erdemsezer arkadaş neredesin?bir ses ver....
Printable View
erdemsezer arkadaş neredesin?bir ses ver....
http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2017...uzde-500-artti
İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin, ayakkabıda mayıs ayında kırılması zor bir rekora imza attıklarını belirterek, "Geçen ay Rusya'ya ihracatımızı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 500 artışla 6,3 milyon dolara yükselttik." ifadelerini kullandı
İDMİB'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin Rusya'ya ayakkabı ihracatı mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 500 artışla 6,3 milyon dolara çıktı. Rusya'ya Ocak-Mayıs döneminde yapılan ihracatta da yüzde 96,7 artış kaydedildi.
Hüseyin Çetin, 2013'e kadar Türk ayakkabı sektörünün en büyük pazarı olan Rusya'ya muhteşem bir dönüş yaptıklarını bildirdi.
Rusya'daki ekonomik daralma ve ardından gelen uçak krizi nedeniyle pazarda son 3 yılda büyük kan kaybettiklerini hatırlatan Çetin, 2017 ile birlikte ticarette yeni bir sayfa açtıklarını vurguladı.
Çetin, Rusya'nın Türkiye'nin en büyük komşusu ve en önemli ticari ortaklarından biri olduğunu dile getirdi. Deri ve ayakkabı sektörü için de Rusya pazarının kritik öneme sahip olduğuna dikkati çeken Çetin, şunları kaydetti:
"Biz ayakkabıda Avrupa'nın en büyük üretim potansiyeline sahip ülkesiyiz ve Rusya en büyük pazarımız. Altın çağımız diyebileceğimiz 2013'te bu ülkeye ayakkabı ihracatımız 129 milyon dolara ulaşmıştı. Ancak Rusya ekonomisindeki daralma ve ardından gelen uçak krizi ile ihracatımız geçen yıl 28,7 milyon dolara kadar geriledi. Neyse ki sektörümüz için sıkıntılı dönem sona erdi. 2017 ile birlikte Rusya'ya ihracatta yeniden yükseliş trendi başladı. Bu yılın ilk 5 ayında 28,6 milyon dolarla neredeyse geçen yılın tamamında yaptığımız ihracat rakamına ulaştık. Mayıs ayında ise kırılması zor bir rekora imza attık. Geçen ay Rusya'ya ihracatımızı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 500 artışla 6,3 milyon dolara yükselttik. Rusya pazarında yakalanan sinerjinin önümüzdeki dönemde ihracata olumlu yansımalarının devam edeceğine ve gelecek yıl 2013'teki 129 milyon dolarlık rekoru kıracağımıza inanıyorum."
Rusya'ya deri ihracatında da bahar havası estiğini hatırlatan Çetin, yılın ilk 5 ayında bu ülkeye ihracatta yüzde 73 artış olduğunu ifade etti.
.
PİYASA DEĞERİ BUGÜN 500 KÜSÜR MİLYON TL OLAN SARKUSYAN A.Ş.'NİN ESKİ BİR BİLDİRİMİ
SIRKETIMIZIN 03.06.2012 TARIHLI YONETIM KURULU TOPLANTISI`NDA;
SIRKETIMIZIN ISTIRAKLERINDEN BEKTAS BAKIR EMAYE KABLO SANAYI VE TICARET A.S. NIN DE ORTAKLARI ARASINDA BULUNDUGU `BEMKA EMAYE BOBIN TELI VE KABLO SANAYI TICARET A.S.` HISSEDARLARINDAN, EMSAN EMAYE TEL SANAYI A.S. NIN SAHIBI OLDUGU 9.757.062,-TL NOMINAL DEGERLI % 27,877 VE KAVI HOLDING A.S. NIN SAHIBI OLDUGU 6.415.000,- TL NOMINAL DEGERLI % 18,329 ORANINDAKI PAYLARININ REKABET KURULU BASKANLIGI`NDAN IZIN ALINMASI KAYDIYLA BEHER BIR PAYIN 10,32 KURUS BEDELLE SATIN ALINMASINA, EMSAN A.S. VE KAVI HOLDING A.S. YE AIT TOPLAM% 46.206 PAY KARSILIGI ICIN ODENECEK TOPLAM 1.668.957,- TL NIN 2/3` UNUN REKABET KURULU BASKANLIGINCA IZIN VERILMESINI MUTEAKIP YAPILACAK HISSE DEVRINDE, BAKIYE 1/3` UNUN ISE 31.12.2012 TARIHINE KADAR ODENMESININ UYGUN BULUNDUGUNA, BU DOGRULTUDA GEREKLI TUM IS VE ISLEMLERIN IKMALINE,
OYBRILIGI ILE KARAR VERILDI.
AYRICA,BAGLI ORTAGIMIZ SARDA DAGITIM VE TICARET A.S.`NIN 03.06.2012 TARIHINDE YAPILAN YONETIM KURULU TOPLANTISI`NDA; SIRKET ISTIRAKLERINDEN BEKTAS BAKIR EMAYE KABLO SANAYI VE TICARET A.S. NIN DE ORTAKLARI ARASINDA BULUNDUGU `BEMKA EMAYE BOBIN TELI VE KABLO SANAYI TICARET A.S.` HISSEDARLARINDAN,
- CENK CANKURTARAN`IN SAHIBI BULUNDUGU 1.900.283,- TL NOMINAL DEGERLI % 5,429 PAYIN,
- CELIK ARSEL`IN SAHIBI BULUNDUGU 437.491,-TL NOMINAL DEGERLI % 1,250 PAYIN,
- UGUR EKSIOGLU`NUN SAHIBI BULUNDUGU 371.453,-TL NOMINAL DEGERLI % 1.062 PAYIN,
- ENIS SEVIL`IN SAHIBI BULUNDUGU 206.780,- TL NOMINAL DEGERLI % 0,591 PAYIN
- IBRAHIM AYDIN`IN SAHIBI BULUNDUGU 31.500,- TL NOMINAL DEGERLI % 0,090 PAYIN
- TURHAN ALANKAYA`NIN SAHIBI BULUNDUGU 4.000,-TL NOMINAL DEGERLI % 0,011 PAYIN
- CUNEYT CANKURTARAN`IN SAHIBI BULUNDUGU 6.250,- TL NOMINAL DEGERLI % 0,018 PAYIN
- LEVENT GABAY`IN SAHIBI BULUNDUGU 8.750,- TL NOMINAL DEGERLI % 0,025 PAYIN
- IBRAHIM GUNGOR`UN SAHIBI BULUNDUGU 8.750,- TL NOMINAL DEGERLI % 0,025 PAYIN
TOPLAM 2.975.257,-TL NOMINAL DEGERLI % 8,501 ORANINDAKI PAYININ REKABET KURULU BASKANLIGI`NDAN IZIN ALINMASI KAYDIYLA BEHERININ 10,32 KURUS BEDELLE SATIN ALINMASINA, ODENECEK TOPLAM 307.046,- TL BEDELIN 2/3` UNUN REKABET KURULU BASKANLIGINCA IZIN VERILMESINI MUTEAKIP YAPILACAK HISSE DEVRINDE, BAKIYE 1/3 UNUN ISE 31.12.2012 TARIHINE KADAR ODENMESININ UYGUN BULUNDUGUNA, BU DOGRULTUDA GEREKLI TUM IS VE ISLEMLERIN IKMALINE,
OYBIRLIGI ILE KARAR VERILDIGI,
YINE,BAGLI ORTAGIMIZ SARMAKINA SANAYI VE TICARET A.S.`NIN 03.06.2012 TARIHINDE YAPILAN YONETIM KURULU TOPLANTISI`NDA;SIRKET GRUBUNDA BULUNAN BEKTAS BAKIR EMAYE KABLO SANAYI VE TICARET A.S. NIN DE ORTAKLARI ARASINDA BULUNDUGU `BEMKA EMAYE BOBIN TELI VE KABLO SANAYI TICARET A.S.` HISSEDARLARINDAN, BOTEL BOBIN TELI KABLO SANAYI A.S. NIN SAHIBI OLDUGU 7.926.431,-TL NOMINAL DEGERLI % 22,647 ORANINDAKI PAYININ REKABET KURULU BASKANLIGI`NDAN IZIN ALINMASI KAYDIYLA BEHERININ 10,32 KURUS BEDELLE SATIN ALINMASINA, ODENECEK TOPLAM 818.008,- TL BEDELIN 2/3` UNUN REKABET KURULU BASKANLIGINCA IZIN VERILMESINI MUTEAKIP YAPILACAK HISSE DEVRINDE, BAKIYE 1/3 UNUN ISE 31.12.2012 TARIHINE KADAR ODENMESININ UYGUN BULUNDUGUNA, BU DOGRULTUDA GEREKLI TUM IS VE ISLEMLERIN IKMALINE,
OYBIRLIGI ILE KARAR VERILDIGI,
KAMUOYUNA DUYURULUR
KOSKOCA ŞİRKETTEKİ PAYINI 3 KURUŞA SAT, SONRA FAALİYETSİZ KAL VE BUNA RAĞMEN DİĞER ORTAĞIN PAYLARINI SATIN AL.. HANGİ KAFAYLA BU İŞLERİ YAPIYORLAR ANLAMIYORUM..BİR DİĞER NOKTA DA ESEM'in piyasa değerinin 4 katı kredi hangi amaçla alındı Bununla ilgili hiçbir açıklama yapılmadı ve hala da yapılmıyor!! ELEKTOPAK'IN ELİNDEKŞ 5 MİLYON DEĞERİNDEKİ STOK NE DURUMDA ? BUNUBDA AÇIKLAMADILAR.. ACABA İFLAS DAVASINI MI BEKLEDİLER VE YAKIN BİR ZAMANDA STTILAR DA BUNPARAYLA İFLASTAN KURTULMAYI MI DÜŞÜNÜYORLAR?? BU adamlarda oyun bitmez, kene gibi yapıştılar Esem spora Ve kolay kolay da bırakmayacaklar bence..Emsanı sattıkları gibi keşke Esem i de satsalar mesela Ziyalan'a (Flo) biz de kurtulsak bu kan emicilerden..
Kardeşim ses mi kaldı ki ses vereyim. Bu hisseye tam 5 yıl once girdim. Keşke tüm birikimimle girmekle kalsaydım ve elimdeki birikimim gitseydi. Hayatımın en büyük hatasını yaptım ve 2,40 tan aldığım hisse 1,50 ye düşünce ortalamayı düşüreyim diye bankadan kredi çektim içimdeki şeytan (nefs) boş durmadı ve 0,70 lere düşünce yine ortalama düşüreyim diye bankadan kredi çektim derken 50.000 Tl.lık birikimim gittiği gibi 50.000 liralıkta kredi borcum oldu. SPK denilen s..zizlere onlarca mail attım, Bimere yazdım, Devlet denetleme kurumuna yazdım vs.vs. ama sonuç sıfır. İnanın devlet kurumları çürümüş durumda, hiç bir kurum ama hiç bir kurum üzerine düşeni yapmıyor. Herkes işe girmenin derdinde işe girdikten sonra herkesi bir bana ne cilik kaplıyor. Herkes sabah gidip akşam gelip maaş alıyor. Hiç bir kurum bir adım ileri gitmenin peşine düşmüyor. Biraz ileri gidiş yok mu var o da bir kaç helal lokma yemek isteyenlerin çabasıyla oluyor. Benim çalıştığım kurumda bile bunu o kadar net görüyorum ki. Yönetici grup sadece maaş almak için gidiyor ve geliyor. Yönetici grup dediğim zümre astlarının iki katı maaş alıyor. Astlarda onları görüp soğumuş durumda. Peki bu kurum nasıl ayakta duruyor, dediğim gibi sadece helal para kazanmak isteyen azınlık astların çabalarıyla (Ast üst dediğime göre kurumum anlaşılmıştır herhalde). ESEMe gelince bunların yöneticileri ş.s.zlikte artık sınır tanımayanlardan. Dolayısıyla bunlar hakkında yorum yapmak, tahminde bulunmak mümkün değil. Bakarsınız tamamen batarlar, bakarsınız yarın bir hareket daha çekip kağıdı yukarı çıkartırlar. Zaten bu s..sizleri anlasaydım100.000 Tl. batırmazdım. En büyük darbeyi 3 kuruşluk Elektropakâ 33 milyona Eseme devretmekle ve el altından slazenger ı Gençellere satmakla vurdular. Ama kafa karıştıran kısım neden kredi çektiler. Ancak bunları tanıyanların çok iyi bildiği gibi oyun içinde oyunları bitmez. Ben 100.000 Tl. a zarara razı oldum sağlığımı kaybettim 10.000 Tl. ye satıp çıktım. En azından bu s..sizler ne yapacak diye düşünmüyorum artık. Sağlığıma yeniden kavuşmaya çalışıyorum. Psikolojik tedavi görmüyorum ama Bu mubarek günlerde Allah a sıgınıp bir çıkış yolu diliyorum. Mahsun ile de bağlantı kurdum, görüştüm, anladığım kadarıyla O da bu işleri hiç bilmiyor. Satmadım dedi, avukat tuttum onları mahvedeceğim dolandırıcılıktan hapse attıracağım falan dedi ama bu işlerden anlamadığına kanaat getirdim. Geçen yıl genel kurula sunduğu maddeleri neden çektiniz dedim beni kandırdılar dedi. Bu adamlar %10 hissesi olan adamı bile kandırdıktan sonra düşünün bizlere neler yaparlar. Adamlar SPK denen ş..sizler topluluğunun çürümüşlüğünü sonuna kadar kullandılar. Kalan arkadaşlara sabırlar diliyorum. Ben paramı sağlığımı kaybettim inşallah sizler kazananlardan olursunuz. Kalınsağlıcakla.
Erdemsezer on numara yorum bende ayni sorulari soruyorum sirkete yillardir...cevap yok tabii ki...gecen hafta boynerde 5dk 3 slazenger satildigini gordum icim cizzz dedi...guzelim markayi bilinirligi artinca kar ederken satti serefsizler allah bu mubarek gunde bunlari bildigi gibi yapsin...
Sn Erdemsezer gibi bir çoğumuz aynı duruma düştük. Gerçekten çok üzüldük ve yıprandık. Bir çoğumuz yarı yolda bıraktı, bazılarımız halen elinde tutuyor. Her zaman dediğim gibi ilk önce hatayı kendimiz de aramalıyız. Böyle bir hisseye neden bulaştığımız için. Adalet arıyoruz ama nerde? SPK'nın bence de bir çok olaya müdahale edebilecek durumu varken sessiz kalması sorgulanır bir durum. Fakat yıllardır gördüğümüz durum aynı, insanlar ellerindekini kaybedip battıktan sonra bir şeylere müdahale ediliyor. Gerçi ESEM'de bu dahi olmuş değil. Bu ş..ler bu elimdeki hisseleri bu fiyatlardan alamayacaklar. ESEM'i batırana kadar , iflas edene kadar bu hisseler ben de kalacak. Tuvalet kağıdı olana kadar bekleyeceğim.
Sn legenda, ESEM marka değeri ve bilinirliliği yüksek bir değer. Bunu satmak isterlerse alacak çok iyi firmaların olacağı kesin. Fakat bunlar tüm üç kağıtlarını ESEM üzerinden yaparak geçiniyorlar. Fakat bunun bu şekil de çok uzun devam edeceğini düşünmüyorum. Yine ESEM üzerinden vurgun vuracakları zaman gelecektir. Ben yine tekrarlıyorum, elinde ESEM hissesi olupta satmayan tahminim oldukça fazla ky var. Hisseleri geri alamadılar. Bu yüzden de gömdükçe gömdüler. Bir söz vardır o misal k...k bok yemekten vazgeçmez.. Er yada geç gelecektir buraya..
Ölümlü dünyada su esemin tavan tavan gittigini gorebilecek miyiz acaba?yoksa dükkan kapaniyor mu?