NOT : Test calısması hesaplamalarda yanlıslık olabilir.
Teminat = takasbank teminat (x1) , komisyon 0.000115 üzerinden hesaplanmıstır.
Ek 28996
Printable View
NOT : Test calısması hesaplamalarda yanlıslık olabilir.
Teminat = takasbank teminat (x1) , komisyon 0.000115 üzerinden hesaplanmıstır.
Ek 28996
Garanti fonu ödememesi yada uzun vadeye yayarak ödemesi arbitrajcı için sıkıntıyı hangi aşamada doğuruyor. Akşam 18:05 de fiyat eşleşecek. Sonraki 2-3 gün içinde t süresi ne kadarsa artık hisseler ve kontratların parası yatırılacak. Burdan bakınca sorun yok gibi. Ancak bu fiziki teslimat yada nakdi uzlaşı kısmını tam anlayamadım. Öyle bir değişiklik olursa arbitrajcılar çok zarar eder. Yada sistem çöker gibi yorumlar okudum ama tamda anlayamadım. Anlayabilen varsa anlatırsa çok makbule geçer.
B_B
@BearBull26
·
1d
#spot & #vadeli Ekim2022 vade
oran olarak dikkat çekenler
GUBRF
ISFIN
ODAS
TKFEN
DOHOL
https://pbs.twimg.com/media/FeP5V4MW...png&name=small
Teminat = takasbank x1
Komisyon 1/10000
Saat : 11:25
https://i.ibb.co/zPkrbJ9/arbing.png
Selamlar hocam, geliştirdiğimiz bir side-project için erişebiliyoruz diyebilirim.
Bir süredir deniyorduk fakat cok fazla vakit ayıramadık arbitraj tarafına.
Ayrıca daha önce opsiyon, varant enstrümanları ile arbitraj denemiş kişiler varmıdır ? Müsait bir zamanda ben bunlarıda kurcalamayı düşünüyorum.
Saygılar
Varant tecrübem var, viop yerine varantlarla arbitraj açmayı düşündüm ama vazgeçtim. Tek ihraççı işbankası, kafasına göre at oynatıyor, son banka hareketlerinde alış satış marjını iyice açarak hatta işlem yaptırmayarak varantçıları kıvrandırdığını gördüm. Ayrıca zamanla fiyat erimesi olduğundan burada yaptığımız gibi bir ay süreyle tutmaya uygun değil. Tek avantajı kaldıraç oranı daha yüksek viopa göre. İyi hesaplanırsa teorik olarak yapılabilir elbette, robotla daha da kolay olabilir ama ben önermem, viopu tercih ettim kendim.
Varantlar kısavadeli vurkaç dışında ülkemizde bulaşılacak piyasa değil. Birkaç ay varantlarla uğraşıp az da olsa karla çıkabilmiş biri olarak yazdım bunu, ki varantta kar etmek borsaya viopa göre çok daha zor.
oranlar düşük olunca sayfa da boş kaldı.
yazan paylaşım yapan kalmadı.
SKBNK spot ve ekim vadeli fiyatı eşit, arbitraj pozisyonu olan varsa kapatabilir.
Hissesi olan varsa hisseyi satıp viop ekim kontratı alabilir, ay sonuna kadar 24 gün faiz kazanmış olur en azından.
ISFIN, ALKIM, ULKER, CCOLA ve TURSG Pay Vadeli Islem Sözlesmelerinde Yeni Vade Aylarina ait Sözlesmelerin isleme Açilmamasi hakkında gelen ViOP Duyurusu...
https://i.hizliresim.com/20larte.png
12 Ekim Çarşamba günü sabah itibarıyla VİOP Risk Parametreleri değişecektir.
https://www.takasbank.com.tr/documen...34629de77e.pdf
Aracı kurumumdan yeni oranlar geldi, yarından itibaren geçerli. Teminatlar düşmüş, geçen ayki banka rallisinde iki katına çıkarmışlardı, şimdi eski haline geri dönmüş oldu.
Oranlar iyi değil ama teminatları düşürmeleri teminata düşük faiz aldığımız için toplamda getiriyi biraz daha iyileştirmiş oldu
https://www.hizliresim.com/p0uj1a6]https://i.hizliresim.com/p0uj1a6.PNG[/URL]
Bu konuda bilgisi olan arkadaş var mı acaba ? Viop vadelide TLREF risksiz faiz oranı yerine swap faiz oranı referans alınıyormuş. Bu işin uzmanı böyle diyor.
Bu duruma göre faiz hesaplarken bayağı yanılmış olmuyor muyuz ?. TLREF oranı çok daha düşük..
en düşük bu ekim ayı arbitraj faiz oranlarını yakaladık.
%35 civarları
onu da teminat yatırdığımız nakite takasbank faiz oranı yüzünden
%26.50 kadar geriledi bu ay için.
en yüksek banka faizinden veya PPF dan daha iyi getiri yinede.
geçtiğimiz aylarda %50 ve üzeri çok oranlar yakaladık.
hatta %85 bile yakaladık.
ama her ay böyle olmadığını gördük.
kasım ayını umutla bekliyoruz ne oranlar çıkacak diye.
Halbuki Nuri bey aylık swap faizi olan %49 oranı dikkate alıyor.% 15 dediği gecelik.. Sonuçta yurtdışından gelen yatırımcı TL swap yaptığı zaman maliyeti bu rakam. Bunun üzerinden makas oluşuyor. Swap faizleri düşünce de arbitraj cazibesini kaybetmeye başlıyor. Makas daralıyor kısaca. Yanlış mı düşünüyorum..??
Açığa Satış Yapmanın Şartları Nelerdir?
Açığa satış yapmak isteyen yatırımcının yerine getirmesi gereken belli şartlar vardır. Bu şartlar şu şekildedir:
1-Açığa satış yapmak isteyen yatırımcı Kredi Sözleşmesi imzalamak zorundadır.
2-Açığa satış yapma izni aracı kurum tarafından verilir.
3-Açığa satış limiti aracı kurumun uygun gördüğü şekilde paylandırılır.
4-Günlük Açığa satış yapan yatırımcı mesai sonunda pozisyonu kapatmak durumundadır.
5-Bu çok önemli ; Açığa satış işlemi gün sonunda kapatılır, açığa satış yapılıp pozisyon aynı gün kapatılmadığında, açığa satışı yapılan kıymetin ödünç olarak temin edilmesi gerekliliği vardır.
Peki Ödünç işlemi nedir?
Ödünç İşlemi Nedir?
Ödünç işlemi, mevcut hisse senedini belli bir süre için başkasına ödünç verdikten sonra aynı sermaye piyasa ürününü geri alma durumudur. Ödünç işlemi uzun vadede portföyde bulunan ancak kazanç getirmeyen ürünlerden getirilen ek gelir olarak sayılır.
Ödünç verilen portföyde ilgili kişiye komisyon ücreti çıkması da söz konusudur. Ödünç işleminin yatırımcıya sağladığı bazı avantajlar vardır. Bu avantajlar şu şekildedir:
Hatalı işlem en aza indirilir.
Arbitraj olanağı sağlanır.
Portföy koruma imkanı sağlanır.
Piyasa düşüşünden faydalanabilme sağlanır.
Ödünç işlem için gereken teminat her yatırım ürünüyle yapılmamaktadır. Ödünç işlem yapılabilen teminat türleri şu şekildedir:
Nakit ( Türk Lirası, Dolar, Euro )
Hazine Bonosu
Devlet Tahvili
Pay Senedi
Bu teminatlar ile ödünç işlem yapılabilmektedir. Yatırımcıların dikkat etmesi gereken husus ancak ödünç işlem ile açığa satış aynı işlem değildir.
Aracı kurumunuzdan detaylı bilgiyi edinebilirsiniz.
Borsa İstanbul'da çalkantılı dönemlerde uygulanmaya başlayan "Borsa açığa satış yukarı adım (up-tick rule) kuralı" ile ilgili detaylar merak ediliyor. Açığa satış yukarı adım kuralı nedir?
1-Daha çok volatilitenin yüksek ve satışların ağırlıkta olduğu dönemlerde gündeme gelen yukarı adım kuralı, pay senetlerinde açığa satış nedeniyle yaşanan düşüşleri azaltan bir uygulama olup, satış baskısını kısıtlamak için uygulanıyor.
2-Gündemdeki açığa satış işlemi, açığa satışa konu olacak sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen işlem fiyatından daha yüksek bir fiyat üzerinden gerçekleştirilebiliyor.
3-'Yukarı adım' (Uptick) kuralı da açığa satış işleminin, hissenin en son gerçekleşen işlem fiyatından daha yüksek bir fiyat üzerinden olması kuralı olarak adlandırılır.
4-Hissenin son gerçekleşen fiyatı bir önceki fiyattan daha yüksekse, açığa satış son gerçekleşen fiyat seviyesinden de yapılabilir. Yukarı adım kuralı açığa satış nedeniyle hisse senetlerindeki düşüşleri azaltan bir tedbir olarak uygulanıyor.
Ekim ölü bir ay oldu.
Kasım için bugün bir miktar (ekim vade viop al, kasım vade viop sat olarak) %36 oranla ISFIN ve AKBNK yatırdım, spot alış daha kötüydü, ay sonunda hisseler uzlaşmadan alınsın.
bir sorum olacaktı. diyelim ki viopta 30,11 vadeli 100 kontrat 3 tl den bir hisse sattık ..5 gün sonra hisse 2,50 ye düştü.
o zamanda yine aynı miktar kontrat alarak kar etmiş olur muyuz ?
Niye böyle yazdınız anlamadım. Ekim vade 8,06'dan alış, kasım vade 8,30'dan satış kontratı aldım. Spot fiyatı beni ilgilendirmiyor, ekimin son günü 8,06 maliyetle hisseler hesabıma gelir, kasımın son günü 8,30 fiyatla hisseler gider, aylık yüzde üç kar bana kalır.