sakin olun :kahkah:
Printable View
sakin olun :kahkah:
Arkadaşlar Mrb,
Öncelikle cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.
10 yıllık datalar üzerinde yapılan çalışmaların sonuçlarına göre +500.000 üzeri sistem gayretleri üzerine bu konuya dikkat çekmeyi düşündüm.
Ekranımdaki dataların başlangıçları;
- 1 dk. lıklar 23.05.2017
- 5 15 ve 60 dk. lıklar 04.10.2016
- Günlükler ise 07.04.2005 şeklinde oluşmaktadır.
Genel anlamda sistemlerimin performansını görebilmek için, Benchmarking da denilen bir çeşit karşılaştırma işlemi yapıyorum.
Benchmarking için öncelikle pazar büyüklüğünü ölçmem gerekiyor.
Bu yöntem için ise ZİGZAG bir sistem ile ilgili periyoddaki ~ puan hacmini hesaplatıyorum.
Buradan çıkan sonuçlar ile sistemlerimin sonuçlarını karşılaştırıyor ve başarı durumunu ölçmeye çalışıyorum.
Diğer tarafta BearBull üstadım da farklı bir bakış açısı ile;
- TEPE-DİP puanının yarısından fazla getirisi olan sistem iyidir.
- TEPE-DİP puanının toplamından fazla kazandırdı ise çok iyidir.
- TEPE-DİP puanının 2 katını kazandırdı ise mükemmeldir. Muhtemelen bize denk gelmez denk gelse de elimizin tersiyle iteriz.
- 3dk= 43,100 puan
- 5dk= 39,200
- 10 dk. = 47,000
- 15 dk. = 53,200 şeklinde cevap vermiş sağ olsun.
Sadece sağlıklı olduğunu düşündüğüm 15+ sistemimi incelediğimde ise aşağıdaki şekilde bir sonuca ulaşabildiğimi gördüm.
Öncelikle ZG periyodların ~ pazar büyüklüğüne / hacmine bir bakalım. (Brüt Rakamlardır)
o 1 dk. 168.200
o 5 dk. 318.550
o 15 ise 276.000
Şimdi sistemlerimize bakalım. (Brüt Rakamlardır)
o 1 dk. lıklar ~ 20.000 puan 166 günde
o 5 ve 15 dk. lıklar ~ 40.000 puan 397 günde
ZZ sistemlerin pazar hacmini, kendi sistemlerimizin hacmi ile karşılaştırarak anlık performans durumunu görebiliriz.
Bunu aydan aya ardışık yaptığımızda ise sistemlerimizin başarısını ölçeklendirme imkânı da bulmuş olabiliriz.
Sistemler genellikle Gün/ 1 Lot işlem açması normaldir. Yani Ayda 20 ÷ 30 işlem arası yapmasını normal buluyorum. Fakat bu esnada Kapat ve Aç olmak üzere 2 işlem yaptığını da unutmayalım. Bu şekilde 1 lot oynayan kişi günde 2 defa yön değiştirmiş oluyor.
10 yıllık uzun periyod üzerindeki performansları, bu puan durumlarını referans alarak ölçeklendirebilirsiniz.
Sistemlerin dalgalanmalarını düşündüğünüzde bu oranlar ile sistem yapılır mı??? Bana zor gibi geliyor.
Ayrıca tasarlamış olduğunuz sistemlerde, bazen karlı işlemlerin sayısının zararlı işlem sayısından fazla olduğunu görüyorum
Piyasa onu er ya da geç dengeye getirecektir. %40 ın iyi bir oran olduğunu da düşünüyorum.
Kayma ve komisyonları da düşünerek kişisel değerlendirmenizi yapabilirsiniz.
Mevcut puan durumlarının aşağı gitme potansiyelini yukarıya gitme potansiyelinden de yüksek görüyorum.
Ben bu marjların üzerindeyim diyen varsa aşağıda görüşmek üzere.
Syg.
KOSA
Sistemler ile kazanç mümkün mü?
İMKB100 hisselerinde %30 - 40 düşüş halinde orta - uzun vadeli alış yapılabilir.
Diğer hisselerde ise %50 düşüş halinde orta - uzun vadeli alış yapılabilir.
Bekleyen derviş, muradına ermiş diye bir söz var.
VIOP'da da sistemden ziyade düşüşü ve yükselişi gösteren hesaplamalar daha verimli olabilir. Hangi grafik büyüklüğü ile çalışıldığına bağlı olur.
Matriks sistemleri en iyi sonucu bir saatlik grafikte veriyor. Nedendir bilmiyorum.
Biz daha küçük grafiklerde oynuyoruz, çünkü canımız sıkılıyor.
bugünde böyle
http://666kb.com/i/do62ie4i2w5xyjuf7.png
Sn emlak 5dk lık yetişebildi mi harekete
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
http://666kb.com/i/do62rmz4e3ah5j1dv.png
kılpayı ile yırttı ama itiraf etmek gerekirse long dan sonra haber gelmesi tamamen şans oldu.
bizim non linear hardı az yamultmuşlar :D
https://i.hizliresim.com/kXMOX7.png