Tavan olan kim? Ona bak.
Printable View
Tavan olan kim? Ona bak.
2018 yılında düzeltilmiş fiyatı 9 TL olan hisseye bir sıfır koysan 90 TL yapar. En iyi zamanını yaşayan hissedeki bu fiyatlama resmen dalga geçmek.
Yatırımcı olan yabancı olmayınca yerlilerin gücü bunlara yetmiyor.
Endeks 8 bin değil 100bin olsa da bu uyuzluk geçmeyecek. Endeks düzeltmeye girsin hacimli diye en önde fonlar bunu satar.
Yabancılar, son 10 günde, Bist'te 500 milyon USD daha hisse satmış.
Şirketlerdeki, Bist fiyatlamaları sapıttı.
Bu dönem, yabancıların çok olduğu hisselerde pozisyon alanlar malesef kaybetti.
3/4 ay önce bir Tito geldi inceledim bir yılda 10/12 kat atmıştı.
Hadi ordan dedim uyanıklar bize mal kakalamak istiyor diye düşündüm.
Bugün baktığımda bir yıllık Artış 21 kat olmuş. Hem de piyasa Değeri sahol ü de geçmiş gitmiş,
Başımı hangi taşlara vurayım vah vah.
Sahol ile ilgili verilen bütün güzel bilgilerin boşuna olduğu ortaya çıktı.
Demek ki borsada temeli sağlam Güvenilir geleceği parlak kağıtlara aldanmayacaksın.
Tefecilerin söylediği tavsiyeye uyup 3/5 kat kazanıp tekmeyi vuracaksın.
Ört ki ölek anam ört ki ölek.....
Bundan önce yüklü orge taşıdım. Nereden nereye. Ben varken her türlü manipülasyonu yaptı nevhan gündüz. Sonra nedense anlaştılar. Tahtayı kaldırdı. Bist100 dışı yüklü Algyo var. Satmayacagim parayı bunlarla kazanılıyor. Ülker de aldık her türlü pusligi yapıp kağıdı yerin dibine soktu dinci pantronları şimdi oprerasyon başlatmış. Bizim şansımıza mi hiç kolay para kazanamıyoruz temel, teknik , takas ne varsa düşünüyoruz sonuç ortada, moral bu aralar sıfır. Borsa çökse umrumda değil. Ne kazandik ki ne verelim.
Daha önce de yazdım borsa portföyünde 4 den az senet bulundurmak büyük hata.
Araştırıp Sahol u alabilen bir yatırımcı benzer şekilde porfoye 3 şirket daha çok kolay ekleyebilir.
Yaklaşık 2 yıl önce Türk borsasina tekrar giriş yaptım.
Bir ara sahol borsa portföyünün %50 si idi.
Sahol maliyetim 1$ civarında..
En güvendiğim şirket sahol idi.
Ama işin garibi bana en az kazandıran Sahol oldu.
Spekülatif olmayan, tamamen temel analize dayalı yaptığım bir sirketten 4 ayda 3 kat kazandım.
Sonra onu satip aldığım senet 3 ayda 2 kat artti.
Bunları dolar bazli söylüyorum.
1$ lık yatırım 2 yilda 4$ oldu.
Bu süreçte sahol payının sadece 2.2 kat arttığını düşününce iyiki portföyü dağıtmışim diyorum.
Bir kaç gündür çok aşırı artan bir senedimi portfoyde azaltıp sahol almaya başladım.
Bu arada şunu da söyleyim. 1$ lik ana sermayemi 1.25$ olarak nakite geçtim. 2.75 $ borsada devam.
Yani hisselerin tamamının bana maliyeti 0 şu an.
Maalesef bu tahtada gerçekler böyle ve hikayeler de hep benzer.
Halka Açıklık fazla olunca Spekilatör de çok rahat. Ayrıca viop işlemleri de böyle hacimli kağıtta etkili oluyor.
Bugün yine 3/4 tane Tiyo geldi hepsinin de piyasa Değeri bir milyar dolar civarında benim hesaplarıma göre ANCA 100 milyon ederler.
Borç batağındaki ebebek e 3.5 milyon kişi alım Yazmış ve 5 Lot hisse alabilmiş.
Desteğimizi direncimizi kırmadan Sabırla biriktirmeye devam.
Endeks göre negatif ayrıştı. Enerji ve bankacılık hikayesi çöp oldu. Mantık doğru hisse seçimi yanlıştı.
Ziraat 80 lira hedef veriyor. EnerjiSa Üretim değerlemesi payı %10 alınmış. Sizin okuduğunuz finans dersini bu şekil veriyorlarsa vay piyasanın haline. 12 milyar TL piyasa değerine sayarlasa alalım o zaman. Birde %25 iskonto koymuşlar ilk hedef fiyata yani hedef fiyat 15 milyar TL. Mevcut Fiat bunlara göre 12 milyar TL. Ona da 400 Mw bir yenilebilir enerji santrali kurulur anca. Ben olsam kovalarım böyle saçma sapan rapor yazan analistleri, zaten kafaları çalışsa parayla rapor yazmazlar. Şirket satmaya gelince favök ler öyle katsayılar ile çarpılıyor ki bunların hesapları hurda değeri bile değil.
Aç bak bilançoyu net karı kaç yazıyor. Sektör ortalamasını al en azından geçtik favökten. https://twitter.com/BayTutumlu/statu...wYgMkDMSg&s=19
Birde EnerjiSa Üretim şirket içine iskonto uygulamış. 3% büyüme ve İNA için 19,9% İskonto, üzerine 25% holding iskontosu. Toplamda 40% ediyor.
Kapanış 61,10
Bugünkü ortalama maliyetim 61,30
Pozisyon almaya devam.
Koç grubundan, Sabancıya geçişe devam.
Enerjisa üretim için 43.5 milyar hedef değer demişler
2 yıl sonra yaklaşık 5000 megawatt kurulu güç olacak.
Hadi yapılmakta olan yatırımları yok sayalım
Borç sıfıra yakın 3600 megawatt santraller portföyü
kurulum maliyeti en az 4.5 milyar dolar
130 milyarlık şirketi 43.5 demek fazla komik olmuş.
Doğru analiz yapsa %25 holding iskontosu bile uygulasan 100 liradan aşağı olmazdı hedef :)
Pimi çekilmiş bomba gibi oldu. Çok fazla sıkıştırdılar.
Sahol KordSA ile ilgili baya beklentili açıklamalar, bu şirkete ayrı bi önem veriyor olmalı, kompozit teknolojisi çok geniş Bi alana yayılıyor gerçekten
Amerika Birleşik Devletleri'nin Houston şehrinde faaliyet gösteren Cimsa Americas Cement Manufacturing and Sales Corp. (Cimsa Americas) bünyesinde gri çimento öğütme tesisi yatırımı yapılmasına karar verilmiştir. Cimsa Americas, Şirketimizin %40 ve ana ortağımız Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş.'nin %60 oranında iştirak ettiği Sabanci Building Solutions BV'nin (eski unvanı Cimsa Sabanci Cement BV) %100 bağlı ortaklığıdır.
Yapılacak yatırıma ilişkin Mühendislik, Tedarik ve İnşaat Sözleşmesi Cimsa Americas tarafından imzalanmış olup, yıllık ortalama 600 bin ton öğütme kapasitesine sahip olacak tesisin yaklaşık 82 milyon USD tutarında bir bütçe ile gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.
Yatırımın tamamı Sabanci Building Solutions BV'nin kendi kaynakları ile finanse edilecek olup, 2025 yılının son çeyreğinde devreye alınması planlanmaktadır.
Beyaz çimento pazarında olduğu gibi gri çimento pazarında da global bir Çimsa markası yaratılması hedefi doğrultusunda gerçekleştirilecek bu yatırım ile Cimsa Americas, halihazırda ABD pazarındaki yıllık 300 bin ton öğütme kapasiteli beyaz çimento operasyonuna ek olarak, aynı coğrafyada gri çimento pazarında da faaliyet gösterecektir.
Ayrıca Sabanci Building Solutions BV, yürütmekte olduğu yapı malzemelerinin küresel ticareti faaliyetlerinin yanı sıra yapı malzemeleri alanında geleceğin teknolojilerine yatırım yapma ve bu alanda teknoloji üreten şirket olma hedefleri doğrultusunda yeni yatırım fırsatlarını değerlendirmektedir.
Ben takip edemiyorum artık
Amerikada 200 milyon $ güneş santrali
50 milyon $ Brisa kapasite arttirimi
200 milyon cimento fabrikası aldilar şimdi 80 milyon yatirim
Kordsa 300 küsür satın alımlar yaptı
Enerjisa 1.2 milyar $ rüzgar santrali yatırımı
Agesa, bireysel emeklilik lideri
Akbank bu çeyrek en buyuk kar aciklayan Banka
%3 geri alim yapildi su an 100 milyon $ ediyor.
Enerjisa dağıtım sektörünün en büyüğü para basiyor
Carrefour bile kara gececek yakında.
Cidden şaka mı ;)
Evet kararımı verdim. Bütün sahol lerimi satacağım.
21 kat artmış Borusan alacağım. Biraz ebebek, biraz baydöner ve biraz da midyeci Ahmet alacağım.
Sahol deki milyar dolarlık kimseye faydası olmayan hikayeleri dinlemekten bıktım, hissedarı olduğum şirkette hiç değilse yer içer eğlenceli alışveriş yaparım.
Halbuki Sabancı neşelenmeye yeni başlıyor. Neredeyse bütün kurumların öneri listesinde var. Hedef fiyat güncelllemeleri geliyor. İlk kez YF 95 lira hedef bildirdi, bence birkaç ay sonra hedefler 120-130 liraya güncellenir.
O fiyatlardan satılır mı? Daha iyi fırsatlar olmayacaksa neden satılsın??
Enerji üretim gibi bir devin halka kapalı olması, değerlemeleri aşağı çekiyor. Bu sorun çözülmeli.
Evet hastor 5.2 çöpsa 4.7.mlyr... hastor önde götürüyor
En önden devre kesiyor. Para lazımsa büyük kağıtları veriyorlar. Küçükleri verin bakalım kaç hisse tabana oturur.
Bugün citibank mallanmis
Yatırım fonları satmış.
Bakalım citibank devam edecek mi
Citibankin alışına yatırım ve emeklilik fonları ne kadar karşılık verebilecek
G700 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yerli sermaye ıvır zıvır halka arz şirketleri toplarken gavur ülkenin temel şirketlerini topluyor.
Maymuna bak maymuna derken elleri ülkenin cebinde.
Astor un sahol ü geçtiği borsa için kim ne derse desin bu bir soygundur.
Gavur ülkeyi soymak için hep bir yol buluyor....
Yönetimin hissenin fiyatını reel olarak değerine getirmek gibi bir derdi bence yok. Ayrıca alıp trader mantığı ile tekrar elden çıkardıkları milyonlarca lotu da unutmayalım. Benim kanaatim kendi lotlarını artırmak için gerçek manada hissenin değerine ulaşmasını istemiyorlar. Yönetim aldığı lotları geri satmayacağım diye beyanatta bulunmadığı gibi, fazla yükselirse 60-70 milyon lotu veririm elinize kozu ile piyasanın kağıdı yükseltmesini de bizzat engelliyor. Aksi olsa bu geri alımı başka türlü yaparlar ve 3-4 sene satmayacağız sözüyle şimdiye kadar on kere tamamlamış olurlardı. Ayrıca başlangıçta aldıkları onca lotu kime devrettiler oda büyük soru işareti tabi.
Çöp hisselerle endeksi yükseltip esas hisselerle basıyorlar. Eşeği saldım çayıra otlaya karnını doyura tam sahol.
Hastor piyasa değeri 5.2 çöpsa 4.6 çöpsa makası açıyor aşağı doğru tabiki
Yine yeşillendi fındık dalları
Yine yeşillendi fındık dalları
Acep ne olacak yârin halları?
Acep ne olacak yârin halları?
Kız allan pullan gel, gel, gel yanıma
Sıva kollarını, dola boynuma
Sabancı holding 120 milyar TL.
Sattığı Sasa'nın sahibi, güya yabancıya, 59 milyon lot, 270 milyar TL piyasa değeri üzerinden satış yapmış.
Şimdi, bu Bist midir nedir, ne yorum yapalım.