baştan söyliyim, bugün hiç sövesim yok :oleyo: hiç boşa gaz verme
''enflasyon sepetinde olmayan ürünlere % 46 yeniden değerleme uyguladık, sepette olanlara % 10 uyguladık :kahkah: '' gibi birşeyler
sanırım sanayicilerin bir toplantısında söylemiş
Printable View
Ansgr show yeni basliyiii
Işık bey ve Barış herşey normalmiş veriler normal miş gibi anlatıyor ,
bence İmamoğlunun dünkü açıklamalarını dinlesinler ,
https://www.youtube.com/watch?v=trrF...C3%BCrk%C3%A7e
bu videoyu izlesinler .
kayyum ve muhalifsen konuşursan korkutma , aba altından sopa gösterme bunlar şuanda iç siyasette olanlar ve konuşmalara bakılırsa bana göre sıkıntılı .
dışarda ülke borçları bizim ticaret yaptığımız ülkelerin durumu euro ihracatçılar için bu sene zor ,
Trump çin çip ve diğer konular vergiler şimdi bu belirsizlikte bize gelip neyi satın alacaklar.
TW de free degil satin aldim ordan
guzel tarafi su tw sistem var diyelim bunu mobilden de gorebiliyorsun
ideal ve matriks mobilde boyle bir sey yok
osmanlida goruntulu hesap acilisi varmis 2 dakikada actilar
Osmanlida komisyon oranlari viop icin onbinde 2 imis
aylik 60 milyon hacimde onbinde 1 e dusuyormus bu maximum bundan daha asagisi yok diyorlar
sabah sabah bofa 2b mal satmis
bunun 550m isctr de
isctr alan kisi ise isyatirim
isctr de neden bukadar fazla islem oluyor ve alan hep isyat
https://www.youtube.com/shorts/vDKUjAUXnk0
Eskimo olaydık :)
100 kedi gücünde BIST var...
Her yükselişte satıyorlar...Sabah ARTI GAPLE aç,sonra yapıştır...
Bir gün herkes KARADUMANCI olacak.
Hayat yoğun...ADİOSSSSSSSSS
İstanbul'da son 48 saatte sahte içkiden ölen kişi sayısı 30'a yükseldi.
31 kişi ise yoğun bakımda.
3. dünya ülkesinde son durum...
Komisyon oranlari iyi degil
suan yuzbinde 4 olmasi lazim
osmanli onbinde 1 max diyor
ideal de robot baglamak icin extra ucret gerekiyor gerci tw de boyle bir sey yok
Emlak Baskan Akd ve derinlik botu yapayim diyorum ne diyorsun ?
bir tane x kullanici adi
takipci ornek akbnk AKD yazsin
bot ideal yada matriks girip akbnk akd sini alip twit atsin
ayni sekilde kullanici akbnk kademe yazsin
bot akbnk 25 kademe derinlik resmini cekip gondersin
basimiz agrir mi sence ?malum lisans ucretleri artti bir cok kisi kapatmistir
Merhaba cemaat bol kazanclar
Komisyonları iyi diye bazı aracı kurumları tercih etmemek gerekir. Açık el batak oynamayı seviyorsanız o başka.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ayasofya bi denede ben yazdım
Cihan Akar
@CihanAk06213133
·
22s
Yunus Emre vakfı
4 milyar dolandırılıcık var
başkanı ödüllendiriliyor Baküye Büyükelçi olarak atanıyor Adaletiniz batsın
Birol Akgün kaçamazsın
#HesapVereceksiniz
Gün gelecek devran dönecek
https://x.com/search?q=yunus%20emre%...rc=typed_query
emlak bak bunları kimse konuşmuyor konuşamıyor benim senin paranı almışlar ismi geçenlere bir bak .
adalet tek taraflı çalışıyorsa bu iş bitmiş artık,
yahu sindo.. bunların ne amaçla geldikleri belli. hangi birini yazıpta koyacaksın.
saymaya kalksan forum yetmez.
isimlere bak.. yunus emre vakfı.
ülkenin en eski kültürel değerlerini bile ne hale getirmişler.
hepsi sağcıyım diyen dinci kesim.
...
sorada bu insanlar neden ateist oluyor :kahkah::kahkah:
4 nesil boyunca;
İSLAM,hayatın tüm kademelerinden soyutla.EĞİTİMİ,sekuler yap-dini eğitim yapan okulları kapat...
Sanatı, tamamen gayri ahlaki bir amaç ile yap-din adamlarına ,orada hakaret ettir(komedi)
HUKUKtan tüm dini lugatı -anlayışı çıkar..git, frenklerin hukukunu getir.
Basını(düne kadar) tamamen siyasal bir diktanın ürünü yaparak ve dini itibarsızlaştırma aracı olarak kullan...
4 nesil boyunca;''İRTİCA,PKK dan daha tehlikelidir'' diyen,dallamalar yetiştir..
SONRA ORTAYA ÇIKAN BU NESLİN VEBALİNİ,DİNE YÜKLE....YOK ÖYLE YAĞMA..
BU MAHSUL(NESİL),dini, sosyal hayatın dışına iten anlayışın ürünüdür..SEKULER HAYAT TARZININ(DEVLET POLİTİKASI-100 YILDIR) SONUCUDUR.
DİNİ ya tüm yönleriyle vereceksin ,ya da dini ağzına almayacaksın..ATEİST toplum olup kendi etik değerine göre davranacaksın.
Yoksa ne kuş olur ne deve..işte DEVEKUŞU...
Bizim toplumun özeti(bana göre); KENDİ YÜRÜYÜŞÜNÜ UNUTTU AMA BAŞKASININKİNİ DE ÖĞRENEMEDİ.
Tamamda bu böyle olursa nasıl düzelecek bu ekonomi , ahlak ,insanların geleceği adalet herkese aynı olmalı .Birlerini itibarsızlaştırmak için adına siyaset diyorsun bu ülkenin insanlarının huzurunu bozmaya hakkı varmı , neden senin adam benim adam diye ayırıyorsun 900 milyar vergi alıcağı var 20 milyarın derdine düşmüş geri kalan yandaşın , nasıl olacak şimdi neden halkın olan parasını bunlarda tutuyorsun al hepsinden diyorumki kutuplaşma ekonomideki zorluklarla beraber uç noktalara gidiyor tek nedeni koltuk başka birşey değil
abka asımın neslini yetiştirecez diye oy veren ben miyim yaw :he:
sucu yine millete at.. imam şaaparsa cemaaat nabar ?
yoğğ öyle yağma.
günahı boyununuza... kendini kandırabilirsin her türlü eyw.. ama tanrı yemez :he:
varsa tabi.
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Tufan Cömert
@tufancomert
Fitch’in düzenlediği 2025 kredi görünüm toplantısındayım.
Türkiye kredi notu için derler ki “2024’te yaptığımız iki kademe artışın üzerine yeni bir artış olması için bazı alanlarda masif iyileşme görmemiz gerekir. Bunlardan en önemlisi enflasyon, evet düşüyor ama hala oran çok yüksekâ€. Buna ek olarak ekonomi politikalarında geriye dönüş de hala kendileri için bir risk imiş.
ÖS 1:23 · 16 Oca 2025
·
447
Görüntü
asıl soruyuda sorayım..
japonyada islam veya bir başka din. soyutlanmışta ne olmuş ?
millet ehlaksız mı olmuş ? dolandırıcımı olmuş.. ne olmuş.
tr de islam soyutlanıınca millet dolandırıcı ahlaksız olmuş öylemi.
suç millette yagni.. vay anasını negzel dünya :he:
şaka gibisin dayucuğum.
Bence:
Hiçbir insan doğuştan ahlaklı veya ahlaksız olamayacağına göre...
Toplumlar da ahlaklı veya değil diye ayırılamaz aslında.
Tabii geride ifade edilen şey şu:
Kapitalizme alternatif diye, gidip S.S.C.B. gibi bürokrasi devleti kurarsan, komünistleri bile "dinden-imandan" edersin.
Toplumların ahlaki bütünlüğü nizamı-intizamı, yazılı(hatta sözlü) yasaları ve bunların uygulama adaleti ile olur.
İslam ülkeleri dahil, dünyada hiç bir ülke yoktur ki, dini esaslar ile yönetilsin, müreffeh ve adil olsun.
Bunun İslam'la da, diğer dinlerle de, hatta ideolojilerle de ilgisi yok.
Örnek olsun diye;
Çin de Halk Cumhuriyeti, S.S.C.B de öyleydi. Oysa aralarında dağlar vardı.
İran, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas... Bunlar da İslam Cumhuriyetleri... Arada dağlar var.
Çünkü yasaları net, uygulama adaleti keskin olmayan hiçbir ülkede adaleti sağlayamazsınız.
Adaletin olmadığı yerde, fırsat eşitliği, eşit paylaşım vb. olmaz.
Bunlar olmayınca ahlak da olmaz...
JAPONYAyın bir yönü..Ona kalırsa intihar oranı en yüksek ülkelrden birisi.JAPONYA,uç bir örnek.(%40 ı bir dine mensup)
Din hiç olmadan da etik değerleri-militarist bir eğilimle çocukları eğiten milletlerde de gayet güzel ahlaklı insanlar oluyor.
Ama bizde ki sorun şu;Din var gibi ama esasında din yok.
DİN dediğimiz BURADA İSLAM.İSLAMI toplum kendisi yıllarca öğrenmeye çalışmış.1930 lu yılları dedelerimize soralım.
DEVLET POLİTİKASI olarak din hayatın her kademesinden uzaklaştırıldı.EĞİTİM-HUKUK-SANAT-BASIN,sekuler oldu...
ben de diyorum ki;o zaman ortaya çıkan bu neslin günahı-hatası-AHLAKI VS... bu sekuler dayatmanın sonucudur.
Burada bunu dine yüklemek mantıksızlıktır.
abkanın demek istediği bak islamı terk ettiniz.. millet bu hale geldi :he:
suçluda .. kemalister ve cehabe dinden soyutlamış yeni nesil.. allah belanızı verdi bla bla bla..
bende japonyada din bile yok diyorumda. neyse anlamayan hertürlü anlamıyor
değişmez bunların kafası.. betonlaşmış.
MESELA BAKIN,kitlesel katliam-soykırım (HİTLER VS) ve tecavüz yapanların hepsi(tarihdeki büyük olaylar), inançsızdır.
Çünkü AHİRETE-yaratıcıya inanan bir insanın zulmunun bile limiti olur.
İMAN kuvvetlendikçe;-ALLAH KORKU-SEVGİSİ artıkça,ahlak-insanlık-vicdan vs..artar..bence bu net...
Akbanki bu sefer zikertecekler ellaam.
tecavüz dediğin fikre ve inançlarada yabılır.. senin kafanda tecavüz ille cinsellik olmalı tabi :)
al eline kılıcı.. dal ülkeye... dayat dini. gelsin ganimet.
sonra zaten helal yoldan kölem olursun
:drunk:
Saçma sapan yazıyorsunuz. Din seni kötülüklerden men ediyor eskiden kanunlar da caydırıcı özeliği vardı. Şimdi kanun koyup uygulayıcı öyle bir uygulama yapıyor ki. Nerdeyse suç işleyene ödül verecek. Suç ve ceza uygulamasını kişinin gördüğü zararın misliyle tazmininden başka devletin gördüğü zararı ekle üstüne de hapis cezası bak bakayım kimse suç işliyor mu. Suç ceza uygulama yönetene göre değişir. AB de Amerika da adamlar su içer gibi alkol tüketiyor kaç kişi alkollü araç kullanırken yakalanıyor.
11200 e geldi yine.. karşı şerite geçesim var :he:
:drunk:
Vatandaşını;
dindar olan, olmayan,
sosyalist olan, olmayan,
milliyetçi olan, olmayan,
piskevit seven, sevmeyen diye ayırmaya kalkarsan...
Bunlar arasında fırsat eşitsizliği yaratırsan(bkz: yakın örnek FETÖ nün çaldığı sorular, mülakat hikayeleri vb.)
önce bu fırsatlara erişmek isteyen kitleleri takiyye yapmaya itersin.
Sonra da;
az dindar, çok dindar...
bizim cemaat, onların cemaat...
piskeviti sade seven, çaya batıran...
şeklinde ayırmak zorunda kalırsın.
Sonra bunlar arasında paylaşım, iktidar kavgaları çıkar...
Hooop yine başa dönersin.
Sonra neymiş... gavurlar, dış güçler...
https://www.youtube.com/watch?v=s_ymF-yeAYo