İsim mi yazsın mesela?
Veya hep yalan yazıyor neden Türkiye'nin en çok okunan yazarı?
Printable View
Devlet bugünler için var, insanlar işsiz, ekonomi dönmüyor, berber kuaför vs bir sürü sektör durmuş.
Millet ithal cep telefonu vs değil de temel ihtiyaçlara harcar ise sistem çarkları döner.
Ama kişi başı 100 bin denirse sistem etkilenebilir, 500 bin denirse sistem diye bir şey kalmaz.
Kemal Kılıçdaroğlu da para basın dağıtın demiş.
Bu dolar7 ye değerse sanki çarşı karışır gerçi bu seviyeden de istediği kadar dolar bulamaz bir önceki yükseliş te dolar bazlı ucuz kaldık diye gitti yine aynı bahane olur gibi
ABD Başkanı Donald #Trump, TSİ 01:00’de ABD ekonomisinin yeniden açılmasına ilişkin yönlendirme konusunda önemli bir basın toplantısı yapacağını duyurdu.
Evet, evet, dolarda iğne barlar mı görüyorum. :he:
Uzmanlar uyarıyor: Dünyayı koronavirüsten sonra akıl sağlığı krizi bekliyor
krediye bende başvurdum çıkmazsa sizden bilirim ona göre
geliri 5 kağıdı geçmeyecek + Max 10 kağıt olarak belirlendi kredi , millet bankaya borclansin en kötü ihtimalle diye..:)
Ekonomistler söylüyor, kamu borcu diğer ülkeler göre düşük bir şekilde borçlanın diyor, ama kamuya borç verecek ortada paralı adam da yok. Vatandaşa para dağıtılacak, iş adamı ona bir şeyler satacak para kazanıp yine bankaya getirecek bir şekilde çark dönecek. O arada kamu KDV, ÖTV vs yine bastığının bir kısmını geri kazanacak.
Büyük buhranda dolar altına endeksli olduğu için para basmayı akıl edememişler, çok büyük hata diye Ben Bernanke tez yazmış deniyordu.
Kumarhaneye gittin, oyun oynayacaksın diyorlar fiş yok, bütün fişler 3-4 müşteride onlar geri getirmeden yeni müşteri alamıyoruz diyorlar, para basılmaz ise çark dönmez dediğim o.
Sanki piyasa 200 baz puan indirimi fiyatlamis gibi en para nokta com yüzde 8 veriyor.. Bu site genelde yukarılardan verir mevduata. Para aşırı bol gibi duruyor.
75 bin vakaya geldik. Maalesef kaybettigimiz can 1643 oldu. Yaklasik olarak bizimle benzer vaka sayisindayken bazi ulkelerdeki kayip sayilari soyle
İspanya 5982
İtalya 7503
Almanya 931
Fransa 6507
Britanya 8958
ABD 1028
35 milyar dolar..az para mı? çok para mı?
bir köprü düşünün..3. köprü.. 2-3 milyar dolar.. bu köprüyü Türk devleti çok kolay yapabilir.. ama kendisi yapmadı.. yani bizlerin vergileri ile yapılmadı.. özel sektöre yaptırıldı.. şimdi fahiş maliyetle biz geçiş ücretleri olarak bu parayı geri ödüyoruz..
altını çizelim: bizden vergi toplanıyor.. ama bu vergilerle bu köprü yapılmıyor.. özel sektör yapıyor ve özel sektöre biz vatandaş olarak ödeme yapıyoruz..
şimdi soru şu: normalde ödediğimiz vergiler nerede ?
demek ki 3 milyar dolarlık bir köprü yapamayan bir ülke için 35-40 milyar dolar cidden yüksek paradır..yıllardır o kadar kötü yönetilen bir bütçe ve şeffaf olmayan harcamalar var ki tulumbada su olmadığı için tv lerde iban numarası vererek ve sms ile mesaj göndererek para istiyorlar vatandaşlarından..
Way g.explorer senide not ettim bir kenara, delikanlı olun geçmiş mesajlarımı okuyun 118.500 lerde uyardım longda olanları. Süreç bitene kadar longda olmak riskli dedim kendimde hisse longları endeks shortla hedge ettigimi ama short yapmayacagimi nedeniyle söyledim
[IMG]https://i.hizliresim.com/RnjUmu.jpg[/IMG]
Fransa verisi mi hatali yoksa fransada bugun bir facia mi yaşaniyor, 17 bin yrni vaka nedir ya.
Almanya, italya be ispanya yayilimi kontrole almış gibi duruyor. Fransa, ingiltere Türkiye ve abd hâla sıkıntılı. Bu dörtlüden ilk temize çıkacak olan muhtemelen biz olacağız.
Arkadaşlar amerikadaki petrokimya firmaları hangileridir acaba petkimle aynı sektörde olan bilen varmı
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hayirdir yav helikopter para mi var haberimiz yok. Her haneye 10 bin mi verecekler
basvuru yapmadan 40.000 verdi bize ziraat bankasi !
acil destek kredisi.
mt aradi bizi, listede isminiz var, kullanmak istermisiniz dedi , tmm dedik 10 dk. sonra hesapta idi para.
3 ayda 1 odemeli %9.5 oran. 1 yil icinde kapatilacak bir kredi.
devlet bankasi ile calismak ayricaliktir[emoji846]
Rakamlar gece 03:00 gibi netleşiyor.
Bugün yeni vakaların mevcut aktif hastalara oranı yüksek ülkeler arsında Fransa.
İspanya, İtalya, Fransa, Belçika nüfuslarına göre en çok etkilene ülkeler arasında, Türkiye de ölüm hariç üst sıralarda sayılır.
https://www.worldometers.info/coronavirus/
https://i.hizliresim.com/xkmYxj.jpg
Bana kredi vermediler.
gerçi başvurmadım belki ondandır. :he:
bddk dememişmiydi,
kredi alanlarla borsa forumlarına takılanları takip edin diye.
Ben mi yanlış hatırlıyorum? :he:
Bu arada testi artırıyorlar vakaları çok az ama ölümlerde çaktırmadan gidiyor riskli grup düş vakaların az yükselmesi tamamen oranlama sonucu millet son nefesini verene kadar hastaneye gitmez çokta önemli değil yaşayıp göreceğiz
Ne konuşsak boş
Iyıce hamaratlıgım tuttu
Sıgara boregı yaptım. Yufka almıstım. Sabah kahvaltı ıle ugrasmam
Sortları ne yapsam bilemedim. Bu noktadan ahali long acar korkar short acmaya.
Geceye short girecem ama full mu gireyim bilmiyorum.
dünyanın en çok takip edilen insanlarından biri kim kardashian, bu neyi ispatlıyor. insanların duymak istediğini görmek istediğini yaptıktan sonra gerçek olmasına bile gerek yok.
gazetecilik denen şey araştırma ve ispat gerektirir. koskoca yazıda bir tane somut ispat yoksa, bu yazı bile sayılmaz. ben bu tar z konuşmayı arkadaş ortamında bile yapmam. ispat edemediğin şeyin değeri yoktur