Komisyon yok, standart %10 stopaj var.
Printable View
Teşekkürler .
Ortaya karışık oldu benim fonlar :) VK6, VKT, FYO, OKT, IDY Haydi hayırlısı :) Ağırlığı ing nin 2. değişkenine verdim.
Merhaba arkadaşlar bir kaç sorum olacak
1. Ters repo faizi kaçtır? Merkez bankasının verdiği %24 faiz ters repo faizi mi oluyor.
2. Ters repo faizi %24 se eğer bir fonun %40 ı ters repo ise paranın %40'ı %24''ten mı değerleniyor?
3. İng ikinci degisķen fonu %73 ters repo eğer %24''ten değerlenirse PPF lere göre getirisi yüksek olmaz mı? Çünkü en iyi getiren PPF bile ters reposu %50'den fazla değil
4. Bu şartlarda ing ikinci değişken varken PPF almak mı mantıklı mı?
5. bir fon için yatırımcı sayısı ve toplam portföy büyüklüğü önemli mı? İng ikinci değişken yatırımcı sayısı 640 büyüklüğü 40 milyon (tefasa göre) 640 kişi olması fonun sağlamlığı ile bir şüphe doğurur mu?
6. Son yıllarda hiç banka fonu battımı yani gönül rahatlığı ile ing ikinci değişken fonu alınır mı?
Bu konuları bilmeyen bir kişi olarak soruyorum. Belki sorularım gereksizdir ama bilmemek kötü bir şey işte
Yatırım tavsiyesi değildir.
1. Ters repo faiz oranıyla ilgili bende bilgi bulamadım fakat TPP O/N faizine yakın bir faiz olabilir. Oda bugün için 0/N % 22.69
Aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz günlük oranları.
https://www.takasbank.com.tr/tr/ista...amalari-raporu
2. Haliyle değerlemenin hangi faiz oranıyla bağlanıyorsa o orandan olur. Fakat bu işleme aracılık eden kuruma komisyon ödemesi yapılıyor diye biliyorum.
3. ING fonu değişken bir fon 2 ay önce %73 değildi ters repo oranı diğer enstrümanlarla değiştirebilir fon ters repoda değerlenen kısmı. %18'lik kısmıda hisse senedinde değerleniyor bu durumada dikkat edin. Bist şu an %1.33 ekside.
4. Tamamen sizin risk algınızla alakalı. Ana enstrümanlar %73 ters repo ve %18 Hisse. Böyle bir portföyün iyi getiri elde edeceğine inanıyorsanız mantıklı.
5. PPF'lere yoğunluk oluştuğunda bazı kişiler fon alamadıklarından bahsetmişti. Fon bulma konusunda sıkıntı olabilir fon adedi azsa bunun dışında fonun sağlamlık kısmında bir sıkıntı oluşturmaz.
6. Fonların batması yatırım yaptıkları enstrümanların değerlerinin sıfıra inmesi demek böyle bir durum oluşursa batar herhalde. Ben batan fon duymadım. Fakat özel sektör borçlanma araçları içeren fonlarda ciddi değer kayıpları olmuştu temerüde düşen tahviller nedeniyle. Gönül rahatlığı sizin risk algınızla alakalı dediğim gibi fonun içeriği sizin profilinize uyuyorsa rahatlıkla alabilirsiniz.
Fonların en büyük avantajı yatırım yapmak için yüksek meblağların gerektiği eurobond, yabancı hisse senedi, nitelikli yatırımcıya özel çıkartılan ürünler, ters repo, TPP piyasası gibi ürünlere ulaşmanızı sağlamak.
4. Tamamen sizin risk algınızla alakalı. Ana enstrümanlar %73 ters repo ve %18 Hisse. Böyle bir portföyün iyi getiri elde edeceğine inanıyorsanız mantıklı.
Teşekkür ederim. Yalnız ing ikinci değişken oranı tefas ta %18 değil 0.4 yazıyor
TI1 bugün 21.65
Bu fonlar mevduatla kafa kafaya olsa bile gayet mantıklı..diğer hisse senedi içeren fonlarla karşılaştırmak mantıklı değil..
Qnb 21.48 mk bugün
Bir miktar para var fon almak istiyorum ama hangisini almam gerekiyor bilmiyorum garantinin eurobond fonu yıllık %36 getiri saglamis, alınır mı burada adı geçen fonları ing'de göremiyorum.
Eurobond fonları dövize ve eurobond faizlerine duyarlı fonlardır. Dövizin yükselmesiyle veya eurobond faizlerinin düşmesiyle değer kazanır buna göre karar verebilirsiniz. Para piyasası fonları dışında diğer fonları TEFAS fonları kısmından alabilirsiniz yatırım hesabınızdan.
Merhaba, bankalardan yatırım hesabı açtığımızda bizden aylık ortalama ne kadar ücret alıyorlar? (Mkk ücreti olarak)
ONEPLUS A6010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Epey cüzi bir rakammış, teşekkür ederim. :)
ONEPLUS A6010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eurobond fonu %36 getirmiş dediniz. PPF'ler %21 getiri elde etti son bir yılda. Eurobond fonlarına bakarsanız son 6 aylık süreçte değer kaybettiler PPF'ler ise sürekli getiri elde ettiler. 12 ay önce Eurobond fonu alıp 6 ay önce satsaydınız ve sonrasında PPF'ye geçseydiniz %60'a yakın getiri elde edebilirdiniz. Risk algınız, yatırımın vadesi, getiri hedefleriniz doğrultusunda siz tercih etmelisiniz yatırım yapacağınız fonu veya enstrümanı.
Eksi getiri yakın nokta byee
HUAWEI KII-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fibabanktan islem yapiyorum
HUAWEI KII-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Diğer başlıkta GCM menkul kıymetlerin gecelik repo yapıp 24,25 oran verdiği yazılmış deneyen yada alan oldumu hiç bu kurumlardan?
FIBA-FIL FINANS-FI5 AK-ALE 5.03.2019 23.40 22.61 22.69 6.03.2019 22.58 23.07 22.68 7.03.2019 22.57 22.21 22.67 8.03.2019 22.56 22.17 22.65 11.03.2019 22.81 22.21 22.64 12.03.2019 22.50 22.25 22.60 13.03.2019 22.49 24.99 22.59 14.03.2019 22.48 22.05 22.57 15.03.2019 21.66 22.22 20.51 18.03.2019 21.92 21.60 20.50 19.03.2019 22.41 20.75 22.51 20.03.2019 20.80 21.72 22.50 21.03.2019 22.39 21.48 20.44 Ortalama: 22.35 22.26 22.12
Sanırım bu fon işinde aldığımız fonun içinde hangi değerler varsa onlardaki fiyatlama fona yansıyor, o zaman burada da bir havuz oluşturmak gerekiyor, eurbond'a bağlı, teknoloji hissesi ve ve piyasa faizine yakın fon almak gibi tek bir fon almaktan daha mantıklı olur sanırım.
Günaydın arkadaşlar bugün 13.30 dan önce tefastan ing ikinci değişken fon alsam yarın hesaba geçer mi? Yarın hesaba geçmiyorsa pazartesi almak daha mı mantıklı?
IDY - ING Portföy İkinci Değişken Fon
Fiyat 0.022308
Fon Büyüklüğü (TL) 40,011,346
Alım Valörü T+1
Satım Valörü T+2
Yıllık Yönetim Ücreti % 1.50
Fon Yöneticisi Ing Portföy
Risk Grubu 3
Daha öncede söylemiştim fonların en büyük avantajı yatırım yapmak için yüksek meblağların gerektiği eurobond, yabancı hisse senedi, nitelikli yatırımcıya özel çıkartılan ürünler, ters repo, TPP piyasası gibi ürünlere düşük meblağlarla ulaşmanızı sağlamak.
Hisse senetlerinin yükseleceğini düşünüyorsanız ve tek tek hisse seçip almak istemiyorsanız fon alarak hisse senetlerinin yükselişinden yararlanabilirsiniz.
Amerikan Borsalarının yükseleceğini düşünüyorsunuz yabancı borsalarda işlem yapabileceğiniz bir aracı kurumla çalışmanız gerekiyor bir sürü vergi teferrüatıyla uğraşmanız gerekiyor. Ama Amerikan Borsalarında işlem gören başlıca hisseleri bulunduran bir fon bularak bu isteğinizi yerine getirebilirsiniz.
Eurobondlar'a yatırım yapmak istiyorsanız genelde 50 K USD altı meblağlarda fiyat avantajını kaybedersiniz denir. Bunun dışında eurobondlarında vergilendirmesi yine karışıktır. Ama fonda sadece kazançtan %10 stopaj kesilir beyanla mali müşavirle uğraşmazsınız.
Çok teşekkür ederim, tam aradığım tipte yatırım enstürmanı, özellikle yabancı borsalara ve eurbond'a kolay erişim açısında, bir soru sormak istiyorum bu fonlarda belli bir vade var mı diyelim ki teknoloji hisseleri ve gelişmekte olan ülkeler hisselerinden oluşan bir fona yatırım yaptık bunu 5 yıl tutabiliyor muyuz?
Genelde fonların belli bir süresi yok fakat nadirde olsa süreli fonlarda mevcut. Süreli fonları başvuru yaparak arz yapan kurumdan almanız gerekir. Bunun dışında ilgilendiğiniz fonların her ay yayınladıkları fon dağılımlarını KAP adreslerinden detaylıca inceleyebilirsiniz. Hangi hisselere, hangi tahvillere yatırım yapmış ağırlıklarıyla beraber görebilirsiniz. Yatırım kararı almanızda yardımcı olacaktır bu dağılım raporları.
TI1 Bugünkü oran 21.55
Qnb 21.30 mk
arkadaşlar niçin fon getirilerini yüksek göstermek için mevduat karşılığı yazıyorsunuz. kendinizi iyi hissetmek için yapıyorsunuz, lakin faydası yok. siz cebinize girene bakın. neti kaç onu yazın. mevduatla karşılaştıracağınıza enflasyonla karşılaştırın. paranız reel getiri sağlıyor mu? önemli olanı o.
Neden mevduat karşılığını yazıyoruz
Çünkü mevduata yatırsak %kaç alırız karşılaştırıyoruz fon daha yüksek o zaman fon alıyoruz mevduat mı yüksek mevduata dönüyoruz bunlar enflasyonu karşıladığını hiç sanmıyorum bazıları diyor enflasyon %50 bazıları diyor %15 gerçek enflasyonu söyleyin bize önce ondan sonra konuşalım reel getiri alıp almadığımızı😂