Cuma nın gelişi Perşembeden belli olur.
TKNSA Cumaları sever diye yazmıştı bir arkadaş.
Printable View
Cuma nın gelişi Perşembeden belli olur.
TKNSA Cumaları sever diye yazmıştı bir arkadaş.
Yataya bağladık bir süre, şirket çalışıyor,umudumuz hala var,yatırım fonları mallarını satmış değil, tahvil ihracı için son durum ne bilmiyorum ama o parayı ne için kullanacaklarını açıklasalar bize de bir fikir olur. 4. çeyrek çok iyi gidiyor anlaşılan... Hayırlısı..
Şimdi de Garanti önüne gelene mal dağıtıyor..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bugün de Garanti başrolde satışta..
Bugün 3.gün Garanti 500.000 e yakın lot daha sattı..ve yatırım fonları adına satmaya devam ediyor..sene sonu kar realize ettiklerini düşünüyorum..bugün ve yarın devam etse de, perşembe den itibaren tahtanın durulacağını tahmin ediyorum..
Al sat tavsiyesi değildir..
Garanti Yatırım 4.gün üstüste satmaya devam ediyor..500.000 lot üstünde bugün de sattı şu ana kadar..
Tahtada ilginç şeyler oluyor inşallah düzelmedir diyelim acaba garanti uzerinden fonlarmı cıkıyor...
Emeklilik fonları Ziraat Yatırım üstünden almaya devam ediyor..Bugün de en iyi alıcı konumunda..
Kazançkapısı kayıp
Keko bizi bıraktı Gesanda
Form olmadığı kadar sessiz
fonların satışı şimdilik önümüzü görmemize engel oluyor, yıl sonu olduğu için bir miktar karı cebe alma olayıysa ptesiden itibaren belli olur. garanti satışları biter inşallah ptesi, yolumuza bakarız...
karanlık odada ne oldu
izleyen oldumu
biz olsak da olmazsak da teknosa kendi yolunda devam edecektir...ben hisseler elimde iken farklı ,değilken farklı konuşan biri değilim...teknosanın beklentileri güzeldir ve ortadadır...bilançoları gittikçe iyiye gidiyor..teknosa yeni bir aşamaya geçiyor..yalnız her yatırımcı bu beklentiler dahilinde belli bir süreyi beklemeyi tercih ediyor...kimisi bir ay kimisi beş ay kimisi bir yıl kimisi de beş yıl tutmayı düşünebilir...herkes kısmeti kadar faydalanacaktır...
bu yıla hayırlısı ile güzelcecik başlayı versek..
garantiden yapılan satışlar durursa hisse ivmelenir, açıkçası o satışları da yıl sonu için yapılan kar realizasyonu kapsamında değerlendirdim ama öyle olup olmadığını bir kaç gün içinde öğreniriz... 12 ocakta yasak bitiyor, o tarihi beklemezler umarım.
her yıl aralık aylarında fonlar yıl boyunca kar yaptıkları hisselerde bir miktar realizasyonlara giriyorlar...aralık ayında teknosadaki fonların satışlarını bu kapsamda değerlendirmek gerekiyor...aralık ayından sonra ise tekrardan alışa geçiyorlar...işte bu gün görüyorsunuz teknosa agresif çıkış tepkisi veriyor...teknosa kaliteli hissedir...beklentileri güzeldir...sabır etmek gerekiyor...
Teknosa da sürecin nerelere evrileceğini 10 tl fiyatlardan yazmaya başladım ve fiyatlama öngörümüz dahilinde oluştu..şimdi piyasa son çeyrek bilançoyu görüp tavır alacaktır.. önümüzdeki sürece kmpur hissesini dahil ederek portföyü böldüm..
Bol kazançlar..
Kmpur maliyetim kademeli alımlarla 122 civarı..şirket mevcut kapasitesini 2 katına çıkararak 110 bin tondan 205 bine çıkardı..yatırımın bir kısmı avrupa pazarına satış amacıyla Letonya’da hazır bir fabrika satın aldı(25 bin ton)..diğer yatırım da gebze fabrikasını kurarak yaptı..sektör ürün çeşitliliği yaratma konusunda önü çok açık..örneğin dün atılan kap’ta arge çalışması sonucunda yarattığı ürünler sayesinde savunma sanayisine ürün tedarik edecek..ayakkabı-inşaat-otomotiv-enerji gibi sektöre yoğun üretim gerçekleştiren kmpur iç pazarda fiyatları belirleme gücüne sahip bir şirket..iç pazarın %40 ına hakim diyebilirim..dünya da ilk 10 kimya üreticisi olma hedefi var..yatırımcının duymak istediği hikayenin burada olduğunu düşünüyorum..
Saygılar,bol kazançlar..
sabah gazetesinde çıkan habere göre cumhurbaşkanı erdoğan, gençlere ilk sefere mahsus olmak üzere ötv siz cep telefonu ve tablet vereceklerini belirtmiş. iktidara yakın bir gazete olduğu için yakında açıklarlar diye düşünüyorum. ee bu da teknosaya çok olumlu bir şekilde yansıyacak herhalde. hayırlısı diyelim.
Dijital kanallarımızın trafiğini 3 yılda en az 2 kat arttırmak ve 1 milyon yeni müşteri kazanmak istiyoruz. Belki geçmişte paylaşılmıştır ama bir dergide çıkmış.
https://twitter.com/sefa_toptan1/sta...94981782401025
Ayıp ediyorsun ama bunu bir de geri dönüşü var, unutma bunu... Dönerken en önde olmalısın...
tahvil olayına bir açıklık gelse kağıt kendine gelecek belki, ama bir açıklama da yapmıyorlarki
tahvil olayına biraz evvel spk onayı geldi sanırım.bakalım ne olacak
arkadaşlar tahvil olayı için herhangi bir yerde açıklama gören oldu mu? nerde kullanacaklar bu parayı? ben cuma mail attım hala bana dönmediler, çok ketum davranıyorlar...
Arkadaşlar hissenin elimde bulunup bulunmaması önemli değil..geçmişte ne söylüyorsam hala aynı fikirdeyim...bir çok hissede ben sattıktan sonra bile hisseler çok gitmiştir..çünkü kolay kolay beklentisiz ve çürük hisse almam...artık kime ne kadar nasip olur bilemem...biliyorsunuz ki 9.70 ten itibaren bu hissede yazdım , çizdim..
Kaç zamandır bu hissedeyiz ve bu hissede kalmaya devam ediyoruz, şirket nakitte olmasina rağmen tahvil ihracına çıkıp daha çok nakit artiriyorsa yatırımlarin eli kulağında demektir, yakın zamanda kap haberi bekliyorum, duyumlarima göre hisseden mal çıkmak isteyenler varmış karın deşen Jack gibi, onların konsolide olmasını bekliyoruz, hissede ve beklentilerinde bozulma yok, tam tersi fonlar mal artırdı bu süreçte, siz satarken fonlar kapış kapış mal topluyorlar, malınızı ucuzdan vermeyin, çıkan çıksın yolumuza devam edicez İnşAllah
Sayın keko gedzada yapmış olduğunuz gibi (kimseye haber etmeden satıp gitmek) burdada aynısını yapmışsınız.Mesela ben size hedefime geldi sattım dediğimde Mart ayını gorucem demiştiniz yanlış hareket bana göre.Övmeyi de bilirim yermeyide saygılar...
bu endkste bu fıyata tekno olmaz..oynatalım..
Borsada birileri aldığı için bir şirket alırsanız ne zaman satacağınızı bilemezsiniz. Isteyen istediği zaman satabilir ( şimdilik haklı çıkmış olabilir,ilerleyen zamanlar da ne olacak hep beraber göreceğiz). şirkete güveniyorsak sabırla bekleyeceğiz... şahsen kendi adıma şimdilik tahvil ihracı olayının netleşmesini bekliyorum. Cuma gününden beri şirkete 2 defa mail attım, inşallah bana dönerlerse anlarız ne olduğunu..
Tamam bu kağıtta bir miktar fiyatlama olmuş olabilir ama bu kadar düşmenin başka bir açıklaması olmalı. Ne olursa olsun bu kağıt buralarda durmamalı. Inşallah en kısa zamanda hakettiğimiz yerlere geleceğiz... Bunu da belirtmiş olayım..
Çok ters bır tahtacısı var , günlükçüye çorbacıya birşey koklatmaz ,, yatırımcısının sağlam sabırlı olması lazım !!