Atma yıl sonu karı 580 Milyon bekliyorum.
Bu bağlamda geçmiş yılda verilmiyen yabancı patronun da alamadıgı karı bu yıl en az 2,5 TL olarak alacaktır derim.
YTD.
Printable View
Atma yıl sonu karı 580 Milyon bekliyorum.
Bu bağlamda geçmiş yılda verilmiyen yabancı patronun da alamadıgı karı bu yıl en az 2,5 TL olarak alacaktır derim.
YTD.
Adam neden bu fiyatlardan hisse satıp temettusunu boldursun.2021 genel kurulu yapılır temettü karara bağlanır. Ondan sonra yıl içinde bence hareket baslar
SM-A305F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yada kottan çıkacak
Yada fiyatini 54 cekecek yildiz pazara direk geçiş yapacak...Araba alcakdim 6 ay daha otobus taksi dolmus kullanirim olmazsa kredi cekerim.Birşey olacak illaki de yatirimcilar icin guzel seyler olacağina inancim yüksek lakin ne kadar surer bilemiyorum...
Mi Note 10 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tborg a ben de takıldım benim analizi paylaşayım dedim . Sayılar ile ilgili problem yada hatalı bir yer varsa söyleyin düzeltirim . Yorumlarınızı almak isterim . Son Satır benim yıl sonu tahminimdir .
Dikkati çeken HAO nının düşük olması ve Borsada Tek elde çok fazla toplu olması .
Borsa Kotundan çıkacakmış izlenimi edindim ?
Bildiğim 2% nin altında bu talepte bulunabilir .
Bu veriler muhteşem özellikle karlılık oranları .
ÖZ Ser Karlılık oranı / ( Pd/dd ) oranı oldukça iyi çıktı .
(Öz ser Kar 70% + sat Karlılık 30% ) / ( FK * Pddd )
Bu oranlar ne kadar büyük ise iyi bu yüzden zıplatma faktörü derim .
Yani ucuz gibi geldi bana . o yüzden takıldık az az . . .
Herkese hayırlı gelir umarım .
https://i.hizliresim.com/LnKYyI.png
Herkes çalı arkasında mı ya ?
18 altına verdikçe kademeli alislarla lot artırıyoruz nede olsa bedava patron öyle diyor
Şu kağıdı tanıyan berrs vardı.oda bu aralar hiç yazmaz oldu.bunu bilen birisi neler döndüğünü anlatabilirmi
Tuborg, Anadolu Efes Türkiye bölümünün 2.5 katı FAVOK üretiyor...
Ayni sektordeki iki buyuk oyuncunun (ki sektorde baska oyuncu da yok) FAVOK leri arasında bu kadar fark olması oldukça ilginç...
AEFES, Döviz kredilerinin kur farklarını SMM'ye yediriyor bile olsa 2.5 kat fark çok fazla...
Yurtdisi büyük biracilarda durum nasıl acaba?
Tüm baba kağıtlar uçtu gitti.bu hala geriye sayıyor. 25 olsa ne.30 olsa ne.uyuz bu uyuz.bir şey olacagada benzemiyor.alali 6 ay oldum hala aynı .beersgold demişti 5 yıldır burdayım ne bilançolar gördüm diye adam cokkk haklıymış
Merak etme hala buradayım ve hala görmeye devam ediyorum. Emeklilik fonları bütün hisseleri POIP'e geçmeden elden çıktı. Belkide mecburiyetten ama sonuç çıktı. Kaldık baş başa. Zaten likidite problemi olan hissenin likiditesi POIP sonrası daha da azalabilir. (Olması gereken) O yüzden fiyatlama maalesef bir türlü istediğimiz gibi olmuyor. Beklenti veya beklediğimiz; bilanço, olası temettü; belki bedelsiz bunun haricinde ekstra ne olabilir bilmiyorum. Varsa paranız ve vaktiniz yatırımlarınızın %5-10'u kadar 100.000 TL'yi geçmeyecek bir rakam için alınabilir. Alım ve satım işlerini mutlaka en az 5-10 parçada ve ayrı günde gerçekleştirin derim.
9 bin Var 17.53 maliyetli.kafaya koydum bekleyecem.
Bu konuda yorum yapmak akıl okumak gibi ama biraz fikir yürütelim. Hisse 4 tavan serisini 54.00 fiyat beklentisinin Poip ten çıkmak için gerekli olması gibi bir algı içerisinde gerçekleştirdi. BU hareket çok ilginç bir şekilde sonuçlandı. 21.xx deki tavan kimse satış yapamadan 17:31 de devre kesme ve taban ile sonuçlandı. Bu arada yaklaşık olarak 250.000 adet hisse satışı tek bir kurum tarafından yapıldı. Neyse çok fazla detay konuşmaya değmez. Sonuç olarak Fon satışları 17.00 gibi bir fiyat aralığında gerçekleşti. Hİssede beklentileri olanlar 54.00 fiyat beklentisi olanlar, şirketin %5 in üzerine çıkartacağına oynayanlar yabancı fona satılacağını düşünenler idi. Şimdi bu beklentilerin hiç biri şimdilik gerçekleşmeyeceğine göre kalanların kim olduğunu bilmiyorum. Umarım bu dağınıklık bir süre sonra netleşir. Daha önce söylediğim kriterler geçerli. İyi şirkete yatırım yapmak zordur.
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Evet var böyle bir durum maalesef, 1.5-2 yıl kartonda bekledim durdum %30 al-sat yaparak. bu arada diğer bedelsiz kağıtları uçtu karton en sonda yaptı yapacağını. Sağolsun beklememe değdi fazlası ile ama şirketin büyüyen yapısı ve karlılığının artması hep köstek oldu sanki süreçte :) :) YTD
3.8 milyon hisse tek elden alındıysa 250 binlik satis kıl-tüy etkisi yapar.
Bu yil borsaya gelen 600 bin yeni keklik sayesinde borsa oyuncuları bu yıl çok para kazandı. Overall'ları uzaya çıktı.
Telegram grupları, onbinlerce takipçili twitter hesapları borsada eskinin tüm ezberlerini nerdeyse bozdu. Adamlar, bedelli açıklayan içi boş şirketlere bile tavan attırıyorlar.
Mevcut para bollugunda Arzum gibi ederinin 5 katından piyasaya sürülen bir hisseye bile nerdeyse yüz kat talep gelen bir donemde Tuborg satış ve karlılık rakamlarıyla göz kamaştırıyor.
Üstelik piyasadaki lot sayısı çok düşük..
Para bolluğu devam ettiği sürece POIP'de işlem görse bile Tuborg buralarda kalmaz diye düşünüyorum.
Hayırlısı olur inşallah...
Ben aslında sağda solda yazılsın, şirket olmayan fiyatlardan işlem görsün istemiyorum. Bir yatırımcı olarak olması gerektiği ya da hak ettiği çarpanlar ile işlem görsün istiyorum. Şirketin iyi olduğunu bilen sayısı maalesef az ve herkes bir koyup bir kaç haftada iki alma derdinde. Neyse giden gider kalan kalır. Telegram grubu mu Twitter fenomenleri mi götürür bilmem.
Ocak 2015 te 3.20 den başlayan TBORG hisse maceramı hisseleri satarak sonlandırdım. Özellikle POİP' e girme durumundan dolayı hisseyi boşalttım. Yıllardır sürekli karını arttıran ve kasasında nakit parası olan bir firma. Yönetim kurulunun borsa hareketlerine karşı ilgisiz kalması ve hissenin bir türlü hakettiği yerlere gelememesi satış kararında etkili oldu. Hissede kalan arkadaşlar morallerini bozmasınlar. TBORG' un pazar payı çok arttı, Kanada' da yaşayan akrabalar foto atmışlar, raflarda Tuborg biralar, arkasında Made in Türkiye yazısı. Satışları bir tek yurt içi olarak düşünmemek lazım. Hissede kalan arkadaşlara bol kazançlar dilerim.
Son saniyede yarın için bir göz kırptı sanırım. Bakalım ne yapacak? Hissenin piyasadaki hisse oranı çok az olduğu için ve yeni yıla girerken belki bişeyler olur diye yeni aldım.
Mali durum çok iyi ama kimse elinden tutmamış yavrucağın.:))
Sürekli işlemin son saatindeyiz, ALGYO pozisyonumun bir kısmını azaltıp TBORG ekleme yapacağım.
Serbest marj kumarı oynayacağım.
adamlarin niyetini bilmiyoruzki kottan cikmak isterse hisseyi surekli baskilar zaten borsadan cikmak icin %5 kozu ellerinde. fonun bu mallaraini alanlarda patronlar elbette
Evet,aslında piope girmeyeydi iyiydi, ne güzel takılıyordum, dün bir.miktar bırakmak kaydıyla bende çıktım,kimseyi rahatsız etmez biraktiğim,
Teknoloji,gıda ile devam.
Iyide kazandırdı trede ederek,sevgili yıllanmış tahta sahibi,milyarım yok ama hakkını helal it,ben den alandan benden çok kazansın,,
17/09/2020 ve 18/12/2020 tarihli Borsamız duyuruları çerçevesinde, fiili dolaşım oranı %5'in altında olan QNB Finansbank A.Ş., QNB Finans Finansal Kiralama A.Ş., Kent Gıda Maddeleri Sanayii ve Ticaret A.Ş., Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş., Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası T.A.Ş. ve Türk Tuborg Bira ve Malt Sanayii A.Ş.'nin payları 04/01/2021 tarihinden itibaren Piyasa Öncesi İşlem Platformu'nda Tek Fiyat işlem yöntemi ile *işlem görecektir.
*
İlgili paylar 04/01/2021 tarihinde, 31/12/2020 tarihinde oluşan kapanış fiyatı üzerinden hesaplanan baz fiyat ile işlem görmeye devam edecektir.
latformda işlemlerin başlayacağı ilk gün, ortaklık payları serbest marj ile işlem görmeye başlar,
işlem gerçekleşinceye kadar serbest marj uygulanır. İlk işlemin gerçekleşmesini izleyen tek fiyat
seansında, bir önceki işlem fiyatı üzerinden baz fiyat tespit edilir ve fiyat marjı uygulanarak fiyat
değişim sınırları hesaplanır. Fiyat değişim sınırlarının hesaplanmasında kullanılacak fiyat marjı
% 20’dir.
Tek fiyat yöntemi geçerlidir.
Kredili alım işlemi veya açığa satışa konu olamaz.
Belirli bir anda oluşabilecek açık takas pozisyonunun %100’ü oranında özkaynak bulundurma
şartına tabii olup, teminat alınmaksızın emir kabul edilemeyecektir.
Kredili alım, açığa satış, ödünç alma veya ödünç verme işlemlerinde öz kaynak olarak kabul
edilmeyecektir.
Brüt takas uygulamasına tabii olacaktır.
(Ayrıntılı Bilgi : http://www.spk.gov.tr/duyurugoster.a...0&subid=1&ct=c )
Tek Fiyat İşlem Yöntemi
Emir toplama aşamasında kabul edilen emirlerin, bu süre sonunda en yüksek miktarda işlemin
gerçekleştiği fiyat seviyesinin hesaplanıp, tüm işlemlerin bu fiyat seviyesinden gerçekleştiği işlem
yöntemidir.
Gün içi senet emir iletimine açık olacak fakat fiyatlar görülemeyecektir. Emir toplama aşamasında
girilen emirlerin karşılaşması sonucu, tek fiyat oluştuktan sonra görülebilecektir.
Tek fiyat oluşan saatler özetle ;
09:30/12:25/13:25/17:25/17:35 Tek fiyat
17:35 te belirlenen tek fiyattan da 17:38- 17:40 arasında da işlem görebilir.
Artık film başlıyor.ya aşağı ya yukarı bir çizgi izleyecek.kalbimiz sakin sakin bekleyecez.
Ben de aslına bakarsaniz AEFES dolar bazlı çok ucuz seviyelerde olunca yatırım yapılır mı diye araştırınca TUBoRG'u farkettim.
Tuborg TL bazlı primli görünse de Usd olarak bakınca artan pazar payi-ciro ve karlılığına göre yerinde saymış, fazla değerlenmemiş gibi geldi gözüme.
Yalnız, aynı üretimi yapan iki şirketin FAVOK'leri arasında niye dağlar kadar fark olduğunu da hala anlayabilmiş değilim.
Asilar etkisini gosterip yaza Pandemi sona erecek olursa her iki hissede de kalıcı büyük yatırım yapılabilir diye düşünüyorum. Yine de TUBORG, lot sayısının düşüklüğü ve mevcut çarpanlarıyla AEFES'den biraz önde gibi...
Benim ongorum su yonde eğer şirket itibarini düşünmeyin poip te kalmayı tercih ettiyse ve bu fiyattan mal.satmam dediyse yani bu fiyatlar ucuz ve ben malımi toplarım.demek artık kottan çıkacaktır yoksa ne uğraşsın kottan çıkana kadarda burada bezdirip mali toplayacaktir tek lot satmadim hisselerimin ederi 3 aydır bekliyorum maliyetim *5
Borsa İstanbul tarafından alınan karar gereği başlık Piyasa Öncesi İşlem Platformu başlığına taşınmıştır.
Alkollü içkilere vergi zammı geliyor. Alkollü içkilerden alınan özel tüketim vergisi (*ÖTV) yüzde 17.07 oranında artırıldı. Vergideki artışın fiyatlara yansıması bekleniyor.
Enflasyon oranlarının açıklanmasının hemen ardından alkollü içkilerden ve purolardan alınan özel tüketim vergisinde (ÖTV) yüzde 17.07 oranında artış yapıldı. Biradaki maktu ÖTV tutarı 2,0442 TL’den 2,3933 TL’ye, rakıdaki ÖTV 279,29 TL’den 326,99 TL’ye çıkartıldı.
Alkol derecesi yüzde 18 ve daha az olan şaraplardaki ÖTV tutarı 81,38 TL’den 95,29 TL’ye, alkol derecesi yüzde 22 ve fazla olanlarda 279,29 TL’den 326,99 TL’ye yükseltildi.
Tütün içeren purolardan alınan asgari maktu vergi tutarı 0,3747 TL’den 0,4386 TL’ye, maktu vergi tutarı ise 0,5008 TL’den 0,5863 TL’ye çıkartıldı.
Sabrımızı test edecek belki haftalar alacak ama sonu iyi olacak belli oldu. İşlem yok ky satıyor günde 5 10 ne toplarlarsa
nedir bu yatırımcı düşmanlığı anlamıyorum. ya çağrı yap, ya da biraz malına kıy %1 sat bu kadar zor mu? benim yeterince sabrım var sen düşün
internetten almaya çalıştım ufak ufak maliyet düşüreyim diye ama internetten alıma kapalı dedi...poip sözleşmem güncel olmasına ragmen...neden böyle oldu ki saçmalık bu bence...
tborg sağolsun 20 yılın sonunda, borsaya yeni başladığım daki hisleri hissettirdi bana bu 3-4 aylık süreçte.
o zamanda bilançoları inceler, kağıt seçer alıp beklerdim. :)
ama o günler tabi mazi oldu, sonunda öyle geliyor ki burası tam kördüğüm olacak bu gidişle :) :) :) YTD