Ben de özetle şunu demeye çalışıyorum fabrika kar üretirken kendini eskitiyor. Amortisman denen olay değere de yansır.
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Ben de özetle şunu demeye çalışıyorum fabrika kar üretirken kendini eskitiyor. Amortisman denen olay değere de yansır.
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir ara Erhan'ın imzasında vardı sanırım. "Herkes piyasaları anlamaya/öğrenmeye çalışıyor. Önemli olan para kazanmaktır." mealinde bir şeyler...
Hepimize kolay gelsin... :)
ed seykotadan nağmeler diye gidelim ozman.
beğendiklerimden bahsedeyim.
Herkes piyasaları anlamaya çalışır fakat kimse para kazanmaya çalışmaz.
Çok net olarak şunu söyleyebiliriz ki: ekonomi kanalları, borsa dergileri, ekonomi sayfaları, ekonomi ve gelecek ile ilgili söz söyleyen herkes sadece masal anlatır. Çünkü geleceği kimse bilemez.
Fiyat tüm bilinenleri kapsar. Buna göre şu denilebilir ki: herhangi bir gündeki fiyat hareketinin sebebini, beklentiye ulaşanlar haricinde kimse bilemez.
Kişi hangi pozisyonun doğru veya yanlış olduğunu önceden bilemez.
Sisteminiz ile mevcut riskinizi matematiksel olarak hesaplayabilir ve yönetebilirsiniz.
Evet, erhan iyi adam ama temettu deyince kendini kaybediyor :)
2000
A sirketi iyi sirket ve fiyati 10 tl sermayesi 100 tl olsun. Piyasa degeri 1000 tl. Elimizde 10 lot var ve yuzde 10 ortagiyiz. Hisse 1 tl temettu dagitiyor ve fiyati 9 tl oluyor bizim elimizde 10 lot ve 10 lira para oluyor. 10 liraya 1 adet hisse aldigimizi var sayalim. Bu durumda 11 lot ve 1 tl paramiz olsun.
2011 A sirketi iyi bir sirket ve artik yuzde 11 ortagiyiz. Fiyati 9 tl ve 1 tl temettu dagitiyor....
2012 a sirketi iyi bir sirket ...
2013
2014
Boyle devam edin temettunun anlamini kavrayacaksiniz
LG-H735 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
X sirketinin piyasa degeri 100 lira. Portfoyunuzun toplam degeri 1000 lira elinizde 10 adet hisse var. 100 liradayken piyasa kosullarini degerlendirip alttan alabileceginizi dusunerek hisselerinizi satiyorsunuz. X hissesi 90 liraya dusuyor ve siz basarili oldugunuzu dusunerek alim yapiyorsunuz.
A/ 10 lot+100tl nakit
B/11lot+10 tl nakit
Portfoy secenekleri mevcut. Ikisindede portfoyunuzun toplam degeri ayni. Ancak bu islemi yapmis birine sen bir bok kazanmamissin ikisindede portfoyun hala 1000 tl dersen agir cahil kategorisine girersin kardesim
LG-H735 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.