bir kaç gün zor
şu yoncayı bi düzene bağlasınlar nerede oturacaksa otursun sonra bakarız
Printable View
Memedabi gelmiş, emniyet kemerlerini takın
yarın tatil o zaman bugunde doldur boşalt devam .
16.00 kadar makinalarla al ver ışık saçsın badem spor.:)
1.14 üzerinde tutmayı çalış ,
tutarsan ben 1.24-25 yapıcam adios sanço:wave:
tatar memed porföy boş tahta taşımıyorum duruma göre şort ta takılıyorum ,dolar,gram altın mevcut ,
unuttuğum para ile luna aldım.Spotta mal almak için beklemedeyim ama daha erken benim grafta
Yonca birinci etken de . Bir de şu nato İsveç Finlandiya zimbirtisi daha önemli su anda.. bizimkinin her zamanki u dönüşü olacak mı bakalım..Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dow 32.500-31.500 daha önce verdiğim bantlara sıkıştı bir tarafa kırılım olacak.
pıst 100 2430 -2390 bandına sıkıştı
Çok tehlikeli adamsın memedabi, geldiğin gün zopa yemiyen kalmıyor. muahhaaa
İyiki emniyet kemerini taktık yoksa uçurumdan aşa atlıyacaktı şoför :drunk:
https://i.hizliresim.com/epu6r4m.png
https://i.hizliresim.com/r9zpxd4.png
200 günlük altı haftalık kapanışlarda RESESYON fiyatlaması başlar benim graflarda.
Eskiden bikaç gün takılır alıcağını alır giderdi.taaa ücbeş ay sonra yer içer gezer tozar parası bitince nickini değiştirip dükkana gelirdi.
enteresan bir şekilde dükkandan ayrılmıyor :he: bu sefer pala istediğini vermedi mi acaba
Çok denüşük bişii, kasada sürekli poz. artıyor. enteresan
18.mayıs garan çağrısı bittikten sonra bankalar ne olucak ? diyorduk, bugün cevap şekillenmeye başladı gibi
garan fiyatının defter değerine oranı 0.65
akbnk ve ykbnk için ise f/dd 0.46
yani akbank ve yapı kredinin, garan çağrı değerlemesine ulaşabilmeleri için yüzde 40 daha yukarıda olmaları gerekir
Kuyruğu kısıldı herhalde..
Yada hayat pahalı
Fazla mesai şart
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
dayı işc nin sektiği yerin nasıl bir inflection point olduğunu anlıyor musun...
https://i.hizliresim.com/syuknpl.png
spottan şeker aldım.. satışları vob dan yaptım. vobdan şekerde cort açınca akşam VOB şeker roketledi +5 sabah da roket açtı vob da.. emme vob yapmıyorum karşılığı var.. yoksa 3 defa margin yediydik..
direk çarpıyor manasız yükseliş..
VOB YAPMAYIN DAYİ KARAMBOLE
Hazine günlük 866.450.000 TL. faiz ödüyor, ve kur 15.84...
XU100
Son uzatmayı geri almaya niyetli gibi, yurt dışını takip ediyor. NDX zigzag olmalı, zigzagın ikinci kısmı her an ED ye dönebilir, yani sert yukarı ED 2 yapabilir /Tesla flat tamamladı WXY nin sert X ini yapabilir.), olursa bu B dalgası iyice yukarı çeker. NDX zigzag değilse Bist-100 düzeltmesi WXY ye evrilir (zigzag+flat yani).
Yok, NDX zigzagı itki+itkiyse ve hızlanırsa bir anda Bistteki B kısacık kalır, C de uzatır.
Ama şimdilik şöyle bir görüntü var, sanki Tesla sert tepecek, NDX ED 2 ye gidecek gibi, ihtimaldir yani...YTD
https://www.tradingview.com/x/oW1rCYcq/
Şöyle anahtar olarak kullanabilirsiniz, biraz geliştirilmeli gerçi ama, temel şeylerde pratik olur Sn Türkoğlu...
https://i.hizliresim.com/2okpr6l.jpg
kendin beni doğruluyorsun zaten mübarek koyduğun resimle...oku bakayım LD için ne yazmış içsel dalgalarına...1. dalgası için IMP veya LD, 3. dalga için IMP, 5. dalga için IMP ve ED...yani benim dediğime gelir...öyle ZZ DZZ falan olmaz...sulandırılmış EW ise dediğin olur tabii...en üst ortadaki resmin içini oku bakalım...IMP-COR-IMP-COR-IMP...pratik olur...
IMP-implusive-itki
COR-corective-düzeltme
sen ise sayımında 1. dalgayı a-b-c saymışsın...a-b-c diye itki olur mu?
Günlük renko barlarda son durum
öz önce yeşile dönmek üzere idi
şimdi kırmızı
x100 2410 üzeri saatlik kapanışlar rahatlama getirir
aşağıda ise x100 2340 bölgesi önemli
https://i.hizliresim.com/26smz8g.PNG
2004 yılındaki USD Satın Alma Gücü, USD Enflasyonu dikkate alırsak;
2004 yılındaki 302 USD, bugünkü 600 USD diyebiliriz ( yaklaşık )
Kabaca; 600 USD olan asgari ücret, 300 USD'ye geriledi.
Ücretli ve emeklilerin durumunda bunu rahatlıkla görebiliyoruz...
( detaylı hesap yapmadım, durum daha da berbat olabilir,
örnek verirsek, benim 1995 yılında 30 bin dolara alldığım sıfır daire,
bugün 180 bin dolar, 27 yıllık eskimiş haliyle)
Üsluba dikkat lütfen...Mübarek de ne ???
Evet Prechter ekolüne göre yapılan anahtarı koymuşum yanlışlıkla, ama sonrasında yazılan kitaplarda esnetildi bu konu. Özetle sadece 3 IM olsa diğerleri ZZ/DZZ olsa bile yeterlidir diyor. Hatta 4 ün 1 i örtmesine bile gerek yok diyenler de var.
Yine ED ler 1 inci dalgada da olabilir deniyor, hatta bunlara full 3 lü LD gibi bakılıyor.
Dolayısıyla ben bütün kaynakları taradıktan sonra, tamamını kapsayacak şekilde bakıyorum, ED ler ilk ve son dalgada da olabilir, LD lerde sadece 3 IM se yeterlidir, expanding 1 de de 3 de de olabilir, ED nin son 5 i kendi içinde ED de olabilir, yapı belirginse/çok hızlıysa 4 1 i örtmeyebilir.
Nellyden de biraz flat zz ları alarak, zz de B çok kısa kalabilir, flat C sanki expanding gibi uzatabilir.
Müsait olunca, diğer Prechter ile çelişen ilginç şeyleri de paylaşırım, mühim olan samimiyet ve üslup..
Şu an bulduğum başka bir kaynak...Nelly nin kitapları resim formatında ara bul yapılamıyor, tek tek bakmak lazım..
Kaçtım..
https://i.hizliresim.com/28e6rqi.png
sen kendi üslübuna bakacaksın önce...az çok bu işe kafa yormuş adama başlangıç için pratik için bu döküman iyi olur falan diye kafa buluyorsun...patates olunca da üslup müslup diyorsun...dökümanı kendin koyuyorsun onda da patates olunca sonra da yanlışlıkla koymuşum cart curt...yanlışlıkla ve PRECHTER...yahu zaten günümüzde EW yi devam ettiren yegane adam PRECHTER...yani koyduğun döküman en doğrusu ve benim dediğimi diyor...
gidipte neowave nelly falan konu dışına çıkma şimdi...
dur kaçma... :he:
Kurumdan aradılar yana yakıla elimdeki spot Garanları istediler 2 günlüğüne
Bugün GARAN değerli olması lazım, devir için son gün.
Muhtemelen geçen gün düşükten birileri aldı devir etti, ortada serbest GARAN hissesi azaldı, 1-2 gün sonra normalleşir.
Belki bugün de spottan alıp, elindekini devir eden fon yöneticileri olur, 1-2 kuruş zarar eder ama ortalıkta GARAN hissesi daha da azalmış olur.
Finlandiya ve Norveç'e kapı tam kapanmadı.
Hayır dersem belki, belki dersem evet anla stratejisi var bence.
Ben kafa filan bulmadım yahu, masaüstümde duruyor pratik olarak ara ara bakıyorum...güncellenmeli de dedim.
Uzun zamandır yazmıyorum bir sayım paylaşayım belki faydası olur dedim foruma olay nereye geldi.
LD leri de ED leri de bütün formasyonları da iyi derecede bildiğimi düşünüyorum, bu konuda birçok kitap okudum, inceledim, özet geçtim, farklarına baktım, teorinin nereye gittiğine dair değişik düşüncelerim var formasyonlar çeşitleniyor evriliyor v.s.
Patates filan, yakıştıramadım size Sn Türkoğlu. Hayırdır benimle bir derdiniz mi var? Ara ara sayım paylaşıyorum bu topikte, çünkü piyasayı genelde bu topikten takip ediyorum, katkı olsun diye...
' LD nin 1 ve 5 ini üçlü saymışsınız??? ' deseydiniz, direk bu sayım yanlış, yanlış saymışsın, demek yerine (üstelik sen diliyle)
Ben de size,
' Bazı kaynaklarda bu şekilde yeterli görülüyor, sadece 3 İM se LD gerek şartı sağlanıyor ben de bu şekilde kullanıyorum Sn Türkoğlu' derdim. Konu kapanırdı.
Kaçmıyorum tamam, buradayım, buyrun...
Neler oluyor
Garan 15 in üzerine attı
yanlışa yanlış dedim sadece...derdim falan yok...söylediğim şeyin doğru olduğunu sende biliyorsun...güncellenmeli nedir yahu? EW bellidir kuralları rehber ilkeleri v.s.
günümüzde bir sürü uydurmasyon versiyonu çıkmış ama özü bellidir...
bold yaptığım kısmıda dedim zaten dönüp mesajımı bir daha okuyun...bu sayım yanlış deyip kestirip atmadım neden yanlış olduğunu belirttim...1. dalga a-b-c olmaz dedim...
neyse kolay gelsin...