biz aldık bu bahsettiğin robotu :D sistemcilikle tanışmamı sagladı kendılerı.
ama bu paraya değil tabiki biz aldıktan bu gune kadar yaklaşık %100 değer kazandı robot :D
aktif kullandıktan bir sure sonra kayma ve komısyon malıyetlerının esiri oldum robot çalısıyordu ufak tefek paralarda kazandırıyordu geçmiş verilerin hepsi teoride doğru test ettim baktım. bu arada satan firma ile yüz yüze yaklaşık 5 saat süren bir görüşmede yaptım.
kodlarını çözemesemde çok çok benzerını yapabıldım. :D tabi sistemciliği anladıktan sonra.
şu aşamada bence bu parayı hak etmiyor.
kişiye özel sistem yazılması lazım herkesin kullanabileceği tek bir robotu birden fazla kişiye pazarlamak yanlış.
firma ile yaptıgım sonraki telefon gorusmelerınde kayma ve komısyon konusuna değindim. Çok tatmin edici bir cevap alamadım cunku soyledıgı sey zamanla robot fiyatını arttırarak daha az kişiye satacagını boylece alıcıların kayma malıyetlerının artmasının öne geçeceğini yada kısmen engelleyeceğini söyledi. en son ben 13,000 bin lırada filan gördüm şu aşamada 20 bin lıraya gidiyor olması baya bir kişiye satıldıgının habercisi.
robot hala elimde nasıl çalıştıgını ve kar edip etmediğini görebiliyorum hatta daha oncede konu olmuş ve ben bir kaç resim attıktan sonra bazı kötü niyetli arkadaşların benım buraya attıgım resmı cekıp twitterde karalama kampanyası başlatmasına sınırlenmıştım.
hata bendeki resim atmışım.
Ben etik gereği bu olaya şöyle bakıyorum.
Satan firma istediği fiyata istediği robotu satmakta özgürdür. Yasal oldugu surece. Burada firmada bir sorun yok. Fakat programı satın almamış kişilerin extra karalama kampanyasına giriyor olması bana göre etik değil.
Ben eleştirir yerden yere vururum cunku bu hizmeti satın alan kişiyim. Fakat hiç almadıgın birşey için karlama kampanyası yapılması bana göre hoş değil.
Neyse gelelim bu zamana kadar nasıl ayakta kaldı.
Öncelikle sattıkları robot gerçek geçmiş verilerinin hepsi doğru 2007 den başlayan tüm getiriler.
Fakat kayma ve komısyon malıyetlerınden aynı robotu bırden fazla kişiye satarsa kaymaların artacağından hiç bahsedilmiyor.
İşin ticari boyutuna atlarsak Siz hiç söyle bir dukkan gördünüzmü diyelimki ben parfum satıyorum.
müşteri gelir ve bana parfom sorar bende ona şu var elımde yanlız kokusu cok iyi değil yan taraftaki dukkanda daha kalıtelı parformler var diyen bir esnaf gördünüz mü ?
Ticaret gereği elbetteki robotunun bazı açıklarını ele vermiyor.
Zaten alırken öyle bir sözleşme imzalıyorsunuzkı hiçbir hak ve hukuktan bahsedemez ve herşeyi kabul ediyorsunuz.
firma sahıbı ile yüz yüze görüşmemde bu robotun kazandırma garantisini vermem dediğini belirtmeliyim.
kısaca değinecek olursak firmanın sattıgı robot sizin bugun yapacağınız yaptıgınız robotlardan farksız trend takip eden klasık bir robot diyebiliriz. ara sıra kar alıp nakıte filan geçiyor. Kazandırıyormu ilk zamanlarında ben ufak tefek kazanmıştım. Şu aşamada nasıl bilmiyorum. kayma ve komısyon malıyetlerı hasas bu sebeplekazanç veya kayıp değişiklik gösterebilir.
Şu aşamada bu programa verilecek 20,000 Tl yerine benim tavsiyem hrehangibir c sarp bilen bir uzman veya sistem bilen birine 5,000 Tl ye tepeden tırnaga istediğiniz kombınansyonla sistem yazdırmak daha iyi bir seçenek. nihayetinde 20,000 Tl parayı gözden cıkaracak olduktan sonra.