satıp bildirmemenin cezası 38bin tl
Printable View
satıp bildirmemenin cezası 38bin tl
Ben olayı Nama yazılı olan kağıdın hamiline olması şeklinde görüyorum . Nasıl bazı arkadaşlar satıp çıktı onlar da uygun fiyat olursa satabilecek durumda olmak istiyor . Son derece mantıklı . Hiç sıkıntı yok bence hatta çok iyi satabilecek durumda olmaları için fiyatın çıkması lazım . Fiyatını düşürmek için çekilen operasyon da olması kuvvetle muhtemel .
Şöyle düşünelim . X bey önce malı piyasaya çakar X bey daha kolay mal alabilsin diye veya X bey malı yerine ucuzdan koysun diye Y hanım elindeki malı hamiline çevirmeye karar verir . Mal büyük diye duyan satar ise X bey malı ucuza yerine koyar . Bu zaten gerçekleşti 10.20 den 7.50 düştü PSDTC . Mal Ayşe hanımın adına kayıtlı iken Hamiline olunca ben tınaz alıp satabiliyor olacağız . Kağıt sulanacak anlamında .
Karlılık vs ile ilgili değil stratejik bir karar . Birileri ucuza mal alsın diye yapılmış bir hareket .
Yoksa malı satarım sonra cezasını adresime gönderin derim cezası nı ödemek daha kolay olurdu . Oysa şimdi duyan satıyor ucuza alan para yapıyor .
Bende aynı şekilde yazdım . Ard niyetli davranış dedim . Sattıktan sonra nedenlerini yazacağına satmadan önce yazsa idi bir anlam ifade ederdi . Şimdi ise geri almak için fiyatı düşürmeye çalışıyor havasında yazı yazıyor . Yoğun bir satış yedi PSDTC ama borsada ihracata yönelik tek kağıt PSDTC o yüzden geri dönecektir diye de yazdık . Geri de döndü satanları haksız çıkardı . Hala ben düşeceğini tahmin ediyorum demek ard niyet oluyor .
Türkiye nin ihracata ihtiyacı var o yüzden Pergamon önemli bir şirkettir .
Devlet veya hükümet tarafından teşvikler de alacaktır .
Doların yavaş yavaş çıkışı Türk mallarını rekabetçi yapıyor ihracatımız artacaktır
Corona virüsü ile dünyanın çin den yaptığı ithalat TÜrkiye ye kayar en az 6-12 ay
en Yüksek temettüyü vererek kazanmaya devam ettiği için muhteşem kağıt
Satan arkadaşlar alternatif olarak ne aldılar yada alacaklar onu yazsınlar .
oncelikle daha siz yokken "niye yaziyorsun" dediginiz anatolien arkadas burada yaziyordu. Komik oluyorsunuz !!! Hala ne yaziyorsun diyenler buraya simdiye kadar incir cekirdegini doldurabilecek ne yazmislar da simdi gelip eliz yuzu duzgun yazabilen bir iki adamdan birine yazma artik diyebiliyorlar ?. Yani izlemede kalayim bulasmayayim diyorum ama sizin gibi ici bos zevzeklere karsi sessiz kalmak bu seviyesizligi kabullenmek demek olacagindan sessiz kalmak da istemiyorum. Anatolien simdiye kadar ne yazdiysa icini doldurarak ve bilgi vererek ve en azindan tahmin yapacaksa da mantikli tahminler yazarak bugune geldi. Biraz merak eden, biraz da isten anlayan kolayca eski yazdiklarina bakarak kalite farkini gorebilir. Bu hisseyi cok iyi tanir ve cok da yerinde tespitler yapar.
Komik olmayin !!! Kendinizi elaleme guldurmeyin !!!
neden kimsenin sesi çıkmıyor yoksa herkes kaçtı canını mı kurtardı anlamadım,
tgsas kadar da kötü değiliz.
1.079 net nakit kar payini bekliyoruz, sakince.
Ne yazalim, 7.50 fiyata gore 30 gun icinde %14.4 veriyor.
Hisse her seyi soyluyor zaten.:)
Pergomon da yatırım yapmış bizler satmadık .dünya korena virüsle uğraşıyor ortak temmettumuzu alırız 2021 yılına yolculuk yaparız.pergomonda bu sene üçüncü temmettumuzu alacağım kısmet olursa.boyle günlerde ekrana bakmak lazım kal sağlıcakla.kazancin daim olsun.ytd.
Temettü tarihi bellimi
Teşekkürler
Hacim yokniye bukadar düşüyor .al saflarda uçurum var
Düşerken SPK ne oluyor bu kadar düşermiş demiyor yarın
Öbür gün tahta tavan yapsa hop biliyorum bişey mi var
Devre kesiciyi kayar.ya düşerken de koysana
Milleti bu kadar zarar ettiriyordu üzerine
Sonra diyorsunuz ki neden yatırımcı gelmiyor diyorsunuz
Gotu başı oynak hak hukuk yoksa yatırımcı niye gelsin
Neyse .ya sabır diyorum yolumuz uzundur diyorum .benim gibi stop lamayip tahtada ki tüm yatırımcı dostlarıma sabırlar diliyorum.saygi ve sevgiler.ytd.
Teşekkürler
Ben herşeye rağmen ümitliyim, dünya dönmeye devam edecek, insanlar giyinecek, turizm baltalanabilir ama gemiler mal taşımaya devam edecek. Türkiye tekstilde + ivme kazanacaktır. psdtc de bunların ihracatı ile ilgilenecek :cool: Jak bey zaten durumları öngörüp şirket naktini gerekli şekle sokmuştur :cool:
Sn. Cemalettin57, SPK'nın otomatik devre kesiciler konusunda herhangi bir tasarrufu yok, temel algoritması belirlenmiş teknik bir konu. Baz fiyatından -+%10'luk değişimlerde devre otomatik kesilir. %-5 açan bir hissenin baz fiyatı %-5'teki fiyat olarak alınır ve %-15 veya %+5 hareketlerinde devre kesici sürekli işleme 5 dakika ara verdirir. SPK ekran başında bekleyip müdahale etmez. Son zamanlarda sürekli eksi açtığı için düşerken devre kesilmiyor, yükselirken "hop!" devre kesiliyor gibi görünüyor.
devreyi de kestik , nazarlık olsun:party:
Merhaba,
Kuresel kriz dolayisiyla acaba psdtc nin aracilik ettigi islerde bir azalma olabilir mi? Tesekkurler
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
6lara düşse alırız komple diyen ben bile almaya korkuyorum.hakkimizda hayırlısı
bu nasıl bir borsa dakka bir devre kesiyor sanki gittide devre kesiyor
Zaten marjı +10 -10 yapılmış.devre kesmeyi kaldırmaları lazımdı.zaten on yukarı yada on aşaya gelince(taban-tavan) devre otomatik olarak kesilmiş olmuyormu[emoji848]
Redmi 4X cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu adam ben size temettüyü yedirmem diyor zaten satan sattı
hiç kimse ky yana değil ky soyan soyana borsa toparlandı ama bu gitmedi. birazdan kırmızıya geçer buda daha çok düşer
6.30 TL. fiyata gore, 1.079 TL. net kar payi ile return % 17.1 oluyor. 3 haftada.
Adam ben 3 hafta beklemem satarim diyor.
Demekki baska hisse alacak ya da para lazim oldu.
aslında 3 haftada iyi para
tınaz bey ben temettuyü alıp yiyecem sabretmek önemli
güzel haber çin aşıyı yüzde 99 ile başarılı test etmiş :) alıntı
tınaz bey birşey soracam bu senette niye al satta bu kadar marj var
Pergomon da kıpırdamadan bekliyen dostlarıma slm.lar.
Her inişin bir çıkışı mutlaka vardır.
.Bu günler geçecektir güzel günler
Gelecektir.nokta ytd