İnşallah haklı çıkarsınız ilk hacimli hareketinde yan koltuktayım.
Printable View
En az [emoji817] defa belirttigimiz gibi MU gene sahnede hevesleri kursakta birakmayi basardi
Sent from my iPhone using Tapatalk
Asıl sıkıntı piyasanın yönelmemesi buna,sabah sadece 700 bin lotla hisseyi durdurmayı başardılar yani adam gibi iştah olsa kesemezlerdi önünü hal böyle olunca da yavaş yavaş endeksin gün içindeki dalgasıyla beraber getirdiler dünkü yere.Olacak iş değil ama resmen kendi parasına düşman adamlar.Şu hisse çok rahat 20 tl üzerinde trade edilebilir normal şartlarda.%30 açıklık ve takasın çoğu parkta.
https://i.hizliresim.com/10wanmg.jpg
Aynı sektördeki 2 şirket >>> Gözde girişim bir çok açıdan daha iyi durumda olduğu halde..>>24,20.-TL.....9,31.-TL......
Piyasa nötr e inerse bizimki 8 .xx lari görecek gibi.
Cok büyük baskı var,çok büyük.
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Piyasa değerinin 2 katı kar ve durum budur beklenti gerçekleşti savaş var kısaca bahane çok bizde sabır yooook.
Bilançoda sahtekarlık yapmışlar ,
7,5 mia kar değil eksi - 2.3 mia mış,
F/K aslında 8 bucuklardaymiş da spk ya yakalanmış gibi fiyatlaniyor hissemiz .
İki gün üst üste gün içinde gördüğü en düşük fiyattan kapanması yeniden 9 un altına sarkma riskini de beraber doğuruyor. Hacimin düne göre düşmesi olumlu ancak yükselen bir piyasada alım gelmemesi hoş değil ve tahta satıcılı kapandı. 9.35 seviyesi önemli bugün test edildi ve satış yedi, 9 günlük hareketli ortalama geçilmeden ve üzerinde 3 gün kapanış olmadan kalıcı bir yükseliş zor görünüyor. Kritik olduğunu düşündüğüm 9.55 seviyesi şimdi oldu 9.35.. YTD.
8.95.. 9.00 ın altı bir kapanış hoş durmaz.. İtalyan çukuruna yeniden düşmese iyi olacak.. YTD
Murat Ülker kendine kendine oyalanıp duruyor işte, düşmesini istemiyormuş da yoğun satış dalgası varmış gibi de bir hava yaratıyor devamlı...Bu karlılığı kendisi de zaten pek benimsememiş durumda , çok net belli oldu..Bu bilançoyu bu şekle dönüştürürken yaptığı oyunları en iyi kendisi biliyor....yoksa öyle bir esas faaliyet karına günlerce tavan kitlemesi gerekirdi böyle bir hissenin...
Yeni trend bu.. gayrimenkul ya da borsadaki iştiraklerinin değerlenmesi ile fiktif kar yazmak.. Çok iyi bilirler bu işleri.. nasılsa temettü yok, bedelsiz yok, olsa olsa borsa yatırımcısına bedelli düşer.. 9 aylıkta ülker bilançosunda neler yaşandıysa bunda da olabilir hepimiz biliyoruz.. HDFGS ye bir bakın rasyolar nasıl alt üst oldu.. kelepir denecek kadar ucuz bir hisse sadece bir sonraki bilançoda olağanüstü pahalı bir hale getiriliyor.. nasılsa her şey fiktif .. her şey kağıt üzerinde .. borsa gariban vatandaşın cebindeki son kuruşlarının tokatlandığı bir yere dönüşmüş, asrın soygunu yapılıyor, SPK, yargı seyrediyor. Önerim net olarak şudur: Kötü yönetilen şirketlerde imtiyazlı hisse kaldırılsın, sürekli bedelli ile küçük yatırımcıdan para tokatlayıp bu parayı bir iki yıl içinde şirketten cebine hortumlayan şirket patronları nitelikli dolandırıcılıktan yargılansın. NOKTA.
Yükselişler patronun aşağıdan topladıklarını nakte çevirmek için düşüşler ise yukarıdan satılanları yerine koyabilmek için.. yükseliş ve düşüşü sağlamak için haberler, bilançolar, bedelli ve bedelsiz sermaye artışları, ortakların hisse satışı, alışı vs her şey kullanılıyor.. şirketlerin kazançlarından çok daha fazlasını patronlar borsada kazanıyorlar.
Bilanço ve hemen ardından yeni iştirak haberleri.. huylandım bir gariplik var diye.. bu kadar güzel (!) bir bilançonun ardından iştirak haberleri.. bu bilançonun yüzde 25 i gerçek olsa hisse 3. tavanını çekmişti sadece PD/DD ve F/K ya bakıp bilançoyu incelemeyenleri içeri alıyorlar.. ne olur? her şey mümkün ancak sonu hüsran olur.. Akılla izanla açıklanamayan bir fiktif kardan bahsediyoruz ve şirketin kasasında kuruş nakit yok. Nakit ve nakit benzeri varlığı sadece sadece 60 bin TL, patron kasada para bırakmamış hepsi yatırımda :) Bunca boş güzellik ve yeni iştirak haberleri bana bayağı abartılı geldi. Ters köşe olmaktan korkarım o yüzden fiyat şimdilik 9.35 üzerine oturmadan parmağım kıpırdamaz. En son 2014 te bedelli yapmış.. bunca nakit azlığı nedir? habire yatırım yapıp büyüyor :) iştirak satışlarından ne geldiyse Yıldız holdinge gitti. Mart 2021 Yıldız Gözde nin yüzde 6 sına tekabül eden hise senedini borsada sattı. Bu iş bence normal değil. YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Bir çok hisse çılgınca yükseliyor çılgınca düşüyor ben o boyutta değilim, aynı işlemler bunda da olur, bir bedelli haberi hisseye nasıl etki yapar? Ya da olmazya çünkü kasa tamtakır.. bir temettü haberi hisseye nasıl etki yapar. Bu tür hisselerde fiyatı patron belirler.. istediği gibi.. F/K 0.1 olsa ne yazar bana ne faydası var, kasa boş bir dünya fiktif kar var. YTD
Payları satsa fiktif gercek olacak..önemli olan patronun niyetive dolayisiyla pozisyonu
Şahsi görüşüm, bilançoda kar gibi gözüken o rakamı KY ye hiç koklatmadan sadece bedelsiz sermaye artışı yaparak ve kağıt parçası dağıtarak işin içinden sıyrılır...Adam, yatırımcı karşıtı bir karakterde, yılların şirketi Ülker bile geçen sene zorla 80 krş temettü dağıttı ..Dağıttı da ne oldu ?? Türkiyenin en çok tanınan markasına ait bir hisse borsada halen 15.-TL lerden işlem görüyor, 2013 te de yani 9 sene evvelde 15 TL idi, bu mu iyi şirket ?? güvenilen gıda şirketi ??? Piyasa bütün gıda şirketlerini ön plana koyarken Ülker 1,5 SENEDE 26,75 TEN 15 TL YE DÜŞTÜ.....:plc::vk::vk:....Murat Ülker'in dışardaki yaşamını bilmem ama, Borsada ki güvenilirliği kesinlikle tartışma götürür...
Tartışma götürmez demek istediniz sanırım :) Ticaret helal diye 1 kuruşa alıp 5 kuruşa satmayı da helal sayan bunun hesabını vicdanına çok da huzurla verebilen kalabalık bir sermaye grubu var. Ben bu kişilerin müslümanlığını sorgularım. Burada herkesi çeşitli vesilelerle kandırıp soymanın adı ticaret değil, yalan içi boş iyi haberler pompalayıp hisseyi yükseltmek, hisse satışı deyip hisseyi düşürürken milletin cebini boşaltmak ticaret değil. Anlayacaklar ama ancak cehennemde
Harika özet.Tşk.ler.Say.tahminci.
Yıllık karın yarısından fazlası Pentanın borsadaki değer artışından yani fiktif olmasına rağmen 7.4 milyar kar çok yüksek bir kar....Bu karın kurumsal gelir vergisi bile yaklaşık 1.5 milyar tl eder....Gözde bu kadar gelir vergisi ödeyecekse kağıt üzerindeki kar gerçeğe dönüşmüş olmuyormu ?
Galiba Gözdede oltaya geldim.
Tüm umudumu kaybetmek üzereyim.
Daha da alayım mı , elimdekileri bosaltayim
mı ?
Karar da veremiyorum.
Bilanco dipnotlarini henuz detayli incelemedin. ..Matruska gibi ortak ve istiraklari birbirlerine karismis bu tur girisim sermayeli sirketlerden biraz mesafeli duruyorum. ...
Fakat 7.5 milyar karin 4-5 milyari fiktif olarak kabul edersek istiraklerden gelen 2-3 milyar TL arasi gercek deger artisi ve karlar yinede guzel sayilir.
Biste göre şimdilik fiyat hareketlerini kasıtlı olarak geciktiriyor, bu da bir taktiktir, günlük takip edenleri yıpratma, psikolojik olarak KY yi satışa zorlama taktiği..Bütün hisse senetleri yemyeşil oluyor hatta bazıları ++%7-%8 yapıyor, bu onları izledikten sonra yavaş yavaş eksiden pozitife doğru yükselmeye başlıyor....
Nedense 10 senedir nerdeyse ayni taktigi uyguluyor[emoji1]..sabretmeye devam..bu tahtada uzun suredir olan biri olarsk naçizane tavsiyem..söyle %20-30 luk ziplamalarda mutlaka kari cebinize koyun derim..bak hareket basladi yanilgisina düsmeyin sakin..tecrübeyle sabit[emoji6]..yoksa bu tahta çekilmez cidden..sadece umut realize olan bisey yok..ytdegildir
https://i.hizliresim.com/h4nqx7p.jpg
3,5 ay içinde günlük bazda 7 kez 200 milyon Türk lirası hacmi aşabilmiş....
Haftalikta satış veriyor indikator.
En az 13 hafta düşüş demek, ilk iki hafta düşmüş zaten,eğer teknik çalışırsa ??? en az 11hafta daha düşüş muhtemel.
Bu cuma kapanış çok önemli
*Bugün, 100 hisseleri içinde en çok düşen hisse durumunda* ...........Böyle bir bilançoyla her gün en çok düşenler grubu içinde olmayı becermek de kolay değildir, enteresan bir tahtacı ....
Kısaca adam diyor ki, ''Benim canım isteyinceye kadar hisse de sıkılmadan sabredenler, ilerde parayı kazanacaktır ''
Dun günlük para çıkışı listesinde 4.950 mio ile ilk 30 daydı
Üstteki mesajimda kastım haftalık MACD aşağıya kesti.
İ
Burada daha net görünüyor Ek 28357
https://www.hizliresim.com/
Buradan yükleyebilirsiniz.
İştiraklerinden MAKTK güzel bir bilanço açıkladı, yıllık bazda karı yüzde 263 arttı, net kar 23.615.495 TL.
Hissede baskı kurulmuş durumda yükselen piyasada artırmayarak yatırımcıların sinir uçları ile oynuyorlar.
Esas pozisyonumu 9.03 geçildiğinde alacağım ancak bugün bir miktar alım yaparak yeni bir pozisyon açtım.
Moral bozacak bir durum olduğunu düşünmüyorum, patron bilançoyu kullanıp kendi için tahtayı yükselttiğinde bundan hissede olanlar da kazanmış olacaklar. YTD
[IMG]https://i.hizliresim.com/8l807j6.jpg[/IMG]
Gelir vergisi ödemeyecek olması büyük avantaj.. ancak elbette iştirakleri aracılığıyla dolaylı olarak ödüyor. Fiktif karının aslen net ne kadar olduğunu bilemeyiz ancak hisse yükselmeye başlarsa cilalı da olsa finansal rasyoları sayesinde sağlam bir trend yakalayabilir. Hala bilanço hareketini yapmış değil. Abi YILDIZ holding ne derse o olur. Hayırlısı bakalım. YTD