Hiç bir anlamı yok. Bunun yerine sirket faliyetlerine odaklanin.
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Hiç bir anlamı yok. Bunun yerine sirket faliyetlerine odaklanin.
Bugün işyatırım Mavi 2.çeyrek kar tahminini paylaşmış, 352 milyon tl net kar bekliyorlar. Benim beklentim 400 milyon civarıydı. Bakalım ne gelecek bilançoyla.
Ayrica 3.ceyregin en güçlü çeyrek olduğu belirtilmiş.
Oyak da yılsonu karını 947 olarak belirlemiş bugün.Çok acayip tutarsızlıklar var bu raporlarda.Hiç okumamak mı lazım diyorum bazen.
Kenevirden kot yapmışlar hoşuma gitti.
Rapor tarihi eski olabilir. Bazen uzun süre güncelleme yapmiyor araci kurumlar.
Onemli olan raporlarin icindeki ifadeler bence. Oralarda satir aralarinda güzel bilgiler olabiliyor.
Vakıf Yatırım bugün bir rapor paylaşmış Mavi için. 2. Çeyrek için beklentileri aşağıdaki gibi.
"2Ç22’de Şirket’in 2.3 - 2.5 mlr TL bandında bir satış geliri, 600650 mn TL aralığında bir FAVÖK ve 330-360 mn TL aralığında bir net kar açıklayabileceğini tahmin ediyoruz."
Vakıf Yatırım raporu, ilgili yorumum ve hesabım.
https://twitter.com/LRDR_ekofut/stat...23155948658689
Mavi Giyim Sanayi Ve Ticaret A.Ş. (MAVI)
Mavi Giyim, toplamda 5 milyar Türk Lirası nominal değeri aşmayacak şekilde, vadesi en fazla 5 yıl olmak üzere çeşitli vadelerde, yurtiçinde, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcıya satış ve/veya tahsisli satış yöntemleriyle bir veya birden çok seferde borçlanma aracı ihraç edilmesi konusunda Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuruda bulundu.
Bilanço açıklanmış. 407 milyon net kar gelmiş. Beklentimin az üzerinde. Güzel bilanço.
https://twitter.com/fintables/status...qgMpb0pbQ&s=19
Mavi 2.çeyrek beklenti 350 mln tl civarindaydi gelen 407 mln tl. 3. çeyreğin en güçlü çeyrek olduğu belirtilmisti.
Şirket yılın geri kalanı için beklentilerini ufakta olsa yukarı revize etti.
Önceki çeyreğe göre satışlar artmış, favök marji daralmış (normalleşme) net kar favök marjı daralmasina rağmen kayda değer sekilde artmış.
Gidişat olumlu görünüyor ama son dönemde bu bilançoyu ne kadar fiyatladı, kilit soru bu.
YK hedeflerini, söylediklerinin sonuclarini gördüğüm bir bilanco ,
Hayirli olsun,
Bilançonun detaylarına bakinca vergi öncesi kar bir önceki çeyreğe parallel gelmiş. Net karı bu seviyeye yükselten 116 milyon ertelenmiş vergi geliri.
Ciro artmiş lakin satılan malın maliyeti, genel yönetim giderleri, pazarlama satış ve dağıtım giderleri de yükselmiş. Favök marji 29'dan 24'e gerilemiş.
Bu haliyle ertelenmiş vergi gelirini düşersek beklentimin altında bir net kar oldu diyebilirim, maliyetler öngörümden fazla artmış.
Firmanin ürünlerine zam yapmak yerine , pazar payini büyütme hedefi ile 2nci ceyreği planladığını
gözün önünden kacirmamak lazim,
Rakip yabancı firmadan ne kadar müsteri alabilme ve satışını ne kadar genis pazara yayabiliriz kaygisi vardi
Ürün Gammida bunu desteleyecek sekilde idi..
Ben de özetlemeye çalıştım kendimce.
https://twitter.com/LRDR_ekofut/stat...87781735780352
infodan fon mal satiyor..
tahtayi ezerek mal satilmaz
ekmek yedigin yer...
Bilanço hayırlı olsun, tahmin ettiğim gibi geldi. Bilanço öncesi biraz nakite çıkmak biraz da aynı sektörde beğendiğim ve çok ucuz kalan krtek ten bir miktar alabilmek için mavı den şimdilik ayrılmıştım. Kalanlara bol kazançlar dilerim.
Her bilanço dönemi olduğu gibi aracı kurumlar hedef fiyatlarını yükseltiyor 90'dan 120 tl'ye kadar fiyat var. H
adi bilanço alındı gercekleşmeden sonra satıldı de.Ama bu ne %5-8 arası düşüş.Fazla değil mi?
Tavsiye,yönlendirme değil sadece düşüncelerim.
Levis sosyal medyada reklamlari arttirmis :yahoo:
Bir çalışma yaptım, burda da paylaşmak istedim.
https://twitter.com/LRDR_ekofut/stat...12931141926913
Ben pozisyonum gereğince geri dönemesem de, bilançodan sonra ucuz kaldığı için oğluma bir miktar aldırdım:)
Bu nasıl bir sessizlik...
Net nakit olan bir şirket neden 5milyarlık borçlanma aracı onayı alır.İyi bir büyüme hikayesi çıkabilir.İzleyeceğiz bakalım.
çok iyi bir çeyrek bekleyen mavi forumu niye bu kadar sessiz? Emsali vakko nasıl bilanço açıkladı görüyoruz, mavi de ondan aşağı kalır yanı yok... En kötü yılbaşında 130 olması lazım tahminlerime göre...
Değer yatirimcilari burda olduğu icin olabilir,
hizli traderler malum hisselerde
Seçime kadar perakende sektörünün işleri iyi gidecek gibi. Haftalık k.kartı harcamalari bunu destekliyor. Yilbasinda asgari ücret zammi + eyt düzenlemesiyle birlikte 1,5 milyon kişinin emekli ikramiyesi alacak olmasi, düşük faiz ortami vs. bütün bunlar sektörü desteklemeye devam edecek.
Devir ihracatcılarin değil yurticine satis yapanlarin devri.
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bakakalırım giden gemimin ardından...
Ayni sektorde, ayni segmentte borsada ki en yakın muadili vakko, bilanco açıklayalı 1 ay oldu ve bu 1 ayda tam %100 yukseldi.
Muhtemelen sektorde isler iyi gidiyor ve gitmeyede devam edecek gibi.
Borsa da en rahat pozisyonda oturabilecegimiz sirket, islerinin iyi gittini bildigimiz, tahmin ettigimiz şirkettir. Çünkü biliriz ki, fiyat duşsede kisa zamanda yerine gelecektir.
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi