Originally Posted by
White Knight
Mart ayýnda Þirket Esas Sözleþmesinin "Amaç ve Konu" baþlýklý 3. maddesine eklenen aþaðýdaki faaliyetler, þirketin gelecekteki planlarý hakkýnda fikir edinme açýsýndan önemli bence:
- Her çeþit ham demir, kütük demiri, çelik ve alaþýmlarýný, döküm, dövme ve pres mamullerini, pik döküm, çelik boru ve ek parçalarýný, her çeþit hadde mamullerini, kok ve tali mahsullerini üretmek ve/veya istihsal etmek. Çelik konstrüksiyon, teknolojik teçhizat, vinç, galvanizli çelik konstrüksiyon imal etmek, mekanik ve ýsýl iþlemlerini yapmak, her nevi metal iþleme ile kaplama tesislerini kurup iþletmek, galvaniz tesisi, çelik servis merkezi kurmak, her çeþit çelik konstrüksiyon inþaat, mühendislik, imalat ve tesis kurma iþlerini yapmak ve yaptýrmak.
Elektroliz veya diðer kimyasal süreçler uygulanarak istisnai saflýkta demir üretmek, demir ya da çelik hurdalarýný yeniden ergitmek, kütük veya diðer birincil formlarda çelik üretmek; çelikten yarý mamuller üretmek, çelikten sýcak veya soðuk çekilmiþ yassý hadde ürünlerini üretmek, çelikten sýcak haddelenmiþ bar ve çubuklarý üretmek, çelikten veya kaynaklý çelikten açýk profiller üretmek, demir-çelik üretiminin hammaddesi olarak hurda demir, kütük demir, demir cevheri, bakýr, alüminyum, hurda gemi, diðer hammadde ve yardýmcý maddelerin, tüm demir ve demir dýþý
metallerinin alým, satým, ithalat ve ihracatýný yapmak.
- Yukarýda yazýlý iþler için lüzumlu maden cevherlerini ve yardýmcý maddelerini aramak, bunlarý istihraç etmek veya ettirmek ve iþletmek.
- Enerji Piyasasýna iliþkin mevzuatýna, Jeotermal kaynaklar ve doðal mineralli sular kanunu ve yönetmeliklerine uygun olarak esas itibariyle kendi elektrik ve ýsý enerjisi ihtiyacýný karþýlamak üzere üretim tesisi kurmak (jeotermal, rüzgar, güneþ, hidrojen, biyokütle vb. sürdürülebilir ve yenilenebilir enerji konusunda), elektrik ve ýsý enerjisi üretmek, üretim fazlasý olmasý halinde söz konusu mevzuat çerçevesinde, üretilen elektrik ve ýsý enerjisi ve/veya kapasiteyi lisans sahibi diðer tüzel kiþilere ve serbest tüketicilere satmak ve enerji üretim tesisiyle ilgili tüm teçhizat ve yakýtýn temin edilebilmesine iliþkin faaliyette bulunmak, lisans almak kaydý ile her türlü yenilenebilir ve geri dönüþtürülebilir enerji kaynaðýnýn elektrik enerjisine dönüþtürülmesi için her tür yenilenebilir elektrik enerjisi üretim tesisini kurmak, iþletmek, iþletmeye almak, enerji üretimi konusunda açýlacak resmi ve özel yurt içi ve yurt dýþý ihalelere iþtirak etmek, ihaleler açmak, bu faaliyet alanýna ilgili þirket kurmak. Enerji üretimi sýrasýnda ortaya çýkacak buhar, sýcak su, gaz ve diðer yan ürünleri satmak veya baþka yollarla deðerlendirmek.
- Faaliyet alanlarýyla ilgili tesisleri kurmak ve iþletmek, gerektiði hallerde rýhtým, iskele ve liman tesis etmek ve iþletmek, satýn almak, kiralamak, iskele ve limaný gerektiði hallerde yap-iþlet-devret yöntemi ile tesis etmek, bu kapsamda lojistik hizmet vermek amacýyla üretim tesisleri ve depo kurmak, konuyla ilgili þirket kurmak veya iþtirak etmek, bu amaçla kurulmuþ þirketlere iþtirak etmek, hisse almak.
- Yurt içi ve yurt dýþý firmalarla lisans, teknik beceri (Know-How) ve benzeri anlaþmalarý yapmak, fabrika kurulmasý ile ilgili ihale ve taahhütlere girmek, bilgi ve teknoloji almak veya satýn almak.
- Yurt içinde ve yurt dýþýnda her türlü mal ve hizmetin pazarlamasýný yapmak, satýþ deposu, bayilik, temsilcilik, büro, maðaza ve ticari müesseseler kurmak, faaliyet alanlarý ile ilgili altyapý projelerine ortak olmak, þirket kurmak.