Borsada shortta mı kaldın abi neler yazıyorsun...
Fed helikopterle dolar dağıtacak. Bu sefer o da yetmeyecek dünya stagflasyona girecek, düğümü malesef savaş veya kitlesel felaketler çözecek.
Printable View
cayır cayır para yakıyorlar, bütün paralar ülkelerine dönüyor, bugun özel sektörde yarın işten atılacağı bile çok belli adamlar boğazına kadar borç içinde türkiye ve kırılgın beşlide, borcu borcla kapatacak herkes faizine bakmadan.
İşin teorisiyle gelme lütfen bana, bizde sizin kadar olmasada iktisat eğitimimizi aldık, ben teoriye değil pratiğe bakarım,akşama para işlerle uğraşırım.
T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı bireysel yatırımcılara sunulan araçların çeşitlendirilmesi ve yatrımcı tabanının genişletilmesi amacıyla Euro ve ABD Doları cinsinden ihraç edilen Devlet tahvilidir.
Özellikleri
Başvuru Yapabilecek Yatırımcılar: Bireysel yatırımcılar
Başvuru Tutarı: Asgari tutar 10.000 Euro/ABD Doları
İhraç tutarı:1000 Euro/ABD Doları ve katları
Euro/ABD Doları Devlet Tahvili Genel Bilgiler Tablosu
Euro Cinsi Devlet Tahvili ABD Doları Cinsi Devlet Tahvili
Vade: 364 Gün (1 yıl) Vade: 364 Gün (1 yıl)
Kupon Dönemi: 6 ay (182 gün) Kupon Dönemi: 6 ay (182 gün)
6 Aylık Kupon Oranı: %1,25 6 Aylık Kupon Oranı: %2,00
Yıllık Getiri Oranı: %2,50 Yıllık Getiri Oranı: %4,00
Vergi Mevzuatı: Euro ve ABD Doları cinsi Devlet Tahvilleri mevcut vergi mevzuatına tabi olup Gelir Vergisi Kanunu'nun Geçici 67 nci maddesi uyarınca vergilendirilecektir. Mevcut vergi mevzuatına göre, tahvillerin geri satışı, kupon faizi veya vade sonunda elde edilen gelir üzerinden %10 vergi kesintisi yapılacaktır.
Tahviller istenirse yatırımcılar tarafından vade tarihinden önce 1000 Euro/ABD Doları ve katları olacak şekilde işlemiş faiz getirisi üzerinden satılabilir.
https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bir...devlet-tahvili
trump yeniden seçilinceye kadar fed e baskı sürer.
devlet bahçeli'yi sizden 100 kat daha iyi tanırım, babamla aynı sıralardan geçtiler, o ne hareket ediyorsa ne yapıyorsa derdi her zaman vatandır, hiç şüphe edilmeyecek birisi, zamanla bunu göreceksiniz. O bekâ meselesi diyorsa ortada gerçekten bir beka meselesi vardır, yoksa bukadar hızlı fikir değiştirmez.
Siz başlığı geçin bu yıl ve önümüzdeki yıl bol bol bir yaşınıza daha girersiniz ama biraz sakin olun frenleyin kendinizi sonra gencecik yaşınızda avatarınızdaki amca gibi görünmeyin :yes:
Saygılar...
Senle Bahçeli tartışması yapmayacağım...
Hatta bundan sonra senin hiç bir gönderini alıntılamamak için azami gayreti göstereceğim...
Yokmuşun gibi davranacağım...
Çünkü Bahçeli ben ve benim gibilere her gün ekranlardan küfrediyor...
Sen de onu ve küfürlerini savunuyorsun...
Böyle biriyle daha fazla muhatap olamam...
Çok rica ediyorum senden mümkün olduğunca benle muahtap olmamaya çalış yoksa kalbini kırarım...
Koca koca adamlarız birbirimize küfür/hakaret/kötü söz etmek bize yakışmaz....
Millete kendimizi güldürmeyelim
Hassasiyetiniz için şimdiden tşkler...
Yolun ve bahtın açık olsun...
Son kez saygılar/başarılar
Öncelikle bu durumu azami olarak herkese karşı uygulamanızı tahminimce bir küçüğünüz olarak tavsiye ederim haddim olmaz ama, çünkü hergün foruma girdiğimde gerçekten insanlarla luzumsuz yere tartışmanızdan ve kavga etmenizden sıkıldım, Haluk bilginerin sözde bir ablasıyla doğu bölgesi veya nevşehirdi yanlış hatırlamıyorum taş bir otel işletmecisi olarak çektiği bir filmi vardı, orda ablasına karşı 'sen ağzını açtıkça irkiliyorum' diyordu, gerçekten aynısını hissediyorum ve yazı yazamıyorum.
Hatta şuan size sorsam mevduatınız varmı (Bakın altını çiziyorum paranız varmı demiyorum mevduatınız varmı diyorum) desem belkide yoktur bile ama başlığımıza gelip bir bahriye bir duduya şaş kaza yazarsam birde bana ve nicelerine sataşıp duruyorsunuz, tek lafımızla kimi zaman bizi faşist, kimi zaman kapitalist ilan ediyorsunuz kimi zaman ise birden sağ muhafazakar oluyorum. Küçüklüğümde konservatuar mezunu bir ingilizce öğretmenim tiyatronun çok güzel birşey olduğunu her role bürünebildiğini söylüyordu, sayenizde her yazımdan sonra başka bir insan oluyorum, konservatuar ihtisasına ermiş kadar oldum sağolun.
Lütfen insanların tek cümleleri üzerinden derinliğini, kastetmek istediklerini, düşüncelerini bilmeden boş yere yargısız infaz yapıpta forumun tadını kaçırmayın,
Aynı şekilde size ailenizle hep beraber sağlıklı yaşlar,uzun ömür ve bol şans ve bol kazanç diliyorum.
Saygılar/başarılar.
Ne guzel yazmissin. Agzina saglik.
Su an bir sorun var ve ameliyat etmek yerine yine antibiyotik tedavisini devreye sokuyorlar ama bu hastaya uzun vadede daha cok zarar verecek. Bu surdurulebilir degil. Iste Piyasalar yakinda bunu fiyatlamaya baslayacaklar.
Onumuzde ki donemin dezavantaji ise su. Yapilacak, alinacak her kararlar maksimum seviyede hatasiz olmali. En ufak hatalarda her sey tersine donebilir. Bu dengeyi kurabilmek ise cok zor. Yani kuresel ekonomi bicak sirtinda olacak. Daha cok endise duyacak
Bu durum Turk varliklarina yaramaz. 2008 krizi her ne kadar bizi teget gecti diyoruz ama borsa 3 te 1 fiyatina dustu, dolar yuzde 50 den fazla primlendi o donem. Yani kuresel bir kriz olursa bu Turk varliklarina yarar diye bir sey soz konusu olamaz. En kotu etkilenecek ulkelerin basinda gelir.
Taraflar söyleceklerini söyledi
Takdir kamuoyunun...
Böyle ayrılıklara bayılıyorum...
Gayet medeni....
Kırmadan dökmeden....
saygılar/başarılar
sayın gk1986 ve alenichev, yazılarınızı baştan sona okudum, oldukça fazla katıldığım noktalar var, helede gk1986 nın son cümlesindeki 'Bu mevduat faizleri tasarruf sahiplerine hakarettir.' kelimesi çok doğru, bilhassa ailemden ötürü içli dışlı olduğum bazı avrupa ülkelerinde ecb ve yerel ekonomik yönetimlerin yapmış olduğu hareketler ve bankalara verdikleri talimatlar sayesinde vatandaşlar tasarruflarını likit veya hemen likit karşılığı olabilecek şekilde tahvil,bono,mevduat ve hisse senedi gibi şeyler yapması için elden gelinen yapılıyor, bunun birçok olayı var şimdi yazamam fakat yıllık denilebilecek kadar değişen vergisel düzenlemeler ve avantajlar bilhassa her yatırım enstürmanınında arasında dolaşım ve canlı kalmasını sağlıyor, bugun türkiyede faizler reel enflasyonun çok altında ve bankalar para satamıyormuş rolune yatarak arkasınada devlet desteğini alarak faizleri çok düşük noktalara getiriyorlar ayrıca emlak hariç en populer yatırımlar olan 'faiz(mevduat veya tahvil), döviz, borsa' gibi enstürmanları bir tarikat hocasına veya imama vs danışsanız kesinlikle birçoğundan günah olduğu veya uzak durulmasının daha iyi olacağı cevaplarını alacaksınız. Bu durumda hem devlet hemde dini kaynaklar kaynaklı zaten tasarrufa karşı bir tutum var.
Yüksek iktisat öğrenimine sahip kişiler bunların ekonominin %1 ini bile oluşturamayacağını iddia ederken çevremde öyle insanlar öyle tutarları piyasanın en ölü faizi bulunan katılım bankalarına yatırıyorlar ve sebebini sorduğumda değişik bir yüz ifadesi ve cevap alamıyorum, türkiyede böyle insanlardan/patronlardan milyonlarca var.
para politikamızda vatandaşın tasarrufunu sisteme sokma ve çıktıya çevirme çabası yerine, resmen tasarruf politikasında insana dolar alması ve onuda devlet tahviline yatırması konusunda bir tutum var. (onu bile eline yüzüne bulaştırıyorlar)
Sayın bjkay dolar 4.80 hedefimi öylesine söylenmiş bir rakam diye düşünmeyin .
Bu forumda dolar 6.5 lerde iken düşecek diye yazdım.Hedef 5.50 sonra 5 civarı diye yaZdım kayıtlarda duruyordur .
Teknik analiz ve birazda temel analiz bilgisi olarak bu civarı bekleyen tek bwn değilim başka forumlardada paylaşım yapıyorum görüyorum.
Yani 4.80 hedefi hiçde uzak değil .
Biz 7 leri gören dolardan sonra psikolojik olarak 5 leri az görüyoruz ancak 3.70 lerde idi Mart ayında ..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Fed "sisli bir alana" girildiğini düşünüyor olmalı ki geçmiş sinyalleri kullanmayı bırakmış, "sinyalsiz" mola veriyor.Verilerin belirginleşmesiyle yeni politika sinyalini verecek. Tam 'Trump'lık' bir mola
UGUR GURSES
Düşen petrol fiyatı
Fedin faiz hamlesi
Trumpın faiz artışına karşı oluşu
Abd nin Suriyeden çekilme planı
Ben bu iktidar kadar sanslı bir iktidar görmedim .
İddia ediyorum bu krizde teğet gececek .Borsa hava civadan yükselmez.Yabancılar sudan ucuz dediğimiz borsaya milyar dolar gömdü .
Seçim sonucu beklenilenin aksi çıkarsa yukardaki işler terse döner .
4.80 gelmesi için Fırat'ın doğusu meselesinin sorun yaşanmadan halledilmesi lazım. Abd Çin ticaret savaşının tatlıya bağlanması şart. Katılaşmış gıda enflasyonu ve seçimlerden sonraki beklentiler düzelmeden o seviyeler gelmeyebilir.
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
Abd ve Çin meselesinde Trump bana göre haklı ve istediğini alacak gibi duruyor .Çin ne kadar ekonomik okarak büyük desekde Abd onların en büyük pazarı ..Kaybetmemek için razı olacaklar .
Gıda fiyatları ,zamlar vs ..Bu ülkede 3 gün konuşulur unutulur başka şeyler gündem olur ve alışır insanlar .Berkay ve Arda daha çok yer tutar basında ..
Bence ilerdeki en büyük sorun Rusya ve Abd arasındaki soğuk savas yavas yavas ısınmaya başlıyor gibi ..Eski 2 kutuplu dünya düzeni ,aşırı silanlanma ..3.dünya savasının bir füzelik işi var [emoji6]
Bence secim sonucu ne olursa olsun IMF siz bir cikis zor.
Diyelim secim sonuclari iktidari memnun etmedi. O zaman dolar yukselecek ve iktidar diyecek bakin oyumuz dustu, istikrar bozuldu ve yatirimcilar kaciyor vs
Diyelim ki secim sonuclari harika. O zaman ilk is faizleri indir, cunku enflasyon dusuyor, onumuzde ki 4 yil secim yok. Mecbur kredi faizlerinin dusmesi, is yapilmasi, insaat yapilmasi, proje yapilmasi lazim. Yoksa demezler mi biz seni sectik ama hicbir sey degismedi, para kazanamiyoruz diye
Suriye meselesinde ise Turkiye kandirilmis olacak, istedigini alamayacak, saf disi birakilacak. 2 secenek onune konulacak
1 > Ya "kardesim esad" i yeniden aktiv et
2 > Ya da Suriye de istedigini alamaycaksin
---------------
Trump ise zaman kazanmaya calisiyor. 1.5 yil sonra ABD de secimler var. Simdi piyasalari yukari cikarip marj kazanacak, sonra piyasalar dusecek ve secimlere yakin tekrar yukseltecek. 1.5 yil boyunca bu sekilde surduremez.
--------------
FED in almis oldugu bu karar kisa vadede ise yarar sadece, ABD den veriler iyi geldikce baski artar uzerinde. Istemese de faiz artirimina gitmek zorunda kalabilir, yoksa ne bagimsizligi kalir, ne de iletisimi.
--------------
Eger bu dediklerim olursa kendimi Nostradamus ilan edecegim
:kahkah:
Yabancı dolar satıyorsa vardır bildiği ,borsaya girip hisse alıyorsa yine öyle ..Trend is my friend .Trend şu anda mevduat yani tl ..
Bu değişene kadar trendi çok zorlamaya gerek yok.
Umarım iyi olur hersey ,bu ne ilk kriz ne de son olacak ..
Ankarada yasamanın tek avantajı bazı şeyler kulaktan kulağa çok dolaşır ,bazısı doğru bazısı yanlış .
Çok yakın zamanda ciddi bir şekilde ordumuz içeri girecek .Piyasaları mutlaka etkileyecek ama ne kadar etkiler bende kestiremiyorum şu an için .
Memurlar.net olarak ORC Genel Müdürü, Murat Pösteki ile yerel seçimleri değerlendirdik. Pösteki Yerel seçimde, CHP elindeki büyükşehirlerden Eskişehir'i, MHP, Mersin'i, Ak Parti ise Bursa Denizli, Ankara ve Balıkesir'i kaybedebileceklerini söyledi.
Adana listede yok.
Benim tahminlerim. Ahanda yaziyorum buraya
---------------------
Adana da CHP alir, kiyasiya bir yaris gecer
Mersini IYI parti alir, kiyasiya bir yaris gecer
Ankara yi Mansur yavas alir ama masada kaybedebilir.
Antalya yi kesin CHP alir. Adam 25 yildir Konyaaltini yonetiyor
Bursa da AKP adayi burun farkiyla kazanir, CHP nin adayi iyi bir aday
Izmir de CHP nin oyu duser ama yine kazanir (Reis Nurettin Soyer den her mitingde bahseder)
Istanbul da Binali kazanir ama terler.
Eskisehir ortada. Insanlar baskan azicik dinlen diyebilirler
Yerel secimlerin hobby olsun diye yapılıyor şuan. Hazirandan sonra farklı bir sistem var Türkiyede.
İstanbul , Ankara, Adana, Antalya, Mersin, Bursa, İzmir kaybedilsin de o zaman bakalım hobby mi başka bir şey mi ?
ARDA/Berkay duruşmasında Berkay’a aylık geliri sorulunca...
“Aylık gelirim bin lira” demiş.
*
Tepkiler çığ gibi büyüyünce de...
“Aylık gelirim tabii ki bin lira değil... Neden böyle söylediğim aşikâr” diye bir açıklama yapmış.
*
“Aşikâr” derken...
Herhalde “Vergi kaçırıyoruz, mahkemeyi kandırıyoruz, çaktırmayın, suyu bulandırmayın” demek istiyor!
*
Berkay’ın aylık geliriyle ilgili olarak muazzam bir palavra sıkması mı daha kötü, yoksa “Ulan vergi kaçırıyoruz şurada, taş koymasanıza” imasında bulunması mı daha kötü?
http://m.hurriyet.com.tr/yazarlar/ah...y-chp-41100183