Ben hiç almam ...
Printable View
Ben gülebilmeyi gülerken insandaki o değişimi, etrafa yayılan o güzel enerjiyi çözebilmiş değilim.
Bu başlığı şu anda 15 kişi okumaktadır. (3 üye ve 12 ziyaretçi)
dobra, 34jose34, Çalı arkasından orta
bak tümosancılar, gedzacılar burada, ağzına bakıyorlar:)
Değil, hayvanlarda güler, mutlu mutsuz olur, ibadet ve itaat eder. Duymuşsundur ezan sesinde uluyan kurt ve köpekleri.. ..Evet biri zeka, diğeri ise keyfe bağlı bilinçli olarak o zekayı uyuşturmak.
Sence neden medeniyet öncesi bulunan ve medeniyet içkisi olan şarap tır...Ve biliyor musun neden kiliselerde ikram edilir...?
craps, pawnstar, svilengrad
bilmediğim şeylelerden bahsediyorun dostum, anlatırsan bileceğim de
gülmek insanları hayvanlardan ayıran en önemli şeydir, evet mutlu mutsuz olurlarda simalarına yansımaz hareketleriyle belli ederler
onların yüzlerinde bir değişim bakışlarında huzme göremezsin.
neyse
anlat da öğreneyim.:)
o dediğim inançları devre dışı bırakıp verilecek cevaptı, tabi inançlar hiç bir şekilde devre dışı bırarakılmaz yanlış yaptım.
Şöyle ifade edeyim, neden yılan soktuğunda ,iyileşmen için yılan zehiri gerekli panzehir olarak ?
zekanında bazen iyileşmesi için hafiflemesi gerek , yoksa kararları dengesizleşir ,yanlış kararlar olabilir... Ve şarabın keşfi ni tetikleyen unsurlardan biridir... Ve yine insan zekası medeniyet öncesi bunu keşfetmiştir, medeniyet içkisi olmuştur.
Tıp oluşunca bunun yerine bildiğin ve kullandığın ilaçlar oluşturulmuştur .(zanax,duxet vs gibi)
Kural ise bilinçli tüketilmesidir.
Bu arada bir hayvan bakmadığını sahip olmadığını da anlamış olduk... Hayvanlarda güler.cool:;
craps, pawnstar, svilengrad
Sohbete dalmıyim izinsiz balıklama
Ama
Tüm espri
Yani dönen her duygu
Bakışlarda gizli
Türk Silahlı Kuvvetleri için üretilecek yerli motorlar bu yıl ortaya çıkacak ve 6x6 ve 8x8 zırhlı kara araçlarında gelecek yıldan itibaren kullanılmaya başlanacak.
Türk Silahlı Kuvvetleri için üretilecek ve yerli motordan güç alan 6x6 ve 8x8 zırhlı kara araçları 2021'de kullanılmaya başlayacak.
Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar Projesi kapsamında üretilecek 100 adet 6x6 ve 8x8 araç için platform ve motor geliştirme çalışmaları sürdürülüyor.
FNSS Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi Nail Kurt, yaptığı açıklamada, ilk kez yerli motorların kullanılacağı projeye ilişkin bilgiler verdi.
Proje kapsamında Yerli Motor Tedariki Alt Yüklenici Sözleşmesi imzaladıkları TÜMOSAN'ın bu araçlara uygulanabilecek bir baz motoru olduğuna işaret eden Kurt, bu motorun gücünün artırılması, askeri bir ürün haline getirilmesi ve test edilmesi konusunda çalışılması gerektiğini söyledi.
TÜMOSAN'ın belli bir noktaya geldiğini dile getiren Kurt, sonrasında birlikte bir çalışmaya ihtiyaç olduğunu ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının (SSB) oluruyla sözleşmenin imzalanmasıyla 6x6 ve 8x8 araçlara yönelik motorun hazırlıklarının yapılmasına geçildiğini bildirdi.
Bunun için ciddi bir mühendislik maliyeti bulunduğunu ve sözleşmenin imzalanmasının beklendiğini anlatan Kurt, "Bütün bu konular bir baza geldi, el sıkıştık, imzalar atıldı. İlk etapta 450 beygir, sonra 550 beygirlik bir motorun ortaya çıkartılması da önümüzdeki süreçte belki yıl sonu, belki biraz daha önce oluşacaktır. Araç teslimatlarına, hatta 6x6 ve 8x8 araç testlerine bu motorla girmeyi öngörüyoruz. Bu da 2021'e denk gelecek. 2021 yılı içinde yerli motorla bir zırhlı araç gösterebileceğiz." dedi.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2016'da tanıtımı yapılan ve geçen yıl bir Afrika ülkesinden gelen siparişle seri üretimine başlanan zırhlı muharebe aracı "Hızır"ların ilk bölümü tırlara yüklenerek yola çıkarıldı.
Katmerciler'den yapılan açıklamaya göre, tamamen şirket tarafından geliştirilen, Türkiye'de segmentinin en güçlü zırhlı muharebe aracı Hızır'ın 20,7 milyon dolarlık ilk ihracat anlaşması Temmuz 2019'da imzalanmıştı. Anlaşma kapsamında teslimatların bu yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.
Sınır güvenliği için tasarlanan özel versiyonuyla Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine de giren Hızır, sınırları korumada aktif göreve başlamasından kısa süre sonra ilk ihracatını da fiilen gerçekleştirmiş ve bir dost ülkenin savunmasında görev üstlenmiş oldu.
Katmerciler, söz konusu projeyle bu yıl yüksek düzeyde ihracat geliri bekliyor. Şirket, yıl sonunda yaklaşık 45 milyon dolar ihracat geliri öngörüyor.
"HIZIR İLK ZIRHLI MUHAREBE ARACI İHRACATIMIZ"
Katmerciler İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, "Hızır"ların ilk partisinin araçlara yüklenerek yola çıkarılmasının ardından yaptığı açıklamada, "Hızır ilk zırhlı muharebe aracı ihracatımız oldu. Uzun yıllardır sivil ekipmanlarla elde ettiğimiz ihracat başarısını savunma alanında da tekrarlamak istiyoruz. Hızır ile yeni bir kapı daha açtık. Hızır ve farklı ihtiyaçlara uygun geliştirdiğimiz nitelikli diğer araçlarımızla bu başarının devamını getireceğiz. Sivil ekipmanda olduğu gibi savunma sektöründe de ihracatımızı artırarak Katmerciler'i büyütmek, uluslararası ölçekte marka bilinirliğimizi ve karlılığımızı yükseltmek, ülke ekonomisine katkımızı artırmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinden etkilenen Türkiye ekonomisinin hızla toparlanmaya başladığını, son sanayi verilerinin de buna işaret ettiğini belirten Katmerci, şirket olarak salgın sürecinin olumsuz etkilerini minimumda tutmak için aldıkları önlemleri başarıyla hayata geçirdiklerini ifade etti.
Katmerci, bu süreçte faaliyetlerini kesintisiz devam ettirdiklerine dikkati çekerek, önlemler sayesinde hiçbir istihdam kaybı yaşamadıklarını, kısa süreli çalışma ödeneği ve asgari ücret desteği gibi devlet desteklerinden faydalanmak zorunda kalmadıklarını bildirdi.
Aynı kadro ve artan performansla yollarına devam ettiklerini vurgulayan Katmerci, şunları kaydetti:
"Savunma sanayimiz, ülke ekonomisinin pandeminin yarattığı sıkıntıları atlatmasında başat rol oynuyor. Türkiye'nin en büyük şirketlerinin yer aldığı İSO 500 verileri de bunu ortaya koydu. Biz de üretimimizle, yüksek ihracatımızla normalleşme sürecine katkı sunan şirketlerden biri olacağız. Türkiye bu zorlu süreci başarıyla atlatacak. Zaten bunun somut işaretleri de gelmeye başladı. Bunca yıldır büyük zorluklara göğüs germiş ve her defasında güçlenerek çıkmış Türkiye, devleti ve milletiyle büyük bir ülkedir, pandemi sürecinden de güçlenerek çıkacaktır."
Katmerciler'in her zaman ihracata özel önem verdiğini ve gelirlerinin yarısından fazlasını ihracattan elde etmeyi stratejik hedef olarak belirlediğini aktaran Katmerci, "2020 yılı, 40-45 milyon dolar seviyesiyle en yüksek ihracat yaptığımız yıllardan biri olacak. Savunma araçlarımızdan aldığımız destekle bu ihracat performansını büyüterek sürekli hale getirmeyi ve toplam gelirler içindeki payını artırmayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.
"HIZIR, SEGMENTİNİN EN GÜÇLÜSÜ"
Tanıtımı Kasım 2016'da düzenlenen 3'üncü High-Tech Port by MÜSİAD fuarında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan ve büyük beğeni toplayan Hızır, Türk savunma sanayisinde sınıfının en yüksek motor gücüne sahip, en güçlü taktik tekerlekli zırhlı muharebe aracı olarak dikkati çekiyor.
Tamamen Türk mühendisliğinin ürünü olan Hızır, mayın ve el yapımı patlayıcılara karşı yüksek koruma sağlayan, balistik açıdan güçlendirilmiş, yüksek manevra yeteneğine sahip, 4x4 konfigürasyonunda, 400 beygir gücünde, beğeni toplayan bir zırhlı araç olarak yer aldığı her platformda öne çıkıyor.
Hızır, kırsal ve kentsel alanlardaki yoğun çatışma koşulları altında yüksek performans gösterecek şekilde tasarlandı.
NATO standartlarında geliştirilen ve tüm performans ve patlama testlerinden başarıyla geçen aracın mayına karşı üst düzey koruma sağladığı, yurt dışı bağımsız bir test kuruluşu tarafından test edilerek de onaylandı.
Hızır aynı zamanda, komuta kontrol aracı, kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer (KBRN) aracı, çeşitli silah sistemlerinin kolay entegre edildiği silah taşıyıcı araç, ambulans aracı, sınır güvenliği aracı, keşif aracı ve benzeri çeşitli konfigürasyonlar için çok yönlü, düşük maliyetli ve kolay bakım sağlayan bir platform araç olma özelliğine sahip bulunuyor.
İnsan kör olabilir,doğuştan olur,sonradan bir kaza neticesinde veya bir hastalık neticesindede olabilir. Buna kaderde diyebiliriz! Nankör olmak bir tercihtir yani kişinin kendi tercihidir!!! Tumosan' nin kurucusu rahmetli Erbakan hoca' yi bir kez daha anarken, Devletimizi yöneten ve milli kalkinma hamlemize katkida bulunan tüm vatanseverlerimizi canı gönülden tebrik ederim. İstikbal goklerdedir... ALLAH'a emanet olun...
Batık diye kol kestiğim firma bile sattığım fiyatın %10 yukarısında, tavan gidenleri demiyorum bile.
https://www.youtube.com/watch?v=3gjnlmsP8X0
anladım ki daha dolmamış çilem!
polho
bıçak sırtı gibi duruyor
olurda yukarı yaparsa
kışın bitmesi baharın gelmesi
gecenin bitip sabahın olması gibi
çölde yağmur yağması gibi bir şey olur.
vel hasıl tam trend değişimi noktasında duruyor
gördüğüm o.
bu hafta sonuna kadar yukarı yapamaz sa yandı gülüm keten helva.
gözde
trgyo
prkab
tavan
Böyle yanlış hiç yapmamıştım
adını anmadığım hisselerde bile kendime söyleyebileceğim şeyler vardı
polho da o da yok
Işimiz küreciliğe kaldı.
yanlılşta neden ısrar ederim kendimi anlayamıyorum
prkab eksiden artıya geçince kaldırılacağını gördüm.
patronu tanımıyorum
hisseyi spekülatif hareketleriyle tanıyorum
firmaya ucuz diyemiyorum
bu nasıl bi karardır allah aşkına.
Rabbim sabır ver bana
pengd. %215 e yakın bedelli sermaye artırımına gidiyor
hisse de olup tavanlar görüp %hesabını bilmeyenler var
Hesabınızda kaç lot hisse varsa aynı sayıda rüçhan hesabınıza girecek.Bedelli artırım oranı rüçhan miktarını değiştirmez.
şu yukarıdaki gönderiyi görünce önce zıvanadan çıktım, sonra olması gerekeni yaptım.
Sermaye artırım oranı %214
1000 hissenize 2140 rüçhan verilecek
verilen her rüçhana 1 tl bedel ödeyeceksiiniz.
net 2140 tl yatırracaksınız
süreç sonunda 3140 adet hisseniz olacak
fiyatı piyasa belirleyecek.
çok küçük küsüratı da varmış
214..748 / %215 'e yuvarlayın küsürattan bişey çıkmaz kafanız karışmasın
1000 hisseye 2150 rüçhan verilmiş gibi hesaplayın
1000 hisseniz varsa 2150 tl yatırın
üzeri küsürat oalrak hesabınızda kalır
sizinde süreç sonunda 3150'ye yakın hisseniz olmuş olur.
Ne kadar lot o kadar rüchan gelir yanlış yorum yazmayın
MI 8 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yazınca da bunu dediler, bir tane değilller, bu adamlar kazanıyorlar.
Demeseydiniz keşke, kürecelikte küreselcilikte sınıfta kaldı. Arkadaşınız sn.Kalav in ve sizin muhabbetinize takılıp buraya geldim.Hatta tmsn hisselerimi %20 kârla satip hastasi olduğum az lotlu ve kârli bir şirket olan gedza ya geldim ... Size yaptığı öneriler ve sizin ona gosterdiginiz samimiyet , ona güvendiğinizin belirtisi olduğunu düşündürdü bende.
Ancak, sizin onun önerilerini kabul etmemeniz ve daldan dala gezerken zaman ve olası kârlardan payınızı almamanız üzücü bir durum.İnsallah ALLAH nasibinizi bol verir.Ben alacağımız nefesin bile sayılı olduğunu düşünenlerdenim. Allah'a emanet olun...
Dostum bunu bilmek zorunda değiller ki
Bende bilmiyorum ve bilmeyi de hiç düşünmüyorum. Öyle bir durumda nasıl olsa nekadar mangır yatırılması gerekiyorsa haber veriyorlar.
Sen bunlara kafa yorma bence.
Son 1 2 aydır borsada kazanamayani dövüyorlar.
Sende biliyorsun ki beklemeden olmuyor bu işler.
Ve her nekadar Thejackalav sevmese de nasiplen ötesi yok.
Hemen hemen çoğu hissede senin trgyo benzer grafik var
https://i.hizliresim.com/WwR5lb.jpg
Nasibinde varsa burdan trgyo uluuun vs gibi devam edende oluyorsun yoksa satıyorsun ya da bekliyorsun.
Hayırlı kazançlar
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
SM-A107F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
forumdaşım problem şu, güvenle alakası yok, kalava güveniyorum, bugüne kadar olduğu hisselerde lafını yere düşürmemiştir
buna şahidim
yalnız
olduğu hisselerden daha potansyel olanları bulabilip alıp sattığım da bir gerçek.
madem görüp çıkmışsınız hangi hisseyi nerede alıp sattığımıda görmüşsünüzdür diye düşünüyorum
şu da bir gerçek ki, parayı birilerinin arkasına takılarak değil piyasa da kazanabilmeliyiz, ben öyle inanıp öyle hreket ediyorum.
varsa nasipte verir rabbim,
"Yillar once Turkiyedeyken okudugum fikra hatirima geldi nedense. Koyun birinde koy imami evli bir kadina ilisiyormus. Dedikodular havada ucusuyorken kadinin oglu dayanamayip babasina durumu anlatmis. Babada gayet sakin cevap verirmis. ""allah cezasini verir"" diye. Bugun oyle yarin boyle oglan gorurki babasi devamli boynuzlaniyor, birgun gizlice camiye gider minarenin merdivenlerine samaan serer. namaz vakti gelende imam zor zahmet cikar minareye ama ayagi kayip yere duser ve rahmete gider. Her neyse, baba ile ogul bir are gozgoze gelir ve baba derki "' gordun mu bak, bendemedim mi"" Ehh cevabi tahmin edersiniz herhalde "" sen dahaa cok beklerdin............"":kahkah:
Para eden, bilgi ve doğru zamanda doğru yerde olmakla alâkalı diye düşünüyorum, bugün Dünya'da bilgiye ulaşmak kolay,istihbarat teşkilatlarının bile bilginin %90 ni açık kaynaklardan aldığı bir çağdayiz .Birinden bilgi alırsın , teyit etmek için araştirirsin, doğru olduğuna ikna olursan bilgi kaynağına inanırsın. Bu birinin peşinden gitmek anlamına gelmez.
Ayrıca, burada bir şirkete güvenerek ortak olma durumu var.Yani bir şirketin peşine takılma durumu oluyor...Amaç ne? Nasiplenmek...Tabi nasipse! ALLAH'a emanet olun...