Ahahaha ortak Allah bizi yandan bakıp analiz yapanlardan korusun. Tersten analiz yapan adamdan zarar gelmez.
Printable View
Ahahaha ortak Allah bizi yandan bakıp analiz yapanlardan korusun. Tersten analiz yapan adamdan zarar gelmez.
#BUCIM
GENELDE 6 AYLIK BİLANÇOLARI İYİ GELMİŞ HİSSELER
https://pbs.twimg.com/media/DDCSsSGWsAAUrYi.jpg
TL bazlı haftalık grafiğe baktım ve dedim ki...
-Ne hisseler gördüm içinde teknik yok, ne teknikler gördüm alacak para yok...:oleyo:
Başta İsmail Tarman olmak üzere tüm ortaklarımın bayramı kutlu olsun.
https://i.hizliresim.com/RPkXB1.png
Yeller esiyor... gelen giden Yok.
Bayram tatili hissediliyor. Hissemiz nadasta
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
çemtaş 4.45
Cemtas yarında bu civarlarda kapatırsa değerleme artı iyi dönem le beraber bucimde guzel bir 6 aylık görebiliriz
Özelllikle bugün !
Bugün 2.nci çeyreğin son günü ya!
Cemtaş'ın Bucimden aldığı yaklaşık 2,7 ml TL temettüyü açıklanacak 6 aylık karını arttıracağı ama bunu bir nebze düşürmek için özellikle bugün BUCİM'in kapanış değeri önemli.Bugünkü düşüşün Cemtaş'ın sahip olduğu %1,69 BUCİM hissesinden zarar yazdırıp,Cemtaş karını sınırlama amaçlı bir merefsizlik olduğunu düşünüyorum.
Saatlik grafiklerde OBO hiç iyi olmadı. Stop loss seviyem olan 5,7 üzerine oturdu ve kol kestirecek gibi bir durum oluşturdu.:vk:
https://i.hizliresim.com/1gdqDD.png
Sen niye böylesin, varlığın yorar adamı. Herşey iyiyi gösteriyor derken hep realitede buhran mevcut.
Güzel grafikler güzel hareketler olurken resmen el freni çekiyor hatta yetmiyor bi geri vites yapıp can sıkıyor. Şimdi hacim de yerlerde zaten.
2. Çeyrek bilanço nezaman açıklanacak 8. Aydamı?
6 ayda birşey yapamadılar herhalde, beklenti de Yok gibi kimse gelmiyor.
Sahipli hisse olunca biz ky zor dayanıyor. Ne geniş nakit ne geniş vakit var balinalar götürür malı.
Filler tepişir, çimler ezilir misali.
Karamsar olmamaya çalıştıkça dip yaptırdı. Yani temettü alalım cebimiz para görsün dedik Allah bereket versin ama resmen cepten yedik:) değer düştü, daha da toparlanamadı.
Ne olacak bizim sonumuz.
Sanki balon var bucim balonu, yok satılacak galiba, yatırım yapacak dedikçe patlaması bekleniyor ama elimizde patlıyor. Bu sene hatta 8. Aya 10 Lu rakamları görmezsek boşa geçmiş bir sene olur.
Cemtas nazar değmesin maşallahı var, yakında bizi geçer:)
Boynuz kulağı geçiyor, çünki nitelikli üretim yapıyor adamlar, fabrika gerçek değerinde değil tabi ama yine de borsada adil sayılabilecek yükselme içinde.
Yakında 7 ler görüp patlatırlar yabancılara geçerler.
Doldum artık, stres zaten var, bi de bu çıktı başımıza.
At kenara unut diyoruz ama insanın siniri bozuluyor. Okadar vaktimiz Yok, var ama 3 kuruş temettü ve bedava hisse ile geçirmek hata...
Mis gibi Trakya cam alacaktım. Kafama tüküreyim 1.6 idi şimdi 3.87 :)) hedefime ulaşmış başka yerlere yelken açmıştım.
Önümüzü kapadı bucim gudubeti.
Hadi beni bırak millet 10 senedir bekliyor. Hatta kurucu hissesi olan var:)
Allah hepimizin yardımcısı olsun
Hayırlı cumalar
Ohh, biraz rahatladım:)
tarman nalları dikmeden bu hisseden hayır getirmez ,,şayet gelirse,de tarmanın ömrü doluyor demektir..:kahkah:
Yaşanan haraketler akıl dışı.
%58 ine sahip olduğunuz şirket piyasa değerini 3 e katlayacak sizin piyasa degeriniz aşağı düşecek.anlaşılır gibi degil.
HTC One X cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
#BUCIM
TEMMUZ AYI FİYAT PERFORMANSI
https://pbs.twimg.com/media/DDovAiiXcAI2m5i.jpg
deutche 74 bine indirdi malı yahu mal da kalmadı artık amma nazlanarak mal veriyor. koyda malı elbirliğiyle kaldıralım cenazeyi nedir bu yahu
16488 işlem hacmi.
Aklımdakileri buraya yazsam.. kötü konuşmaya gerek Yok neyse..
Ne oran var ne orantı
Potansiyel var ama sabır taşı çatladı. Ağustos'ta yüksel Eylül'de ekimde güldür. Başka da bişey istemez :)
Ne güzel bir gun sadece bir iştirak 300 milyon yenileme için harcanacak para 420 milyon = 720 milyon. Piyasa değeri an itibariyle 605 milyon içinde başka hiçbir iştirak yok:)))). Asrın şakası Bucim yihuuu
Sıcaklar başladı yaz. Çıksın öyle bakalım modu var eylül de gel der Gibi.....[emoji6]
İştiraklerden gelen artı dönemin inşaata destek vermesi derken Eylül'e kalmaması lazım sonbaharda fed muhabbetiyle zaten piyasa gerilir ozamana kalırsa sıkıntı. Zararda olan hangi şirket varsa koptu gitti bizimki kar ediyorya o yüzden çıkamıyor galiba:)))
Sakın geç kalma erken gel [emoji3]
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sn eloğlu
o zaman birde söyle anlatalım
cemtas 268+roda 76.50+ıvır zıvır iştirak 50+yeni yatırım 420+bucimin ölusu 350= 1.114.5/105.8 hisse= 10.50 fiyat çıkıyor. Bakın bu cok cok mütevazi bir hesaplama bucimin kendi iştiraki cemtas bile elindeki bucim hissesini satmadı o derece ucuz yani Kİ o zaman fiyat gecen sene ve 7 lira civarıydı. Evet su denilebilir arkadaş yeni yatırım parasını neden değere koydun cık onu hadi onsuz işlem yapalım 694.5/105.8= 6.56 fiyat bakın bu hesapta bucim 350 milyon olarak fiyatlanmış durumda yani 100 milyon dolar olarak fiyatladım ki bu ucuzun ucuzu bir hesaplama. duşunun yenileme yatırımı 120 milyon ama ben öyle bir hesaplamada mütevazi sekilde tutuyorumki fabrika değerini o halde bile fiyat 6.5 ustu çıkıyor. yine bir başka açıklama bu değerler sadece eldeki hali hazırdaki değerler yani fk yok içinde sat bucimi çöpüyle bahçesiyle bu kadar ediyor eee nerde bunun pazar ederi marka değeri vs vs vs
Bakın aslında beni bilenler teknikçi olduğu bilir ordan yola çıkıp bir heap yapalım
yıl 2006 nisan bu kağıdın kapanış değeri 6 lira yani 11 sene evvel (ONBİR) yapın bir enflasyon hesabı ne çıkıyor görün. olmaz bu kafamı karıştırdı başka hesap yapalım bu sefer 2005 mayıs a gitmemiz gerekiyor dolar olarak bugünkü değerinde yani 12 sene evvel bu fiyatmış. şimdibakınca değer ve eder hesaplarına göre bu şirket bedavayım diye bağırıyor. hee cimentolarda bu aralar bir sıkıntı olduğu acık sektörün kralı akçansa bile yerlerde surunuyor ve ne enteresanki hepsi hemen hemen sanki aynı makineden cıkmıs gibi ya zarar yazdı yada kar minumum da ama bu haldeyken bile bucim görece ayakta kalmayı basardı o zaman şu an ki durum ne teknikle ne temelle açıklayamıyoruz. kaldı elde bir grubun kağıda kan kusturduğu fikri ve küçüklerden malı toplamaya calısma fikri. bu fikir eldeki tek gerçekçi done bekliyoruz. akıllara zarar ZARAR açıklayan firmalar bile uçup giderken ............ bekliyoruz sözlerin tekniklerin bittiği yerdeyiz saygılarımla
bizim ağa masanın basına oturdu galiba okuz yerinden kımıldadı :)))
Hayırdır inşallah, pek alışkın değilim de güzel hareketlere:)
Neden mi yükseldi?
Cemtaş'ın karını biraz olsun aşağı yönde etkileyebilmesi için 30 Haziran itibarıyla Cemtaş'ın düşük kapatması gerekiyordu ve kapattı.
Şayet bugünkü haraketi dün yapsaydı herkes buna tam emin olacaktı.
Bir de BUCİM'in satılabilirliği üzerinde duran bazı yatırımcılar ufaktan mal almaya başladılar.
Bana göre bugünkü çıkışın sebebi buydu.
[QUOTE=omer;597537]Bu cümlenizi sadece ana fikir olarak anladım, yine saflığıma denk geldi de, tam dolu bir cümle gibi gelmedi. Bir tam olarak yazdığınızın içini doldurup öyle tekrar söylermisiniz rica etsem?
Yatırım yapacak olan senedin kasasından para çıkar, dolayısıyla temettü verimliliği uzun yıllar düşer. Bunu bilen yabancı yatırımcı da (forumu takip ederseniz) kaç gündür sata sata bitiremedi diyorlar. Teknik analizine bakarsanız da aman aman görüntü hoş değil.
Yani velhasıl yatırımın bitmesini beklemek lazım.
Ancak extra bir durum söz konusu olursa o zaman yeniden alım için düşünülür. Ama şu anda gelecek vaat etmiyor maalesef.
Hele yol inşaatı şartnamesi değişsin o zaman seyredin çimentoları. Benim beklentim bunun üzerine, devlet bu değişikliği yapacak çünkü atıl kapasite var. Madem gereğinden fazla kapasiteye izin verdi düzeltmek de devlete düşer yoksa artan işsizlik ve boşa giden döviz.
[QUOTE=Eloğlu;600431]Size katılmıyorum, gelecek vaat etmiyor derken sançimin 240-250 milyon usd ye satıldığı devirde yaklaşık 110 mlyon usd özsermayesi bulunan yine 75 milyon usd değerinde cemtas değeri bulunan vb liman, birçok arsa bina vs. değeri bulunan bucim mi gelecek vaat etmiyor. Şu anki borsa fiyatından buçimi satın alcak kişi buçimin sadece özsermayesi artı cemtas payı 185 milyon usd ederken 163 milyon usd ye almış olacak. Verdiği yüzde 2-3 temettüyü verse ne olur vermese ne olur. İlgili yatırımıda hemen cebinden para çıkarıp yapacak değil, uzun vadel finansman ile yapacak.
Yatırım Tavsiyesi Değildir
[QUOTE=Eloğlu;600431]Sn Eloglu,
Temettü verimliliği dediğiniz şey bucim de daha önce de aman aman yoktu:)
Bana kalırsa yabancı alttan alttan hisse alarak bu şirketten ekmek yiyemeyeceğini anladı, şu anda satılan hisselerde baş alıcı şirket yönetiminde söz ve hisse sahibi olanlardır kanımca. Çünki ne olacağını bizden iyi biliyorlar.
Yatırım ciddi bir olay evet, tutar da hayli fazla.
Peki siz yatırım yapmış bitirmiş bir şirketten mi ucuza hisse alabilirsiniz yoksa yatırımı yapacak olandan mı? Ben yabancıların sadece temettü için hisse alacağını düşünmüyorum. Hele de 15 kuruş gibi komik rakamlar için :)
Madem ki yabancıların bu şirketten haberi var ve yatırım bittikten sonraki değeri, belli ki şimdiki değerinin misli misli üstünde olacağından, ben yabancı yatırımcı olsam, yatırıma başlamadan ellerinden alırım şirketi yatırımında ben yaparım.
Sonra lojistik rahatlığı olan, ucuz maliyetle üretim yapabilen, işçiliği ucuz, teşvikleri çok ve potansiyeli çok olan bir fabrika sahibi olurum.
Zaten dünyaca tanınan bir markayımdır ve en avantajlı ve karlı fabrikam da bu olur.
Herşey kenara, şirketin asıl değeri Bile şimdiki değerinden 4-5 kat fazladır. Çok kısa zamanda bu hareketler tabiki olmaz ama yıllardır durağan, ağır taş gibi giden bir hisse de gitti mi tutulmaz. Yani o gidişi yakalamak önemli olan ve bu trene bileti alış tarihiniz önemli diyorum ben.
Kaldı ki gerçekler değil, Ümitler alınır. Yattırım bitince alırım demeyin, gerçekleşince ağzımız açık bakarız, yatırım yapılacakmış diyince alın. Bırakın grafik biraz kötü gitsin.
Ben Eylül'den ümitliyim en azından iyi hareketleri bekliyorum. Kader kısmet bakalım. Grafiklerde obo da gördük, fincanlar kulplar da ama tık yok.
Sizin kadar kesin konuşamıyorum sadece.
Size de başarılı yatırımlar bol kazançlar dilerim. Umarım burada yanılırsınız.
Bu arada Çemtaş ve Roda bilançoda 42 milyon görünüyor yani olması gerekenden 300 milyon (3 bedelsiz yapar) daha az. Çemtaş borsada işlem görüyor neden borsa rayiç değeri yerine özkaynakla değerliyor, o da düşük hesaplanmış. Yönetim kendince bilançoyu bozabildiği kadar bozmuş. Bu arada emeklilik fonu yeni alımlarla 900 bin lota çıkmış, 100 bin lot daha alırsa kendi belirlediği bağımsız denetim firmasına denetim yaptırma hakkı kazanır diye biliyorum. Kılıçlar çekilecek hacimli günlerin başlaması yakındır.
Temettü konusuna gelince bu sene 15 krs vermesi seneye 50 krs vermeyeceği anlamına gelmez , hiç vermeyebilir de ama az ihtimal. Tarman ın çimento şirketlerini toplamasının sebebi düzenli temettü vermesidir. Kendisi her yıl yaklaşık 50 milyon tl temettü alır bu şirketlerden. Yaklaşık on yıldır ortalama bu miktarı almıştır diye tahmin ediyorum, yerli Buffet dır kendisi.
hayırdır 6,10 açıyor bu bilmediğimiz bişey var herhalde..
eee ne olacak bedavaydı biraz alalım dediler. aslında cok sey varda yazılacak bu kadar diyelim şimdilik
http://fs5.directupload.net/images/170705/4bgkque8.jpg
haftalık takas