6'nın altı, bu tobloda komik gözüküyor..:(
https://i.hizliresim.com/LDWj5j.png
Printable View
6'nın altı, bu tobloda komik gözüküyor..:(
https://i.hizliresim.com/LDWj5j.png
resmi gazete sadece dijital olarak yayımlanacaksa web sitesinin https protokolüne geçmesi gerekir. aksi takdirde kanunları değişik olarak sunmak ve siteye erişip kanunları okuyan kişiyi yanıltmak mümkün olabilir. sitenin acilen bu özelliğe kavuşturulması gerekiyor...
Şapka düştü kel göründü..bence sen daha anlayamadın..:(
Malum, kimin kelinin daha büyük olduğu şapka düştüğünde belli olur..
Geçen sene Arjantin yaz aylarında gayet iyi bir taleple 100 yıllık bono satmıştı..
Daha Ocak ayında Afrin harekatı varken dolar artmıyor, ekonomi çok güçlü naraları atılıyordu memlekette..
Ne oldu da oldu, bu hallerdeyiz..değil mi ya..:cool:
Sen keli gördüğünde bu kel diyorsun..
Ben ise şapkanın düşeceği anı kolluyorum/kolluyordum.
Aradaki fark bu..bilmem anlatabildim mi..:)
ben büyük resme bakıyorum.adamalrın donsuz olduğunu görüyoum
Ben daha büyük resme bakılıyorum...KRAL ÇIPLAK diyorum ve Ayhan başkanımın restine rest diyorum
6,4788
şukonuda herhangibir gelişme var mı hiç bir yerde böylebir şey gözükmüyor investingde gün içi rakam kısmında yazıyor ama grfikte gözükmüyor
Son dakika / Hazine :"Bilindiği üzere, 13.09.2018 tarihli 30534 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yayımı tarihinde yürürlüğe giren Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair 12.09.2018 tarihli ve 85 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 07.08.1989 tarihli ve 32 sayılı Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında Karar’da (32 sayılı Karar) Türkiye’de yerleşik kişilerin kendi aralarında yapacakları sözleşmelere yönelik bazı düzenlemeler yapılmıştır.
Söz konusu düzenlemelerin kapsamı değerlendirilirken öncelikle dikkat edilmesi gereken husus, yapılan düzenlemelerin yalnızca 32 sayılı Karar’da tanımlanan Türkiye’de yerleşik kişiler arasında yapılan sözleşmeleri içermesidir.
Diğer taraftan, Geçici Madde 8 uyarınca bu kararın (85 sayılı CB kararı) yayımından önce bedelleri döviz cinsinden belirlenmiş ancak yeniden Türk Lirası olarak belirlenecek mevcut akdedilmiş sözleşmelerin kapsamı oluşturulurken, yine sözleşmenin akdedilme tarihinde her iki tarafın da Türkiye’de yerleşik kişi olması hususunun göz önüne alınması gerekmektedir.
Öte yandan, bahse konu düzenlemede yer alan her iki madde hükmü ile, yeni yapılacak veya mevcut akdedilmiş sözleşmelerle ilgili olarak, Bakanlığımızca uygun görülen bazı hallerin istisna tutulabileceği de hüküm altına alınmıştır.
Bakanlığımızca istisna tutulacak hallerin kapsamı belirlenirken, döviz cinsinden girdi maliyetler veya yükümlülükler değerlendirmeye alınacak hususların başında gelmektedir.
Örneğin, 32 sayılı Karar’ın döviz kredilerinin kullanımını düzenleyen 17 ve 17/A maddeleri uyarınca herhangi bir kısıtlamaya tabi tutulmaksızın döviz kredisi kullanabilen ve dolayısıyla döviz cinsinden yükümlülük altına giren Türkiye’de yerleşik kişilerin yaptığı sözleşmeler, bu kapsamda dikkate alınacaktır.
Bu itibarla, söz konusu düzenlemeye ilişkin kapsam, ekonomik faaliyeti sıkıntıya sokmayacak şekilde, ilgili kamu kurumlarımızın ve diğer paydaşların görüşleri de dikkate alınarak en kısa süre içerisinde belirlenecek ve Bakanlığımız tarafından duyurulacaktır
iş bankasının %28'i kaç tl yapıyor bilen var mı?
🤪
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ozellikle iş bankasi uzerinde bu kadar baski olmasi, ve baskinin israrla devam etmesi ile baskanin bugun yaptigi çikisin arasinda sadece bir tesaduf oldugunu dusunmek saflik olur
burada guzel bir senaryo var ama ?
Asla yatırım tavsiyesi olarak nitelendirilemez !!!
Trump : Çin Ticaret anlaşmasıyla ilgil duyuruyu piyasalar kapandıktan sonraki yapacağım / Son dakika
hayvan gibi seyediyler turk lirasini….
Dolar/ TL > 6.32
patron trump çıldırmış olmalı
Usd/try 6,3239 +0,1511 +2,45%
gau/try 243,338 +6,579 +2,78%
usd/zar 14,8884 -0,0466 -0,31%
eur/try 7,3937 +0,2147 +2,99%
eur/usd 1,1684 +0,0061 +0,52%
gbp/try 8,3245 +0,2588 +3,21%
Tekniğe inanan teknik bakan biri olarak diyorum ki Merkezin faiz kararı, üzerine Cumhurbaşkanının açıklamaları, 25 Ekimdeki MB toplantısına kadar doların çok volatil olacağının tahmin etmek güç değil. Kurdun dişine kan değdi bir kere. Spottan müdahale gücü sınırlı olunca at koşturuyorlar. Buna rağmen MB de elindeki tüm imkanları kullanacaktır artık ne varsa. Çok volatil bir kırk gün bizi bekliyor.
İşlem hacmine kıyasla pek yol alabildiğim yok aslında. Yükseldiği zamanlarda erken sattığım oldu, düştüğü zamanlarda geç aldığım oldu. Bugünkü çıkış dışında trende ters düştüğüm olmamıştı ama trendle aynı yönde işlem yapsam da dip ve tepeleri doğru yakalayamamaktan kazancım genelde sınırlı oldu. Bir de makas farkları nedeniyle bankalara çok fazla komisyon kaçıyor. İşlem saatlerindeki ve işlem limitlerindeki sınırlamalar nedeniyle de zamanında işlem yapamamaktan kar payı kaçırdığım çok oldu. Odeabank'ın günlük döviz işlem limitini uzun uğraşlar sonunda da olsa yükselttirebilmek, HSBC'den hesap açtırmak, şimdi şartlar biraz daha elverişli hale geldi teknik açıdan. Yine de bu işler Allah'a emanet. Yarın öbür gün iyi ki bunlarla uğraşmışım da diyebilirim, çok kötü terste kalıp keşke hiç girişmeseydim de diyebilirim. Sonuçta ben düne kadar işinden gücünden başka bir şeyle ilgilenmeyip birikimini de mevduatta koruyabileceğine inanan biriydim, ama son aylarda yaşananlar birikimi korumanın da bir iş olduğunu gösterdi, şimdi el mecbur bu işleri de öğrenmeye çalışıyorum. Hakkımızda hayırlısı diyebiliyorum sadece.
Altın 1.206,60 +5,50 +0,46%
mb bir bu kadar daha faiz artirsa , kura talep oldugu surece hicbir sonuc olmaz
olacagi sudur
24 degil 30 faiz oraninda 7.5 kur seviyesi
kur ile faiz arasinda bir korelasyon olmadigini artik soylemekten yoruldum
mb de biliyor faiz artirmanin beyhude oldugunu ?!
Asla yatırım tavsiyesi olarak nitelendirilemez !!!
investing forumda adamin biri
fox mulder
fox mulder
7 minutes ago
I don't see any reason whatsoever for this to go down. Turkish government used everything they had in last month and they couldn't have brought it below 6. USD reserves have been sold, gold reserves have been sold, interest is increased. Nothing left. End of September target is 7. End of year 8. However, easily can go to moon following a hefty halkbank fine. Simple really.
-----------
adam ruhumu okumus
kesinlikle YTD
yahoo da en yüksek 32 az önce gördü
https://finance.yahoo.com/quote/USDTRY=X/?guccounter=1
blombergde 38
https://www.bloomberg.com/quote/USDTRY:CUR
Matrikste 6.32 küsür idi en yüksek. Habertürkte 6.38 küsür. Matriksi baz almak lazım.
bedavaya bu kadar cok trading bilgidi veren yer gormemistim
https://resmim.net/f/152V5Z.jpg
When you intend to shock the market by raising rates by 625bps, your rate is higher than Mozambique, Ghana and Malawi (with all due respect to these countries) and your currency two days afterwards pretty much loses all the gains from that interest rate hike, you know your economy is shot to pieces and the inevitable collapse is almost ante portas.