Bence de senin durumun yanlış cahocan..
Printable View
şu açığa satış konusundaki cehalet inanılmaz boyutlarda, ki kurumların bu kararı alması da bu cehaletin ne kadar yaygın olduğunun göstergesi..
endeks30 da mesela X hissesi.. açığa satış yasağı yok diyelim.. yani aslında olması gerekn şey.. varsayalım ki yabancılar X hissesini açığa satıyorlar ve hisse düşmeye başlıyor.. ben standart vatandaş olarak bu X hissesini takip eden bir vatandaşım diyelim.. düşmesinden acayip mutlu oluyorum çünkü bana alım fırsatı veriyor.. dikkatinizi çekerim X30 da herkesin sahip olmak isteyeceği güzel bir hisseden bahsediyoruz.. ama yabancılar açığa satıyor..so what ??
bazılarına göre bir hissenin taban olması dunyanın en büyük günahı..oysa alakası yok.. kaç taban olabilir bu X hissesi??.. karlı bir şirket.. tarihi USD bazlı diplerinde.. ama yabancı nakit ihtiyacı veya başka nedenlerle satıyor.. ben de alıyorum.. 1 taban??.. 2 taban ?? 3 taban ?? korkmayın bu kadar tabanlardan.. tavan olmasını istiyorsanız taban olmasını da normal karşılamalısınız..
yani.. açığa satış yasağı benim gibi bir vatandaşın alım yapmasını engelliyor.. yabancıların işine yarıyor yani.. yabancılar daha yukarıdan satıyor.. bu kararı alan zihniyet açıkça yabancıların ekmeğine yağ sürmüş durumda..
investing de 3010 a kırmızı trend çizgisi koymuş:)
sp 500 ilk önce 21 i boylar.
zaten çıkarsa daha tehlikeli.
hiç alınmaz
Dxy yükselirken dolart/tl düşüyor inanılmaz bir ülkeyiz.
Arkadaş olayı çok hafife alan var
-7 yapıyorlar 1 günde 1 aylık kazanç siliyor
Sonra ölü kedi sıçraması yapıyor artı 2 sonra tekrar eksi
Bunun borsa tabiri ile cevaplaması
Islatıp ıslatıp kaldırıp kaldırıp çakmaktır
Ben yürek yemedim arkadaş
Global ölçekli çakış varken
BİST’te uv yatırımcısı olamam heleki bu endekste
Bu bölgeler orta vade tepedir
Asla ama asla bu fiyattan uzlaşmam
Bence dow da short olun burası kanser yapabilir sizi. :oleyo:
.
.
Olmadı dowun hepsini satın alırız olur biter yav. :cool:
98 den 129.500 lere gelen vadeli 3 ayda
Corona da 110 binden 80 xx lere inmek 5 gün sürmüştü
Bu havada yürek yiyip long taşıyan adamı alnından öpüyorum
Sen o hisseyi beklediğin fiyattan 1 kere alırsın sonra seni aşağıya sıkıştırıp big short abinin deyimiyle ıslatıp ıslatıp bi döverler tövbe eder bidaha yanaşamazsın. Bu borsalarda ne yazlımlar kullanılıyor dünyanın en özel en zeki insanları çalışıyor bi bilsen.
Bence satmak yasak olsun sadece alalım.Hatta yeni viop icat edelim short diye bisey olmasın sadece long olunabilsin short olmak isteyeni de tekme tokat dövsünler endeks 100 milyon olsun uçalım ülkecek
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
borsaların çıkması kadar düşmeside normal.
hep çıksın istemek niye.?
tl de öyle.
hep düşsse olurmu.oda arada bir çıkacak
açığa satış yapan kişinin nasıl işlm yaptığını bilemezsin.. açığa satış daha büyük bir stratejinin parçası oalbilir..
neticede bu işlemi yapamayan yapmaz..tehlikeli diye kaçınmak isteyebilir.. ama yapılmasını yasaklamak mantıksız..mutlaka yapabilen vardır..
resmen savaşıyorlar bu bölgede bakalım kim kazanacak...
1.1330 küsur maliyetli eurusd shortların bir kısmını bugünkü düşüşte realize ettim.. bist te riskimi opsiyonlar üzerinden sabitlediğim için arkama yaslanmış durumdayım.. 124bin ve 126bin de ciddi put opsiyonu var.. bu seviyelerde put opsiyonu olduğu için değil tam tersi bakabilirz olaya burası maliyet ve diğer nedenlerle kritik olduğu için bu seviyelerde put opsiyonları fazlalaşmış..ancak henüz gösterge olabilecek kadar çok fazla yok pozisyon.. vadeli kontrat sayısınında oldukça yüksek olduğunun altını çizebiliriz..500 bin civarı..
Öyle deme
Bir arkadaşım var 1995 te borsadan 10 bin dolarlık senet almıştı,sağlamlarından.
Hiç satmadı,krizlerdede,halen tutuyor.
Yumurtalarını topluyorum diyor.
10 bin dolardan çok oldu.
Senetlerde 95 te ne fiyattaydı şimdi ne.?
Senin dediğin kumar oynayanlar için,al sat
Önümüzdeki 5 iş günün de
Eğer bu Dow ABD -5 in üstün de şelale olursa
Artık 2 dalga başlamış gözüyle kesin bakacağım
endeks30 hissesi ne kadar düşebilir ??
klasik cevap 0 a kadar.. bunda herkes hemfikir.. ama pratikte gayet önemli bir endeks30 hissesi 2-3 taban göreceği bile şüpheli.. ki oyle bir şey olursa hızlı zıplama olacaktır muhtemelen.. olay açığa satış konusu değil, bilakis teminat yönetimi.. masada kullanabileceğin ekstra jetonun yoksa masa dışına iterler..
düşmesi kısıtlanmış bir hissenin gerçek fiyatını bilemeyiz.. öyle bir durumda fiktif fiyatlar var demektir..
Dow jonsta eksi kapanış bekliyorum
Arkadaş ülkede düşündüğü söylemek yasak nerdeyse biz açığa satış niye yasak diyoruz. Sanki herşey 4 4 lük tel derdimiz açığa satış. Olmayan parayla ev alanlar açığa satış olmalı diyor. İroninin dibine vuruyor.
senin güzel hatırın için 1400-1450 ye indirdim
küçücük halimizle anca bu kadar
akşam işlemlerim, devam ediyor.
Taban isteriz taban da taban [emoji2] öyle ki kontratları spatulayla kazıyalım yerden
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eskiden bir şeye 40 defa olur derse o şey oluyormuş diye bir laf vardı...Şimdi uzun dönem enflasyonu hesaba katarak bu sözü 400 defa söylemek lazım..:)
şaka bir yana haftaya bende borsa, ons, paritelerde bir düzeltme bekliyorum...ama her şeyin değerinin arttığı bu parasal bollukta borsalarda çöküş beklemek mantıksız.... Özelliklede dolar bazında dip değerlerde seyreden borsamız...
Bist100 dolar grafiği ile ABD ve Avrupa borsaların graifiği ile karşılaştırıldığı zaman aradaki büyük farkı göz ardı etmemek gerekir..