Yumurtamı tavuktan?tavukmu yumurtadan çıkıyor?
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Yumurtamı tavuktan?tavukmu yumurtadan çıkıyor?
Bugünkü hareketi teknik konusunda yanılmadığımın göstergesi olur sanırım... Sizin tekniğinize uysaydık bugünkü fiyat hareketini kaçırmıştık... Her bakış açısına saygı duyarım yeter ki saygı çerçevesinde olsun... Bugün tam tersi hareket de yapabilirdi...
Turizm bölgesinde olduğu için yaz ayları inşaat yasağı var.. O yüzden bilanço beklentim benimde yok...
Batıçim holding olduda haberimizmi yok,başka örnek verseniz anlarımda Koç holding örneği hiç olmadı,oradaki iltirak yapısı ve oranların hiç alakası yok,ama burada birleşmesi her an masada olan %75 bağlı ortaklık var ve sökenin şu anki pd'si neredeyse Batıçim pd sinin yüzde 75 i kadar olmuş,Batıçim iştirak yapısını bir okuyun isterseniz bakalım Batıçim gitmeden Söke nasıl gidecekmiş buna kargalar bile güler,Söke'nin elinde 3,2 milyon batıçim hisse olduğunuda unutmayın,sizi bırakın Feyyaz bey Söke'ye kamp kursa bütün medyayı oraya toplasa her gün analist toplantısı düzenlese,seri haberler yaptırsa bu seviyeden sonrası Batıçim'siz olmaz,ben söke gitmez demiyorum ama batıçimsiz bu noktadan sonra olmaz hadi hodri meydan becerebilen varsa yapsın.
Kimsede bilanço beklentisi yok peki beklenti ne o zaman?Demekki bizim bilmediğimiz bir şey var ,inşaattan lahit filanmı çıktı acaba aklıma başka bir şeyde gelmiyor.
Birseyi okumama gerek yok konuya fazlası ile vakifim...baska yeri gagalayın...
Size harcicak enerjim yok...siz sımsıkı sarılın hissenize..birakin tahtadaki oyuncuda isini yapsin
İşini yapacak adam cuma günü gelir alır tahtayı.Öyle korkusuna önce piyasa ne olacak onu görüp tahta yapmaya kalkışmaz.Siz bezini de hazırlayın şimdiden zira kendi dışında satıcı gelince her zaman olduğu gibi dönüp alışlarına verir.
Sıkıntı yok..istedigi yere verebilir..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...dc35094e13.jpg
Burada kimse yatırım tavsiyesi vermiyor.. Yatırım tavsiyesi vermeye yetkisi de yok sadece kendi görüşlerini paylaşıyor... İlla benim söylediğim olacak diye bir derdim de yok... Siz neyin derdindesiniz anlayamadım sürekli birilerine sataşma, laf atma telaşı içindesiniz... Size harcayacak vaktim yok... Gidin kumda oynayın...
Bu arkadaşlar aynanın karşına geçsin.. (ayna ayna söyle bana....)
Forumda bir kaç ay önce dede ve ekürisi vardı 😂😂 Farklı nickler aynı IP'ler... Hep huzur bozan, BSOKE'yi yerden yere vuran yazılar paylaşırlardı... Ve genelde de hisse harekete geçmeden hemen önce karıştırırlardı forumu.. Sonra forum yöneticileri kulaklarından tutup attı dedegilleri.. Hey gidi günler hey
Sayın samiyen deliren tmarhaneye
Yatsin
Işlem görürken biz maldaydık sayın lunar..simdide maldayiz
Bedelli haftası kim ne yazmış açıp okuyun bakalım.O bahsettiğin kişilere jeneriklik yazıları yazan benim Sayın Ali Sami Yen.Demek ki buraları siz böyle takip ediyorsunuz.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b22f659051.jpg
Zahmet olacak ne diyoruz yazılarımızı okuyup anlayacaksınız.Emeksiz yemek bile olmaz.Bugün bu tahtayı kopardınız kopardınız yoksa ihale sizde kalır.Ben de merak içindeyim seans sonu ne olacak.
BSOKE 1,26 olduğu gün 7,8 ler olan BTCIM bir de bedellide kasaya koyduğu 130 mln tl den bugün 26 mln lira + yazmış olacak bugün 7,20 çalışacak.1,26 olan BSOKE bugün 1,62 olacak.Sonra bir yerde yanlış fiyatlama var deyince birileri bize kızacak.ne diyeyim saygılar hürmetler.
Dünyanın hiçbir coğrafyasında bu kadar birbiri ile organik ortada 2 şirket varken herşeyi geçtim hiçkimse ödenmiş sermayesi yüksek olana yatırım yapmaz.Tabii ikisinde de mallanabilmek kolay olsa.Burada mallanmak kolay ama diğer tarafta değil.En büyük fark bu.
Yazdıklarımın sonuna kadar arkasındayım gelsin birisi bir kusurumu bulsun özür dileyip hatamı kabullenmeye hazırım.Biz buradaki bazıları gibi ufak hesaplar ufak vurkaçlar peşinde değiliz.öyle olsa zaten yazı yazmam işime bakarım.Bilen bilir bu 2 şirket hakkında doktora tezi yazsam üniversitelerde ders niteliğinde okutulur.Amacım ne polemik ne de birilerini kırmak.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...33833cf6aa.jpg
Bak hocam, o günleri de şimdiyi de iyi takip ediyorum. Sadece yaygara yapmayı sevmiyorum. Mesleğim gereği arşive ilgim vardır. O yüzden bana kendinizi anlatmamıza gerek yok.
Lakin şöyle bir durum var ki yüzleşmeniz lazım. Burada o kadar çok ahkam kesiyorsunuz ki size özelden elimdeki BSÖKEleri nereden satayım diye sordum. Bana cevabınız "benim elimde BATICİM var ve bu tip soruları yanıtlamam" oldu. Ben de prensiplerinize saygılayım dedim.
Elinizdeki hissenin değerlenmesini canıgönülden isterim. Zira komşuda olandan zarar gelmeze inanan birisiyim. Ama sizin elinizde olmamasına rağmen mütemadiyen bu sayfaya gelip BSOKE'yi olumsuzlayıp bizim gibi KYleri redirgin etmeniz bana hiç sağlıklı gelmiyor.
Daha da ilginci, siz ne zaman bunu yapsanız arkanızdan mutlaka bir kişi daha sizi takip ediyor...
Bu durumdan siz keyif alabilirsiniz ama şahsen ben almıyorum. Naçizane tavsiyem elinizdeki seneti yüksetmeyenlerle ait oldukları forumda cebelleşin. Çünkü burada yaptığınız bizi uyarmak değil tam tersi rahatsız etmek.
Bırakın batacaksak batalım. Ama tacizi kesin artık.
Siz dahil herkese bol kazançlar diliyorum.
[emoji122] [emoji122] [emoji122] [emoji122]
Şu yukarıdaki yazınız bile benim ne kadar düzgün bir insan olduğumu anlayana gösterir.Tüm yazıları okuyor olsaydınız iyice yukarıdaki yazıyı zaten yazmazdınız.Kim kiminle ne cebelleşmesi BSOKE - BTCIM birbirinden ayrılması bilimsel olarak imkansız 2 şirkettir.Kusurumabakmayın ama yazdıklarımın çoğunu ya okumamışsınız ya anlamamışsınız.
BTCIM BSOKE nin % 75 ine sahipken yazınız çok ilginç olmuş.Neyi kimi kötülemişim.Hele bir de sizi alkışlayan arkadaş var.2,60 ta uçuyor kaçıyordu Gap var dedim ne oldu?Hey gidi günler.Bak ben birileri gibi özelde ne cevap veririm ne de özelde yazılanları çok lehime bile olsa kullanırım.Size tavsiyem bir durun iki nefes alın önce yazılanları okuyup iyice anlayın.
Buralarda en büyük pazarlamalar özelde döner.Özelde sizin bana satacağınız yeri bile sormanız büyük hata.Bende bilmem anlatabildim mi?Diğer yazan arkadaşa da kendim kadar kefilim hodri meydan.
ve belki gözden kaçırdınız birilerinin iddia ettiği gibi bu 2 şirketin birbirinden gece ile gündüz gibi ayrılmasına imkan yok.Hodri meydan öyle işkembeden örnek vermek yok.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1c296eb3fe.jpg
Tam da anlatmak istediğim buydu zaten. Sürekli birilerine hodri meydan, beni konuşturmayın, ben sizi biliyorum vs vs...
Hocam ben size ne batıçim ile bsökenin bir ilişkisi yok dedim ne de dürüst değilsiniz dedim. Ama batıçimden alamadığınız hırsınızı batısökeden almaya çalışmayın diyorum. Burası o sayfa değil. Adres yanlış...
Lütfen bu manasız atışmaya devam etmeyelim. Taşımadığınız bir hissenin forumunu da bu vesileyle kalabalıklaştırmayalım...
Alkışlayan sayın Milagras da en az kendim kadar güvendiğim bir forum arkadaşımdır. Bilginize...
Bende diyorum ki reelde tanımadığım herkese mesafem vardır tecrübe ile sabit.Konuşurum konuşursam birileri altında kalır.Efendilik bende kalsın ama siz dikkat edin güvendiğiniz dağlara kar yağmasın.Şimdilik benden bu kadar.
Bu şirketin % 75 i BTCIM in BSOKE taşımama gerek yok burada yazmak için.Belki farkında değilsiniz. BTCIM ödenmiş sermaye 80 mln tl.BSOKE için bedelli de BTCIM kasasından yaklaşık 130 mln tl çıktı.Yani varsayımınızı üzerine kurduğunuz düşünceniz geçersiz.Benim burada yazı yazmaya herkesten çok fazla hakkım var buna emin olabilirsiniz.
Bekliyorum tahtadakiler sizi hadi bana inat gücünüz varsa kopartın tahtayı bugün görelim.
Senin efendiligini yesinler...
Niye ne oldu bir şüphen mi var?Bu cümleyi de iyi oku çok güvendiğin o şirketin var ya o bedelliyi bir 6 ay daha çok zor yapardı.Bil ki benim efendiliğimden gecikmedi.Şimdi done koyabiliyorsan koy buna karşı ortaya.Sanıyorsanız burada yazı yazarken hedefim sizsiniz çok yanılıyorsunuz.Benim tüm mesajlarım suyun başında kim varsa ona.Şimdi hepinize hayırlı bol kazançlar diliyorum.
Sayın Ali Sami Yen bu soruyu size soruyorum.Cevap vermesenizde yazdıklarımı çok iyi değerlendirmenizi tavsiye ederim ;
Şimdi BTCIM 8,50 lerde uçacak kaçacak yazsaydım.Sonra siz beni ya dur arkadaş daha geçen 6,20 ydi diye uyardığınızda da size de gider yapsaydım.Sonra 7,20 de size gelip ne olacak bu BTCIM in hali diye özelden sorsaydım.Siz de bende bilmem ki dediğinizde olsun ben zaten 8,40 verdim 7,30 geri aldım yazsaydım.Mesela hakkımda ne düşünürdünüz.Peşine de BTCIM in hikayesi çok güzel tek hikayesi olan şirket deseydim sizde bana senin hayatın hikaye olmuş dermiydiniz.
Birilerine burada icazet BTCIM de de terse kürek talimatı verilmiş.O yüzden burayı rahat bırakmam.bu mesajımı suyun başındakine yazıyorum.Bu iki şirketi birbirinden ayrı düşüneni elimden geldiğince üzerim.
Hiç mi vicdanınız sızlamıyor sizin başınıza Orascam çorabını öreni ödüllendirirken.Vay arkadaş biz size ondan bile daha büyük kötülük yapmışız demek.
Amin demeye kalkıştığınız işi iyice gözden geçirmenizi tavsiye ederim.Bak ben çevirdiğiniz dolapları hiç yemiyorum.
Burada herşeyi çok bildiğini iddia edenler bu şirketin zamanında 3,4 mln lot BTCIM hissesine 23 mln dolar verip aldığını şimdi o hisselerin 6 mln dolar civarı olduğundan da mı haberleri yok.Biz BTCIM i savunurken aslında buradaki şirketi de savunmuş oluyoruz.Ama buradaki bazı arkadaşların derdi başka.Öyle olmasa bize gider yapmazlardı.
bir zamanlar bi global vardı ,sürekli zarar yazardı,ama sürekli yeni yatırım yaptığı tesis kurduğu liman aldığı için zarar görünürdü,bazı kişiler derdi ki hep zarada bu şirket alınmaz ,bizde derdikki dikkat edin bu şirket çok yatırıma sahip zarara aldanmayın ,fiyatı 1,35 di ,aradan aylar geçti fiyatı 4 liraya geldi, tahtayı yapan biri varsa ki vardı bi zaman geldi mızrak çuvala sığmaz oldu her aşağı çektiği yerden mal kaptırdı ,yatırımcı artık anlamıştı her geri geliş yatırımcı için alım fırsatıydı ,artık geri getiremezdi ...bu tanıdık geliyomu size ,bi hisseye benziyomu ? bu kağıtta da mızrak çuvala sığmamaya başladı onu bilesiniz,adam bikaç ay sora türk çimento sektör üretiminin yüzde 10 unu hedefliyor ve defter değerinin yarısı ve tesis tamamlanmak üzre ,ne bilançosu!! ne zararı !!
yatırım tavsiyesi değildir..
http://www.hizliresimyukle.com/image/uBhUK
http://www.hizliresimyukle.com/image/uBHII
http://www.hizliresimyukle.com/image/uB2kR
http://www.hizliresimyukle.com/image/uBg1m
http://www.hizliresimyukle.com/image/uBaIa
http://www.hizliresimyukle.com/image/uBvve
http://www.hizliresimyukle.com/image/uB8l4
http://www.hizliresimyukle.com/image/uBBm7
http://www.hizliresimyukle.com/image/uB6z6
http://www.hizliresimyukle.com/image/uBGPA
http://www.hizliresimyukle.com/image/uBFhb
http://www.hizliresimyukle.com/image/uBRdqe
bunları görüyomusunuz beyler ,bu çocuk oyuncağı değil,bu gerçek ekonomi bu gerçek sanayi,bu eninde sonunda fiyatlanır ,hissesinde spekde varsa ,açığa satışçı da varsa ,bugün a yatırım firması satsa yarın öteki alsa da ,bilmemne olsa da .....bu eninde sonunda fiyatlanır bunun önünde hiçkimse duramaz ...o açılardan günlük gömlekçi mantığıyla değilde yatırımcı mantığıyla düşünmekte fayda vardır...
Sayın Kebir bir de pegyo örneği var.İkisini de yapan aynı.O Mızrak 10 yıldır BTCIm de kıpraşmamış burada hiç olmazsa 1,10-3 hareketi yaptılar zaten.Öyle şeyler yazıyorsunuz ki bizle cevap vereni karıştırıyorsunuz sanırım.Bizim kim olduğumuz neye yatırım yaptığımız azıcık öğrenmek isteyene belli.Birazcık açıp okuyun lütfen.Şimdi ben buraya bazı kayıtlı kuyutlu belgeler koyarım hiçkimsede olmayan ondan sonra herkes ettiği laflardan utanır.Buraları bazıları iyi okusun 2014 yılında şirketten yapılan bazı açıklamalara ben sebep oldum.Varsa benden daha çok bazı şeylere çabalamış aranızda buyursun konuşsun.Lafım size değil Sayın Kebir.Katkılarınız için teşekkürler.Hiç merak etmesinler biz bu şirketin değerini herkesten çok biliriz siz bunları farkında olmayanlara duyurun bence.Israrla hisselerde sürekli change yapmak için bir o tarafta bir bu tarafta operasyona imza atanlara duyurun bence.Buna bilerek gözyumanlara duyurun lütfen.
şu belgeleri koyun bakalım paylaşın ögrenelim...şimdi btıcım sökenin sahibi eyvallah...sökdeki hareket batıçimden bagımsız olamazmı?borsada bir sürü örnek mevcut..afyonda hareket olunca çimsada hareket olmalımı?afyon arsa hikayesı yeni fabrika hikayesi ile nerelere geldi?100 milyon sermayeye 160 milyon özsermayesi mevcut 7,93 fiyat ucuzmu pahalımı,?bir sürü örnek verebilirim...siz burda öyle yorumlar yapıyosunuzki delirmemek içten degil...biz hissedeyiz kendimize göre yükümüz var zamanı geldi tahta yaptık kademe tuttuk yada kaldırdık(ha bu 8 yada 12 kademe arasında oluyor)..bizde bi gurup yatırımcıyız eşle dostla hareket ediyoruz....kendimize göre pozısyonumuz güçlü...ama biyere kadar?biz burda bilançoyu satın almıyoruz 2 yada 4 ay arası bitecek büyük bi yatırımdan bahsediyoruz...ha gider gitmez o bizim işimiz degil...bizim günde 17 milyon lot cevircek gücümüz yok...sizinde burda konusup batıcım tahtasına ayar vereceginiz olmadıgı gibi?batıcim sökenin anası yada babası olması gidip gitmemesine engel degil...
Bunu AFYON la bilimsel olarak kıyaslayamazsın bu bir git bir kahve iç dedik denedin mi bu 2.Kusurumabakma şu an hariçten gazel okuyorsun.2 aya nasıl bitiyormuş o fabrika ? İmkan dahili bile değil sen herşeyi biliyorsun bunu mu bilmiyorsun?Belgeler var elimde rahat ol bilen biliyor mailler SPk şikayet dilekçeleri.+++++++++ Bir ton resmi evrak var.Benim ne yaptığımı kimin ne yapmadığını gösteren.Daha devam edeyim mi al sana ufak bir alıntı ; benden.
BSOKE şirketinizin 21.06.2013 tarihinde karar aldığı yatırımın tutarı nedir?Şirket bu yatırım için gerekli olan nakit ihtiyacını nasıl karşılamayı düşünmektedir?Bu yatırım eğer şu an itibari ile şirket sermayesinden karşılanamayacak bir miktar ise alınan bu karar dünya piyasalarındaki bu karışık zamanda ne kadar doğrudur?
21.06.2013 tarihinde alınan bu yatırım kararı neden BTCIM ile bir birleşme yapıldıktan sonra alınmamıştır.Çünkü belli ki bir nakit ihtiyacı olacak.BTCIM hissesinin geçmiş yıl karları sermayeye eklenmek sureti ile bu iş en maliyetsiz şekilde halledilebilirdi.Keza şirketinizin zaten diğer yatırımları için bankalardan kullanmış olduğu bir sürü kredi mevcuttur.
Böyle bir zamanda hemde nasıl finanse edileceğini bilmeden bu yatırım kararını almak ise tam bir yönetim yanlışıdır.
Bunlar resmi 2013 haziran-temmuz ayında bazı yazışmalardan parçalar.
bu yeni fabrika çok su kaldırır...ben size ne olcagını söyleyim bana göre batısöke birleşmesi olacak...bu kapasıte artısı buna işaret..zaten mevcut fabrika var ama çimentoyu satacak pazarın varmı?o şehrin merkezi,ndeki arazı bu birlşmeden sonra degerlendirilir?benim beklentim bu yönde?ama dogru ama yanlış bu yorum meselesi?
Daha devam edeyim o sene döviz açık pozisyonu için gerekli yöneticiyi uyardım kayda almadı aç bak bakalım o sene ne kadar kambiyo zararı var.Aldığınız Hes ler ile ilgili ödemeleriniz var hiç olmazsa bunları hedge edin dedim karşılığı var dendi aç bak bakalım o sene sonraki ve geçen sene ne zararlar edilmiş.Israrla açık pozisyonlarınız çok riskli dedikçe karşılığı var dediler.Bunu inkar edemeyecek şahitlerim var sonuçları ne olmuş açın bilançolara bakın ne olmuş?
2014 GK dan çıktım SOKE yanlısı arkadaşlar vardı.Bedelli kaçınılmaz dedim bakın bakalım sonuçları ne olmuş.Siz beni başkaları ile karıştırıyorsunuz.Daha çoook şeyler var o yüzden lütfen bir kahve içmeye gidin benden de Selam söylemeyi unutmayın bakalım kim olduğumu biliyorlarmıymış?