benim anlamadığım , yabancının sattığını vakıf ziraat halk yatırım ile karşılıyor bu varlık fonu nereye kadar karşılayacak ? filmin sonu ne olacak?
Printable View
benim anlamadığım , yabancının sattığını vakıf ziraat halk yatırım ile karşılıyor bu varlık fonu nereye kadar karşılayacak ? filmin sonu ne olacak?
Mahkeme de 9 hazirana şey dolayısıyla ertelenmiş diyorlar
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sövsem tesiri yok sussam gönül ferahlamiyo. 103 endekste süründügumuz fiyata bak, yahu yazık be, bunlar benim hayal sınırlarımin ötesinde koçlar.
Yapabilecek birsey yok.
KÖTÜ HABERLERDE çok daha diplere düşmesin diye yabancının satışlarını karşılayıp alım yapan varlık fonunun satışları da olabilir.
Kötü bir hissede bekleyerek zararını karşılayan bir yatırımcı daha görmedim.
Tam tersine kötü bir hisseden az zararla kurtulmanın en iyi fırsatı, tüm hisselerin kötü olduğu dönemdir.
Endex 80 lere indiğinde satıp rekor zarar açıklayan Tüpraşa bile geçmiş olsaydınız BİST toparlarken zararınızın bir kısmını telafi etmiş olurdunuz.
Borsada temel yasa ANA TRENDE uygun pozisyon almaktır.
Yabancı bile durmadan satıyor ve en iyi haberlerde hisse çıkamıyorsa sorun büyük olabilir.
TH, ZAMANLAMAYI AYARLAYAMASA bile en doğrusunu yapmış.
En dipteyken yapmış olsaydı o bile zararını kurtarmıştı.
Garantisi yok maalesef kotu hissenin iyi olmayacaginin. Hele ki burda tek bir mahkemeye bakiyor.
4 senelik zaman dilimi. 1.5 sene endeks depar atarken yerinde sayan Ak Enerji hissesi, endeks dususe gecince endeksten de fazla dusuyor. Ama 1 sene sonra endeks dipten kalkarken endeksi yakaliyor ve endeks tekrardan cokerken hic tinmiyor.
Sari Ak Enerji
Kirmizi Endeks
http://share.matriksdata.com/Images/...2128513803.png
Bunun tersi olan sağlam hisselerde güzel iş yapabilir. Bankalar hariç. Bankalarda bir sorun var bu net. Garanti bankası üçgen ucuna gelmiş, simetrik yada yükselen üçgen değil, tersi oranda düşen üçgen, üçgeni kırarsa garantide hedef fiyat 6 lira . Peki endeks 108 bin olacaksa kimle olacak. Aygaz ve Ereğli’yi 3 gün izleyeceğiz. Ereğli 8,20 geçerse Tüpraş ve Petkim’i izleyeceğiz. Yani bankalar böyle giderken yeteri short bulunursa endeksi biraz küçük biraz büyük sanayilerle alacak potansiyel var. Sanayi neden alınır. Şayet işler açılacaksa ertelenen yatırımlar veya çalışacak emtiaların temini için mümkün. Tüpraş petrol zararı yazdı, petrolde 12 dolardan 30 dolara geldi, Tüpraş normalde bu yükselişi satın almaya başlamalı. Ancak orada da yabancı satışı var, Ereğli’de yabancı satışının fazlasını itiraz etmeden Oyak karşılamış.
Swap hayatımıza çok girdi. Swap da çevirme oranı %50 çıkarıldı. Ama hala dolar cinsinden swap gelmiyor. Trump ile telefonda görüşmüyoruz. İngiliz ve Japon swapları Cuma’ya kadar gelmeli. Katar’dan gelen swap değil. Dostluk anlaşması. Ortada dolar yok. Dolar alacağı geliri yada borcu önemli değil. Dolar işlemleri önemli. Örneğin 300 bin dolar stok beni iki gündür boğdu, bugün 78 bin dolar yeni işin peşinatını aldım dolar döngüsü iki gün sonra tekrar başladı. Malasef bu meret önemli ve dünya bunun ekseninde dönüyor. Haziran ayında kademeli olarak banka doları yerine fiziki dolara döneceğim. Ereğli’nin hareketleri de benim için gösterge olacak. İthal hurda 30 dolar artış sağladı.
Dolara 0,25 yıllık faiz veriyoruz. Fed ile aynı. 😊 daha önce söyledim, swap falan hikaye, dolara yıllık %6 gibi deli bir faiz oranı verdiğinde dünya para vermek için sıraya girer. 1-2 değil 100 milyar doları 3 günde toplarsın. Sonra bu parayı TL ye çevirirsin ve dolar 5 liraya düşer. Bu yıllık %6 faizi kazanacak devlet imkanları fazlası ile var. 3 milyon koyun alsa, 1 yıl beklese kurbana yada ete satsa %30 kazanır. Devlet bunu yapmalı, ben bile devletin bu işine bırak paralı gönüllü çoban olurum. Bu nesil kurtuluş savaşını okumuyor.
Bankalardaki yabancı oranı , tüm yabancı oranının yüzde kaçına tekabül ediyor?yorum atabilecek var mı veri ile?
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Abi hayvancılığı da bitirdiler.gelen para ile 10 şerit özel otoban yapılsın.el mecbur o yollardan geçeceğiz.20 senede amorti de olur.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Devlet ilk kurulduğu döneme geri dönmeli, çay fabrikasını yeniden açmalı, örneğin ben 6 liraya motorin alıyorum, devlet bunu kendine 3 liraya almalı, 1 kg çay 30 lira devlet bunu 10 liraya mal edecek 20 liraya satacak. Rize’de ki çay tüccarları üçüncü evlerini Uzungöl’ün kenarında yaptı. Devlet sadece Uzungöl’e giden aracların park yerinden para alıyor. Şahıs devletten çok zenginleşemez. Parayı devlet kazanmalı. Eskisi gibi değil, rekabet korkutmaz, ihracat yaparız. Bir Fırın gördüm tam otomotik, İşci yok, ekmeği 1 liranın altında satıyor, belediye sanırım. İşde devlet bu olmalı. Füze roket Ucak zaten yapamıyoruz, çevremizde 250 milyonluk tüketen pazar var, bu pazara gıda üretsek ihya oluruz.
Bankaların kendilerine özgü sorunları olsada bu işin kralı garan. Ve garana ait iki Farklı grafik yorumsuz şekilde aşağıda. https://i.hizliresim.com/6YnEmH.png https://i.hizliresim.com/Hx0Y8x.png
Kırmızı bankalar, sarı BİST 100 hariç küçükler eski seviyeye gelmiş, doydumu doymadımı, mavi ise tüm endeks. Sarı satışa gececek kırmızı dengeleyecek, yada kırmızıyı alacak 124 bin üstüne gidecek. Bence buna swap ve vob pozisyonları karar verecek. https://i.hizliresim.com/uk622A.png
Sayfanin sonunda videosu da var hayalim: https://www.wilkinsonbaking.com/the-mini-bakery
CES'de vardi: https://www.youtube.com/watch?v=BkY9w3_Hb3g
Burda da daha buyuk olceklisi: https://www.youtube.com/watch?v=2Qm_iHgFsPw
Sirketleri bulup onlara mesaj atabilirsin, onlar sana detayli ROI verirler.
Nearly half of the Twitter accounts spreading messages on the social media platform about the coronavirus pandemic are likely bots, researchers at Carnegie Mellon University said Wednesday.
Researchers culled through more than 200 million tweets discussing the virus since January and found that about 45% were sent by accounts that behave more like computerized robots than humans.
Seyle ilgili korkutucu yazilarin yarisi botlar tarafindan yayiliyormus.
American billionaires got $434 billion richer during the pandemic
According to the report, the net worth of America’s billionaires grew 15% during the two-month period, to $3.382 trillion from $2.948 trillion. The biggest gains were at the top of the billionaire pyramid, with the richest five billionaires -- Bezos, Bill Gates, Zuckerberg, Omaha Iblisi, and Larry Ellison -- seeing combined wealth gains of $76 billion.
Türkiye’de yargıya güven duyuluyor mu?
Rapora göre, Türkiye’de halkın yarısından fazlası mahkemelerde “kişiye göre muamele edildiği” görüşünü taşıyor. İktidarla ilişkisine ve gelirine göre kişiler hakkında karar verildiği düşünülüyor. Mahkemeye yolu düşen her 10 kişiden üçü, hukuk sistemine güvenmediğini belirtiyor.
Yargıda siyasallaşma olduğu, savcı ve hakimlere baskı uygulandığı görüşü dile getirilirken, yüzde 61’lik kesim yargının baskı altında olduğuna inanıyor.
Yüzde 67'lik kesimse suç işlemedikçe kanunlar ve mahkemelerce korunacağını düşünüyor. Her üç kişiden birisi, eğer hata yapan devlet ya da onu temsil eden bir kişiyse hukukun kendisini korumayacağına inanıyor. Yüzde 41’lik bir kesim ise devletin kurum ve memurlarının hukuk dışına çıktığını düşünüyor.
Türkiye’de siyaset ve medyaya güven azalıyor
Rapora göre, gazete okuma oranı yüzde 30’ların altına gerilemiş görünürken, haberleri televizyondan takip etme oranıysa 15’lere gerilemiş durumda. Medyaya büyük oranda güven duyulmuyor.
Raporda, “Medya tarafından siyasi iktidarın yanlışları yazılmalı ve bunun demokrasinin gereği olduğu görüşünü kesinlikle doğru bulanlar yüzde 31’den yüzde 68’e yükselmiş görünüyor. Ancak medya tarafından demokrasideki rolün yerine getirilmediğine olan inanç da bir o kadar keskinleşmiş durumda. Başka bir ifadeyle medyanın dördüncü kuvvet olarak denge ve denetleme görevini yerine getiremediği düşünülüyor. Diğer yandan haber almak için büyük oranda sosyal medya ve internete yönelen vatandaş, bu platformlarda da sağlıklı ve doğru bilgiye erişemediğini düşünüyor” tespitleri aktarılıyor.
İyi bayramlar
https://www.paraanaliz.com/2020/turk...k-etmez-47373/
POT-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çorbacı ekonomide sorunlarıda çözümleride herkes biliyor ama acı ilacı içebilecek irade gerekli.İyi bir ekonomik proğram ve bunu denetleyebilecek çıpalar gerekli.Mesela denk bütçe ,AB üyelik perspektifi ,bağımsız denetçi kuruluşların performansı denetlemesi ve reytingi.
Bunları yaparsan ilk 3 sene zor gelir sonra getirilerini görünce herkes iyiki yapmışız der.
corbaci yapacak birsey yok, her taraftan saldiriliyor iste. Doganin kanunu, gucsuzlestiginde saldirirlar.
Hukumetin kuru dizginlemek icin yaptiklarini da elestirmek pek dogru degil aslinda ithalata bagimli, yani kurun artisinin direk herseyin fiyatini artirdigi yerde. Bana kac tandigim sordu is var mi diye 2018'den sonra. Insanlar ceviremiyor, kepenkleri kapattilar.
Sorunun cozumu de dunyaya entegre olup diger ulkeler ile iyi gecinmek.
Bist100, AB uyeligi isi hikaye. 2004'te Kibrisi verdik, yine olmadi. Allahtan Rumlar hayir dedi referandumda. Baska seylere bakilmali.
Bayraminiz kutlu olsun ortaklar.
Bu mendeburda bir can belirtisi yok. Ucuslarin acilmasi ile birlikte belki yerliler yabancidan yedikleri mallar icin bir atraksiyon yaparlar havacilarda. Allahin izni ile o zaman kurtulacagiz batakliktan temelli. Omaha Iblisinden cok mal yedik. TAV'i satarsam bunun onemi kalmaz zaten, otomatik veririm.
Sekizden dönerse bizimdir, dönmezse komple bizimdir. 😊 Ereğli’de arkadaş yazmış çok hoşuma gitti. Bayram tatili şekeri oldu.......... başka bir yerde üstadı köprülere getirilen üçretsiz geçişi haber olarak alıntılanmış, takipçinin cevabı da çok güzeldi, onuda ekleyeyim, 😊😊😊. GEL GEL yapiyorlar.Ustam zincir emir bağlı tüm köprü ve tramvaylarda disari adim attigin an (alima geçtiğin an) otomatik 3500 tl o.kademe kalkmaz güzel dostum😊😊
Ramazan bayramınız mübarek olsun. Allah gönülümüzden huzuru sevinci mutluluğu eksik etmesin.
Herkesin Ramazan Bayramını kutlarım.[emoji106][emoji4]
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Xbank ve garan grafikleri çok güzel. Pandemi başladığında kur 6,5 gibiydi. Bankalar dolar bazında eksiksiz ikinci dibi gördü. Bu kadar yabancı satışı karşılandı. Daha fazla yabancı satışı gelmez gibi duruyor. Yabancı satışlarının son günlerinde banka cezaları swap haberleri yabancıların TL bulamamasına bağlarsak bitmiş yada sona gelmiş olduğunu düşünmek yanlış olmaz. Keza dolar bazında ikili dip dünya geneline görede çalışmalı. Çalışmazsa yapacak bir şey yok. Banka taşıyanlar ciddi zarar etti. Daha kötü bir borsa Endeksi olacaksa dahi bir tepkiden sonra olmalı. Diğer 120 bin endekse gelen senetler alınmaz. Kafaları karıştıran yabancı satışı basit bir olay değil elbet. Bence bir swap haberi bu durumu kurtarır. Bu düşünce işin yarısı, kalan yarısını az çok hepimiz biliyoruz. Halkbank artık 0,40 defter değerinde ve kısmen en iyi tepe değeri şimdilik 8 lira. Küçük senetler tercih edilmiyorsa karlı temettü veren büyük senetler tercih edilebilir. Bugün garan veya işc ile Halkbank aynı çizgide, artık Halkbank kelepir değil Malasef.
Önce 108, sonra 92 bin. İzlemekten zarar gelmez. https://i.hizliresim.com/9QnsRe.png
Herkesin bayramı mübarek olsun. Bayram tadında bayramlar geçirmek dileğiyle....
Yani ustad gecen grafik uzerinden lunar'la tartistigimiz mevzuda, halk en dipteydi ve buna göre yukari atmasi gerekiyor dusuncesi ortaya atildi, ben de dedim ki neden diger bankalar halkin yanina inmesin o cok zor demisti, sizin yoruma gore simdi hepsi sonucta halkin oldugu yerdeler ve hepsi tercih edilebilir, buradaki soru neden insanlar halki alsin bu kadar sorun varken, halk o avantajı yitirmis durumda.
Evet, 0,20 küsür defter değeri ile umut veren bir mali yapı vardı. O yapı 0,40 rakamına ulaştı. Kabaca 5,25 lira çalındı. Diğer bankalar derken aklıma başka bir şey geldi. Bankacılık sistemi önemli diyoruz, 2001 de bu sistem çöktü sonra düzeldi, imar bank Demir bank gibi devlet borçları ödedi. Şimdi sağlam diyoruz, dolar borcu reel sektörün diyoruz. Bankalardan biri kendi başına swap yapabilir mi, etkisi ne olur, hangi banka yapar. Abd nin açtığı swap kanalından en çok faydalanan neden Japonya ve gelişmiş ülkeler oluyor. Aslında fed trilyon dolar verdi ama masadaki adamlara verdi, ihtiyacı olana garip gurabaya vermedi. Dünya genelinde çok dolar var, fed aşırı dolar bastı dağıttı cümlesi gördüğüm kadarı ile son zamanların en güvensiz ve en yanlış cümlesi. Tersine ciddi dolar kıtlığı var.
hökümet ithalata vergi koyuyor.
içerde yerli üretimi desteklemek için değil.
kıymetli dolar harcanmasın diye.
yoksa 90 lı yıllar öncesinde bu vergi uygulanıyordu.
yerli üretim diye yıllarca siyah beyaz. merdaneli .teneke kuş serileriyle sevişip zengin olurduk
Tesekkurle sn 666. herkesi bayramini kutlarim.
Kızıldağ abi iyi bayramlar
Dikkat et senin için vergi koymuşlar.
Altın ve döviz alım satım vergisi %1'e çıkmış.