Bugün alınan tl mevduat oranları
32-45 gün için 1m üstü
Burgan 17,75
Aktif. 18,20
Vakıf ÖB 18 ,6.95
dolar alırım için toplan 20,03 mevduat karşılığı, stopaj hariç
17 mart vadeli bağlandı
YTD
Bugün alınan tl mevduat oranları
32-45 gün için 1m üstü
Burgan 17,75
Aktif. 18,20
Vakıf ÖB 18 ,6.95
dolar alırım için toplan 20,03 mevduat karşılığı, stopaj hariç
17 mart vadeli bağlandı
YTD
Bugün Tbank çalışanı olan komşum '' 6 milyon tl. mevduatı olan müşterimize 18 oran alamadık. Kendisi kızdı ve eft yaptık '' dedi.
Demek ki neymiş , aralık 2020 de bilanço güzellemesi için verilmiş en yüksek oranlarmış eski oranlar. Bankalar mevduat faizlerini düşürürken kredi faizlerini yükseltiyorlar.
Gerile gerile '' biz ingiliz bankasıyız. Prensiplerimizden taviz veremeyiz . Bizim şartlarımıza uymayanlarla çalışamayız '' diyor.
Peki bizde TÜRK insanıyız. Ne yapacağız şimdi. Sen bu ülkenin insanına kendi şartlarını dayatamazsın. Ancaak bu ülkenin kanun ve mevzuatına uymakla yükümlüsün.
Misal ; sana parasını emanet eden ( mevduat yapan ) insana özel hayatla ilgili sorular soramazsın. Kredi vermiyorsun ki, aylık kazancınız ne kadar diye sorulan soruya 5 bin tl. diyen müşteriye '' bu beyanı gn. md.lük kabul etmez, zaten bu mevduatla aylık 15 bin tl. aylık faiz geliriniz oluyor '' diyor. Yahu senin gn. md.lüğün benim gelirimi nasıl sorgular ? Sana ne benim gelirimden. O zaman sizinle çalışamayız diyor. çalışmayalım zaten . Vereceğin 1 puanlık faiz farkı için senin esirin mi olur bu millet.
Yoldaş , sadece 3 bankadan oran almak ihtiyacı duyduğum için başka bankadan oran istemedim
Vade olarak geçen haftada yazdığım gibi mart sonu stopaj ve 1 .dönem sonu olduğu için hedefim bu
Tarih oldu , bu tarihte belki uzun bağlarım ( 3-6-9 ay gibi )
Bu bankaların dışında diğer arkadaşların yazdığı gibi hsbc bankası iyi oran veriyormuş
Misal , internet bankacılığı talep etmeyen müşteriye anne kızlık soyadı soramazsınız. Soruyorsanız artniyet vardır. Verilerin işlenmesine rıza vermiyorum seçeneğini işaretleyen müşteriye '' böyle bir seçeneği kabul etmiyoruz '' diyemezsiniz. O matbu belgeye boşuna mı koymuşlar - kabul ediyorum- kabul etmiyorum- seçeneklerini.
Kaç yıldır bu ülkenin nimetlerinden faydalanan ancak ilk defa piyasada en yüksek veren banka konumuna gelmenin arkasında acaba , giderayak olabildiğince müşteri kaydederek kişisel veri elde etmek midir ?
Bugün öğleden sonra araştırmaya başladım, dediğin gibi Hsbc nin dcd oranları daha iyi görünüyor .Vakıf öb de usd/tl 7.14 civarlarındayken 6.90 a 20.00, 7.00 a 21.50 7.05 e 22.80 verilmiş 9 mart vadeli.Siz mümkün olduğunca riski düşük tutmayı tercih ettiniz sanırım 6.95 ile.Citi 3 ay vadeye dün euro da short açmış 8.664 ten 8.175 e düşüş beklentileri var.Eğer öngörüleri tutarsa euro/usd paritesi sabit kalırsa usd de 6.80 beklentileri var demektir.
oran ve vadeleri karşılaştırmak için aldığınız teklifleri ister buradan ister özelden yazabilir misin?
https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-609414
Memo gardaş
8 mart için bana da opsiyon primini daha yüksek verdiler ( 8 marta 3800 tl ilen 17 mart 3500 tl gibi )ama dolar almaktan ziyade mevduat oranını yükseltmek olduğu için
8 martı kabul etmedim , 17 mart olsun istedim , bu tarihte dolara geçebilirim ama beni çok yoracağını sanmıyorum , umarım dolar
çok düşmez ve çok yükselmez benim pozisyondan bağımsız olarak istiyorum
ama sen dolara geçmek istersin 7 veya 7.10 dan hem iyi prim alırsın ve de dolara geçme şanın daha yüksek olur
ben doların 6,80 civarına kadar düşeceğini düşünüyorum ve bu seviyeden sonra aşırı yükseliş beklemiyorum ,
eğer MB tutarlı başlangıcını devam ettirirse
kesinlikle YTD
normalde forumda seviye konuşmak doğru değil , ama %10 max yükseliş diyebiliriz ,
NŞA
MB nin piyasaya dostu açıklamaları , enflasyon hedeflemesi , yüksek doların zarar verdiğini beyan etmesi , reel faiz konusunda olumlu yaklaşımları sayabiliriz .....
Tersi durumlarda sürekli yükselir ve önü alınmaz , bunu acı tecrübe ile yaşadık 2018 den bu yana
ayrıca yüksek döviz kuru ile ihracatın artışına inanmıyorum
YTD
arkadaşlar ben çok yazan ve yazmayı çok sevenlerden değilim beni caddenin bebeği ile karıştırmayın :) 18 marta görüşmek üzere
sağlıcakla kalın
Arkadaşlar hscb nin günlük eft limiti kaç tl, ücretsiz olarak sadece mobil uyguladanmı eft yapılabiliyor,şube muhtemelen ücretlidir.
Enflasyon %15...sepetteki gida orani %26 e çıkmış .
Enflasyon 15 bizim net 17,1 şubatta 15,5 enflasyon olur mecbur mb faizleri arttıracak 18 yaparsa bankalarda 19 yapar bence 19 un üzeri yok yıllık burūt 19 bulursak bağlamak lazım
Tabi Biden bize martta bir kazık atmazsa
Aktifbank la çalışan varsa, elindeki bonoları uzun vadelilere çevirebilir. Dünden itibaren 28 haziran 2021 vadeli %18 faizli ve %5 stopajlı bono veriyor.
Aktifbank dan 176 gün 18 faizle bağlayan çok kişi var temmuz sonuna kadar faizler artmaz diye
Ben 18 şubatta artacağını bekleyenlerdenim
Vakıfbank 1m+ %18 oran ile 35 gün Temdit edildi.
Kibristaki bankalarda bile mevduat faizi 20 olmus
bugün HSBC den oran alan oldu mu acaba? 18 e düşürdüklerini söylediler bana.
süper bono'dan haberi olan var mı ya?
investing.com forumunda biri %24 faizi olacak demiş.
ne zaman olur acaba
parayı da yeni bağladık...
Süper bono falan yok arkadaşım, bu iktidar vatandaşa ne zaman ekmek yedirmiş ?
O geyiği ortaya atan kişi Devrim Zelyut'un youtube videosuna konuk olarak aldığı Remzi Özdemir.
Investing'deki bebelerde orda konuşulanları gerçek sanıp caka satmaya çalışıyor muhtemelen.
Remzi'den başka kimsenin bildiğide yok zaten muhtemelen sadece bir tahminden ibaret.
ilgili video'nun linkini bırakıyorum vaktin varsa izle :
https://youtu.be/ZXy9fbxVvlQ
süperbono sadece merkez ben dolar almaya başlıyorum rezerv için dediğinde kur zıplamasın diye düşünülüyor olabilir.
çıkacağın sanmam. 24 bu iş için çok az. şuan 18 zaten.
En sinir olduğum konu ; bir konuda uzmanlığı olanların insanları bilerek yanlış yönlendirmesidir. İnsanlara önce güven vererek inanmaları sağlanıyor sonra bilerek kendi beklentisi doğrultusunda yönlendiriyorlar. Oysa doğruyu söyleyin , vatandaş sizi dinler veya dinlemez kendi bilir.
Doların düşeceği çok ortada iken hergün 2-3 kez video yayınlayarak '' sakın elinizdeki doları kaptırmayın bunlar silkeleme hareketleri daha çok yukarılara gidecek vb. '' diye diye insanları oyaladılar. Sattırmadılar. Ne oldu şimdi ? Oysa bırakın 8,40 ları 7,75 lerde bile sattırsalardı alternatif getiriyle şu an aynı parayla daha çok doları olacaktı insanların.
Şimdide dolarda yaptıkları hareketin aynısını faizlerde yapıyorlar. Aman süper bono çıkacakmış. Amaç o kadar açık ki ; 8,50- 8 aralığından sattıkları dolar paralarıyla borsada ve bono da yaptıkları SÜPER gelirle bizlere '' şimdi dolar tutulmaz, süper bonoyu kaçırmayın '' diyerek güya yardımcı olmak adına aslında bizlerin satacağı 7,15 lerden dolarları ceplerine dolduracaklar. Süper dediğiniz ortada adı dolaşan ama kendi görünmeyen bonodan kazanacağınız para , sattığınız döviz zararını karşılayacak mı ?
Ama döviz bozmadan zaten elinde TL. tutanlar için bulabildiği her yüksek faiz bir kazançtır. En güzel yatırım kendi içinize sinen , aklınıza yatan yatırımdır.
Mahfi hoca bile söylemiş enflasyon artıyorsa banka mevduat faizleri de artar bloomberght ye çıkanların %90 ni sahtekar ve palavraci yok sabit birakacakmis mb ben inanmıyorum ve 18 şubatta mb faizleri yükseltecek Tabi bu benim kendi fikrim kimseyi bağlamaz