ALKA Solo 2019/3 Aylýk DÖNEM KARI (ZARARI): 6709005 Yýllýk Deð%:24
Printable View
ALKA Solo 2019/3 Aylýk DÖNEM KARI (ZARARI): 6709005 Yýllýk Deð%:24
84 milyon maliyetler son çeyrek 82 milyon idi buda hammade fiyatlarýnýn ucuzlamadan alýndýðýný gosteriyor maalesef
nerede 9-10 milyoncular... nötr bence
Geçen yýl 3 aylýk ciro 68 milyon bu 3 aylýk 94 milyon ciro cirosu yüzde 40 artmýþ geçen yýl 3 aylýk 5 milyon 300 bin kar bu 3 aylýk 6 milyon 700 bin geçen yýla göre kârý yüzde 25 artmýþ 9milyon 10 milyon kar gelseydi çok güzel olurdu bunada þükür ytdr
SM-G532F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bossa 4 tl kar 2 milyon
Pýnar er 2 milyon kar fiyat 6 tl
Alka 6.milyon 700 kar
Fiyat 3.88
Ytdr
Bilançoya hiç þaþýrmamak gerek. Bu kafalardan bu bilanço. Kendi adýma daha önce (bilanço öncesi) sattýðým için mutluyum. Genel için üzgünüm. Biraz daha düþecektir ve bu bilanço bu þekilde fiyatlanmýþ ve fiyatlanmaya devam edecektir. Bilanço öncesi sattýklarýmý 3.20-3.80 arasý yerine koymayý hedefliyorum. Bilançoyu bir þekilde uzmanlarca saklýyorlar gibime geliyor. Kalemlerle oynayarak ustaca iþ görüyorlar. Neyse ucuz alalým da kendisi düþünsün. Bir defa daha yanýltmadý beni bu defa full nakitte aþaðýda beklemedeyim. Herkese hayýrlý olsun.
Þirketin 1.çeyrek bilançosu açýklandý. Açýklanan kar beklentinin biraz altýnda kaldýysada ortama göre fena sayýlmaz.
Bilançoda birþeyler olabilecegi ayný iþkolunda çalýþan TÝRE KUTSAN.ýn bilançosunun açýklanmasýyla durumu iþaret etmiþti.
Þöyleki Tire kutsan 2018/12.bilançosunda %.23,25 brüt karlýlýkla çalýþan bir þirketti.
Açýklanan mart bilançosunda ise brüt karlýlýgýnýn %.15.49.a düþtüðü görüldü.
Alka.da ise 2018 yýlsonu bilançosunda brüt karlýlýðý %.18.79 idi. Açýklanan mart/2019 bilançosunda ise brüt karlýlýðýnýn
%.11.30.a düþtüðü görülmektedir. Az bir yüzde degil. Arada (18,79 - 11.30 = %.7.49.luk azalma farký var.)
Dönem ciro.su 94.900.mily.tl. olduðuna göre 7.49.ile çarpýmýndaki brüt karý kaybý / 7.085.540.tl.eder.
Onceleri yorumda bulunanlar brüt karlýlýgý yýlsonu oranýnda tahmýn ettiklerinden yanýlmýþlardýr.
Artýk gelecege bakalým..Bilanço verileri iyidir.
Kasa..............64.303.mily.dan.......93,623.mil y.tl.ye
Alacaklar........35.417.mily.tl.den....69,918,tl.y e çýkmýþtýr.....Bilançoda kýsa vadeli..52.511.tl.lýk banka kredisi alýndýgý görülmektedir.Detayý için dipnotlara bakmak lazým.
Hasýlý bilanço fena sayýlmaz ancak hissenin patronu ne yapar onu zamanla görecegiz. Herkese bol kazançlar./YTD..
Yönetim giderleri de geçen sene 1.çeyreðe göre 2 kat artmýþ
Ek 22356
Bu ulke de neyin denetimi var ki bunun bilançosu denetlensin benim anladýðým cani istedikleri rakam i yansýtýyor bunlar sen 94 milyon ciro yap %10 kar etme olacak iþ deðil ora bura 1 milyon 1 milyon gider yaz bilanco dan ye diyecek bisey yok
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dunku yorumumda þirketin bilançosunda 52.511.mily.tl.lýk kredi kullandýgýndan bahsetmiþtim.
Dipnotlardaki açýklamasý söyle..
DÝPNOT 10 - FÝNANSAL BORÇLANMALAR (Devamý)
.................................................. ..................31 Mart 2019 .................................................. .......31 Aralýk 2018
.................................................. ...........Aðýrlýklý ortalama Aðýrlýklý ortalama
.................................................. ..........yýllýk etkin faiz yýllýk etkin faiz oraný %......Tutar
Kýsa vadeli krediler:
.................................................. ....ABD Dolarý Krediler %.3,75.................... 30.956.200.................. -.............................
.................................................. ....TL Krediler............%. 20,13 ..................21.555.320...................... ................ 4.137
.................................................. .................................................. .............52.511.068........................... ........... 4.137
(*) ABD Dolarý ve TL cinsinden banka kredileri, sabit faizli kredileri içermekte olup, bu krediler için herhangi
bir teminat verilmemiþtir.
Söz konusu kredilerin orijinal para birimi deðerleri Dipnot 18’te sunulmuþtur. Banka kredilerinin makul
deðerleri taþýnan deðerine yakýnsamaktadýr.
b. Diðer finansal yükümlülükler:
.................................................. ............................................31 Mart 2019................................ 31 Aralýk 2018
Diðer finansal yükümlülükler..................................... .................. 16.985.273................................... 24.831.593
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.................................................. ..............................................16.9 85.273................................... 24.831.593
2019 yýlýnda Þirket’in vesaik mukabili akreditifler ve poliçelerle yapmýþ olduðu mal alýmlarýna istinaden
3.017.780 ABD Dolarý karþýlýðý toplam 16.985.273 TL (31 Aralýk 2018: 4.720.027 ABD Dolarý karþýlýðý
toplam 24.831.593 TL) tutarýnda diðer finansal yükümlülüðü bulunmaktadýr. Söz konusu finansal
yükümlülüklerin vadeleri 1.847.580 ABD Dolarý için 17 Haziran 2019 ve 1.170.200 ABD Dolarý için
21 Aðustos 2019’dur.
Özetlersek Bankadan kullanýlan dolar ve Tl.sý karþýlýðý krediler hammadde alýmý için kullanýlmýþtýr.
Hammaddeler vesaik karþýlýgý akreditif oldugundan mal bilanço tarihinde henüz gelmemiþ/yoldadýr. Kaldýký yýlbaþýndan sonra döviz fiatlarýnda da artma oldugundan hammaddenýn de fiatýnýn artmasý doðal oldugundan yapýlan iþlemler yerindedir.
Yararýný bir sonraki bilançoda görebilecegiz. / YTD..
Alkada ilk çeyrek bilançolarý ayrý deðerlendirilmeli,zira her yýl bakým-onarým çalýþmalarý nedeniyle üretime ara veriliyor,bu durum fabrikanýn rutini..Bu yüzden 2019/03 de kapasite kullaným oraný %83 olmuþ,üretim sonraki çeyreklerde normalleþiyor tam kapasiteye yaklaþýlarak yýl sonunda %92-94 civarýna ulaþýlýyor.Bu sene seçimlerde talep patlamasý yaþanýr bakým-onarým seçim sonrasýna býrakýlýr tam kapasite üretim yapýlýr beklentisinde olanlar yanýldý,rutin uygulandý üretime yine ayný dönemde ara verildi.
Ýlk çeyrek brüt karlýlýklara gelirsek 2019/03 brüt karlýlýk %11,30 gerçekleþti,2018/03 de %9,66 idi(2019/03de 10.695.832 tl,2018/03de 6.652.957 tl)..görüldüðü üzere %60 iyileþme var,sonraki çeyreklerde kapasite kullaným oraný normalleþerek yýl sonunda brüt karlýlýkta %17-20 oranýna ulaþýlýyor.Kapasite kullaným oranýnýn %83e düþtüðü dönemde genel yönetim,pazarlama ve faaliyet giderlerinin biraz artmasý net karý iyimser beklentilerden fazla etkiledi,kapasite kullaným oraný sonraki çeyreklerde yükseleceðinden sözkonusu gider unsurlarýnýn etkisi nisbi olarak azalacaktýr.Ben iyimserim,yýl bazýnda 2018den daha fazla kar ve temettü beklentim bozulmadý devam ediyor.
kar kötü...olumsuzzzzzzzzzz
temettu için þu an daha makul ve mantýklý þirketler var...haaa alkadan temettumuzu aldýk yalan yok...ama alka ile katolik nikahým yok
Ekonomideki kriz gelen bilançolara yansýmýþ çoðu þirket zarar açýkladý bu krizde alka ciroyu yüzde 40 artirdi karinida yüzde 25 artýrdý çoðu þirketin zarar ettiði bu dönemde yüzde 25 karýný artýrmýþ
Kötü
Orta
Iyi
Hangisi
Zarar olsa kötü
9 yada 10 milyon kar gelse iyiydik
Ozaman sonuc orta
Ytdr
Aslýnda Alkada ilk çeyrek ölçü deðil,bakým onarým nedeniyle üretime ara veriliyor,kapasite kullaným oraný düþtüðünden birim maliyetler artarken hasýlat ve karlýlýk azalýyor.Ekonomide sýkýntýlý dönemden geçiyoruz,yine de geçen yýl ilk çeyrekle kýyaslandýðýnda sonuçlar çok iyi olmasa da iyi,kötü hiç deðil.Bilanço açýklayan diðer þirketlerin tamamýna yakýný zarar ya da karlarý azalmýþ.
Alka farký nedir?Sektörde ithalat baðýmlýsýyýz,yerli üretim çok düþük oranda yani þirketin talep sorunu yok,tüm üretimini satabiliyor.yatýrýmlarý teþvikli,önümüzü görebiliyoruz,þimdiden F/Ksý 4,kriz etkisi yok sayýlýr,fiyat düþerde çýkarda fazla önemi yok.
Sayýn ortak yaptýðýnýz yorumlar bana çok mantýklý geldi ve beðendim sizi tebrik ederim
Þirket 37 milyon dolar ile kurulmuþ 55 bin ton kapasite ile yaklaþýk olarak 222 milyon tl yapýyor güncel olarak.
Ayrýca ekran görüntüsünden de görüldüðü üzere toplam yatýrým yaklaþýk olarak 55 milyon dolarlýk yatýrým yapýlmýþ ve buda 55*6 dan 330 milyon tl lik bir yatýrým oluyor.
Buna raðmen þirketin piyasa deðeri 203 milyon tl :thumbdown:
https://i.hizliresim.com/6aAdW3.png
arkadaþlar,
yazmayayým yazmayayým dedim ama dayanamýyorum. Nasýl bir belaya bulaþtýk anlamýyorum? Arkadaþ þirket yüksek kar yazar düþer, kriz ortamýnda yine kar yazýyor, yine düþüyor. Yýllardýr zarar yazan ve yatýrýmcýsýna 1 kuruþ temettü vermeyen þirketler yükselirken þu hissede yaþadýðýmýz azaba bakýn ya! 6 aydýr zararda bekliyorum. haftalarca, aylarca yükseldiði noktadan aþaðý 4 iþlem gününde düþtü. düþüþ 4 günde % 10 oldu. diðer hiislerde kaçýrdýðýmýz fýrsatlardan vazgeçtim. 6 ayda mevduatta %12 gelir elde edebilirdik. hiise 24 aydýr yatýrýmcýsýna kan kusturuyor. yeter artýk ya! þirket temettü daðýtacaðýna hissesine sahip çýksýn kardeþim.
Üç hafta öncesi fiyatlara 5 günde düþtü
Arayalim mail atalim arkadaslar bokunu cikardilar hisse geri alim yapsinlar
Murat Balpýnar
Yatýrýmcý Ýliþkileri Bölümü Yöneticisi / Muhasebe Müdürü
murat.balpinar@alkimkagit.com.tr
2328770606
Tuðra Erol
Yatýrýmcý Ýliþkiler Bölümü Uzmaný
tugra.erol@alkimkagit.com.tr
2328770606
turkish yatýrým anasýný aðlatýyor hissenin. fiyat gözetmeksizin satýyor.
Bütün kademelerin sonu 31 küfür eder gibi bunu yapan tam bir o ....
Kademelerin resmini spk ya gonderebilen biri yokmu tüm kademelerin sonu 31 o...
Çok haklýsýn herkez ararsa etki olur
bugün turkish yatýrým ve marbaþ yatrýmýn elindeyiz. istedikleri gibi evirip çevirip hisseyle oynuyorlar
abi bir daha tövbe ettim. böyle hisselere bulaþmam. þu rezilliðe bakýn. temeli saðlam dedik, temettü þirketi dedik ama kardeþim, böyle bir rezalet yok. içeriden bilgi sýzdýrýlýyor. hiisenin beklenenden düþük kar açýklayacaðý öðrenilince satýþlar önceden baþladý. bizler de mal mal bir umutla bekliyoruz.
burda da sirk cambazlarý vardý kaybolmuslar :)
arkadaþlar, marbaþtan iþlem yapanýn tahtada yaptýklarýný görseniz ....
Açýðamý satiyorlar
Bimiyorum ki valla he halt ettiklerini
Bu hissede kanimca inseider trading var..... Kim ne derse desin gecen yilki tavan bu yil bilanco öncesi satislar.... Iyi para kazandim ama firsat maliyeti yaratmakta....Bugün vedalastim. Uygun fiyatlara gelirse bakariz.Size iyi kazanclar eski ortaklar.
SM-A530F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Þirkete ilk çeyrek alýnan 52 milyon tllik kredi için mail attým. Verdikleri cevap þöyle.
Resmen temettü vermek için kredi çekilmiþ.
Paranýn çoðu yine alkime gittiði için sorun yok olan yatýrýmcýya oluyor
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...baea2180ea.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
arkadaþlar, neresinden bakarsanýz bakýn büyük kayýptayýz. haftalýk grafikleri güzelleþmiþti bozdular. aylýk grafikte de çok güzel görüntü vardý ancak onu da bozmak üzereler. günlük grafiklerin anasýný aðlattýlar zaten. yazýk, gerçekten yazýk. þuraya yatýrdýðýmýz paralara yazýk. 5 günde %12 civarý düþüþ. yazýk günah kardeþim. insanlar kazandýðý üç beþ kuruþu buralara baðlýyor ama 24 aydýr yatýrýmcýyý mahvetmiþler. temettü veriyormuþ. iyi güzel de her temettüde zarar dahada büyüdükten sonra ne anlamý var kardeþim?
----------------------------------------------------------------------
Degerli kardeþim. Þirketýn bilançosu daha yený geldi. Kasadaký nakýtý 93,mily.tl. Bankadaký vadeli tl.hesabý 85.mily.tl. olarak
görüluyor.Tamam cevabýnda oyle yazýyor ama ne kadarý gerçek.
1--Hammadde alýmý için olmamasý lazým.Çünkü 31,12,2018,de vesaik karþýlýgý kredi kullanýp aldýlar.
Kredinin ekxsimbank kredisi olmasý lazým. oraný düþük.%.,3,75..süresi azamý 120.gündür.
2--Kýsmen temettü ödemesi için olabilir ki bu durumda da ya tahsillenecek kýsa vadeli bir alacak vardýr
veya bankadaký mevduatýn vadesi yanaþmýþtýr.
3..Sana tavsiyem..Yazýlanlarýn nedenýný kendince araþtýr- yorumla ve kolayca inanma./ytd
Merhaba cevap için teþekkür ederim. ben þöyle düþünüyorum, þirket nakit ve nakte çevrilebilir varlýk açýsýndan sýkýntýsý olmayan bir þirket, bunun içinde bu þartlarda 30 milyon tl si dolar, 22 milyon tl si tl bazýnda (dolar bazlý kredinin faizi 3.75, tl bazlý kredinin faizi %20) bir kredi alýmý yapmasýný garip karþýlýyorum. Çünkü alýnan para ile bir yatýrým yapýlmýyor ve yatýrýmcý iliþkilerinden de aldýðým cevaba göre oradaki 3 farklý yerde kullanýyor olmasý ilgimi çekti. Ve þirketin sahibi alkime de temettü olarak büyük bir pay gitmesi(yanlýþ hatýrlamýyorsam 25 ml tl idi) þüphelendirdi. Yani bir nevi bana Alkimin nakit için Alkayý kullanabileceði geldi.
Görüþlerim hatalý veya eksik olabilir teþekkür ederim