henuz bikmis degil hala umutlu...2 ay once galip 1.27/1.10 arasi hisse satisi yaparken ky. daha panik ve karamsardi ve ben o gunlerde girdim gonul rahatligiyla...o tip gunler lazim girmem icin, dedigim gibi forumlarda ky. hala umitli...malini satmiyor hatta yeni alimlar mevcut...beklemedeyim...yaza nakitle giren son baharda %50/%100 arasi kaari cebe katar bistte...ben kalan 6 ayimizda al satciyim siradisi makul rakam olusuncaya dek...
Kapa haber düştü yine
evet basvuru oldu; galipcimde sosyal mecrada yuzunu gosterdi...artik surec basladi...simdi spkda sira..bedelli onay gorurse rucan alip yeni ye katilacagim...red gorurse daha once belirttidigim gibi surec uzar galip proje bulup gelip spk ya yolu yontemi degisir bakalim takibe devam...herzaman soyledigim gibi her yigit kendi gorusunu yazsin ona buna catmasin ve benim yazima kendi gorusuyle mualefet etsin ki geliselim. gorussuz yazi boş tencere misali...
malda olan zaten beklemeli ben beklerdim. ama benim gibi kelepir dusunen yada en azindan ben. sermaye arttirima kadar eski hisse kelepirden alim sansi vermese bile galip rucani cok dusurecegi icin ruchan alip 1tlden yeni hisse alirim olur biter...dusunene yol yöntem cok...ben bu avgyo yu 1tllden maliyetli almam artik...ys eski gelecek 1yada altina...eski gelmesse yeniyi alirim 15gunluk surecte...diger secenek ise ruchanin pahali olmasi bu galip icin dusuk ihtimal ama o vakit alamam malda olanlarin mutluluguna sevinirim. daha ne diim.
Çalının arkası en güvenli yer söz gümüşse sükût altındır...
Özellikle sığ hisselerde tahta yapıcıların burasını takip edip okuduğu bir gerçektir.Hatta buradan yatırımcıları da yönlendirdikleri çok görülür.Ketum olmakta fayda var.İnsan kendini bilerek ele verir mi? Olmaz diyenler elindeki lot miktarını, alım satım yerlerini ifşa etsinler bakalım neler oluyor.
kap da bedelli ile yanlış anlamadıysam gelen para ile yeni yatırımlar yapılacakmış tam da okuyamadım ama....
ytd...
Bedelli onaylanırsa bu hesaplama doğru mu?
1,40 da iken bedelli olursa
10bin lot varsa elimizde dedim
1 TL Rüçhan Hakkı ile %100 bedelli dedim
https://www.linkpicture.com/q/IMG_20191223_124018.jpg
Sonuç olarak 10 bin lira yatirmam gerekiyor
Ve fiyat 1,20 ye düşüyor
Elimde de 20 bin lot oluyor
https://www.linkpicture.com/q/IMG_20191223_124305.jpg
Yani 1,20 lik kağıdı 1 liradan almış olucam , doğru mu hesap
Birde bedelliye girmezsem
O Rüçhan haklarını başkasına mi satmış olucam ve elime nakit mi geçecek (10 bin lot için 10 bin lira nakit )
Hesaplama yapılan site : https://temettu.hesaplama.net
içimden bir ses diyorki bedelliden gelecek parayla martı gurubunun otellerini almayı planlıyor olabilir belkide martının şirketinden birini satın alabilir diye aklıma geldi olurmu olur biliyoruzki galip taşımacılığın yanı sıra turizm ve otel işiylede ilgileniyor.
bu arada Martı Grubu'nun Antalya Kemer'deki Martı Myra isimli oteli icradan satışa çıkarıldı.
16 ocakta ihalesi yapılacak.
Illim neler oldu bugün rapor alalım? Haydi üstad.
İklim almadı bende ı almadı diye sattım 41 den olan bana oldu[emoji3]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://i.hizliresim.com/9Y04m9.jpg
bu grafiği dün çizmiştim malum hissenin agresif hareketlerinden dolayı atamadım kısa vadeli olduğu için
Bugünkü hareketi atlas ve mtryo üzerinden yapmış
Daha önce de benzer kap haberleri var. Ortak şirketlerden girdiğinde mal taşıtmıyor ama yukarı sürüyor adam aldı sattı kar yaptı ama %5 yukarıda kapattırırdı.
üstad malesef bende mal yok bedelli hikayesinden dolayı beklemedeyim sular berraklaşana dek. fakat dün sanırım 1.36/1.43 bandının sıkışmasının gazını aldılar yukardada gap vardı kısmen onuda kapamış oldular grafikte...al sat yapmış gözüküyor kap haberinde lakin niyeti nedir ne desek boş mal taşıyanlara dair yorumum olmadığını daha önce paylaşmıştım. avgyo ya ayırdığım meblam nakitte fırsat verirse uygun yerden almak niyetim fırsat vermessede el sallarım şuan belirsizlik devam ediyor gibi...galip kızları ya da kurumları malı taşımadıktan sonra pek güven vermiyor. bu ara uzaktan takip ediyorum yanıltıcı olmak istemem hepinize bol şans...
13/12/2019 grafiğindede görüldüğü gibi 41 üzeri kalmayı başardığı sürece bir tepki olması muhtemeldi zaten...bu tepki gaz almamıydı yoksa gerçek bir hareketemi işaret edecek onuda yaşayarak izlemek gerek...41/34/10 destekleri aşşa yukarı aynı...yukarı ivmede de 7xli rakamları geçerse yeni bir fasıldan bahsedilebilinir...gibi...
19.Kasım tarihinde yazdığım dalga yapısı hala geçerliliğini koruyor. Ayı tuzağı yaparak korku salan kişi normaldir ki; bedelli gibi başka korkuları da yapacağı kesin idi. Yapıyor. Dalga yapısını yanıltsa, 2,10 seviyesini 1,79 da bitirebilir. Henüz o seviyede de değiliz.